Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Dynamic

"Baronu" mērķis - LBL čempiontituls

"Baronu" mērķis - LBL čempiontituls
Edijs Šlesers ar Jelgavas Domes kausu
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Latvijas vicečempionu, basketbola kluba "Barons" galvenais treneris Edgars Teteris pēc Jelgavas domes kausa izcīņas, kurā tika izcīnītas uzvaras pār "Valmieru", "Zemgali" un "Turību", uzsvēra, ka komanda pašlaik vēl tikai tiek veidota, taču jau tagad nav šaubu, ka tā būs gatava cīņai par šīs sezonas vienīgo mērķi - Latvijas čempionu titulu.

"Barons" gatavošanos jaunajai sezonai uzsāka arī līdzdalību turnīrā Jelgavā, pirmajā dienā tikai pagarinājumā ar 82:75 uzveicot Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijas pārstāvi "Valmieru", bet pēc tam pārspējot arī "Zemgali" (87:79) un "Turību" (70:56).

"Vēl priekšā ir daudz darba, jo gan taktiski, gan fiziski mūsu komanda vēl ir tālu no vēlamās kondīcijas," pēc Jelgavas turnīra noslēguma sarunā ar "barons.lv" uzsvēra "Barona" galvenais treneris Edgars Teteris. "Jelgavas turnīra mērķis bija pārbaudīt darbībā spēlētājus, ar kuriem esam iecerējuši vienoties par spēlēšanu "Baronā". Vērtējot kopumā, ieceres arī tika īstenotas."

Teteris sacīja, ka sastāva veidošanā, protams, nepieciešams ņemt vērā kluba finansiālās iespējas. "Protams, nevaram cerēt, ka komandā iesaistīsim visus basketbolistus, kurus mēs vien vēlētos," teica Teteris. "Runāsim ar visiem mūs interesējošajiem spēlētājiem, taču skaidrs, ka ir noteiktas prioritātes. Brīvās vietas jau pēc tam aizpildīsim ar jaunajiem pašmāju talantiem."

"Barons" turnīrā Jelgavā vispirms pagarinājumā uzveica "Valmieru", tad pārspēja "Zemgali", bet pēdējā dienā, daudz izmantojot arī iepriekšējos rezervistus, pārspēja Latvijas Basketbola līgas II divīzijas debitanti "Turību".

"Spēlē ar jelgavniekiem vēlreiz varēju pārliecināties, ka Ivars Timermanis ir meistarīgs basketbolists, kurš jau pašlaik ir labā sportiskā kondīcijā," iespaidos par basketbolistiem dalījās Teteris. "Ivars noteikti būs viens no spēlētājiem, ar kuriem mēs centīsimies vienoties par līgumu. Labu iespaidu atstāja arī pirmajā mačā spēlējušais lietuvietis Laurins Mikalausks, kurš noteikti varētu palīdzēt komandai. Par spēlētājiem kā Krists Pīternieks, Mārtiņš Jaunzems, Edijs Šlesers domas pēc šā turnīra nav mainījušās. Viņi visi varētu būt komandā, varbūt ieņemt ne vadošās lomas, taču tajā pašā laikā būt noderīgi "Baronam"."

Latvijas Basketbola līgas sezonas pirmo spēli "Barons" aizvadīs 9.oktobrī, kad atkal viesosies Jelgavā.

Izmantotie resursi:
barons.lv


, 2009-09-28 14:06, pirms 15 gadiem
da kam tas lbl.... jaunatnes turnirs ar uvi priekshgalaa....
shii sezona kaa skatitaajam iznjemot kaadi eirokausi jaaizlaizh

futbols nr1
, 2009-09-28 14:13, pirms 15 gadiem
man tiesi liekaas daudz labaaka buus,daudz jauni speeleetaaji,maz legionaari...intriga lielaaka,lai kaa vefs ar ventspili domaa ka ir vieniigie neuzvaramie,domaju,gan barons,gan valmiera,gan liepaaja mieriigi speelees ar vinjiem...nu zeel ka nesaglabaajaas ask...buutu 6 diezgan liidziigas komandas
, 2009-09-28 14:37, pirms 15 gadiem
nu jau trīs klubiem mērķis - LBL čempiontituls
, 2009-09-28 15:02, pirms 15 gadiem
Baroniem būs vieglāk, jo startēs tikai vienā turnīrā, t.i., nebūs jātērē spēki, taču spēļu būs pārāk maz, interesanti, vai spēs atrast vēl kādu turnīru...
, 2009-09-28 15:06, pirms 15 gadiem
Nu, ko, patiešām paliek interesanti, kādu tad sastāvu Barons galu galā savāks...
iversons rakstīja: man tiesi liekaas daudz labaaka buus,daudz jauni speeleetaaji,maz legionaari...intriga lielaaka,lai kaa vefs ar ventspili domaa ka ir vieniigie neuzvaramie,domaju,gan barons,gan valmiera,gan liepaaja mieriigi speelees ar vinjiem...nu zeel ka nesaglabaajaas ask...buutu 6 diezgan liidziigas komandas
Aizmirsi pievienot, ka papildus tam visam būs zemas kvalitātes basketbols ar maz izredzēt izcīnīt nozīmīgas uzvaras ārpus Latvijas...
Skatījos Ventspils spēles pret Žalgiri un Kalev/Cramo - rezultāts bija labs, bet sniegums ne visai...
, 2009-09-28 15:10, pirms 15 gadiem
blefotāji
, 2009-09-28 15:23, pirms 15 gadiem
KristsT rakstīja: Nu, ko, patiešām paliek interesanti, kādu tad sastāvu Barons galu galā savāks...

Aizmirsi pievienot, ka papildus tam visam būs zemas kvalitātes basketbols ar maz izredzēt izcīnīt nozīmīgas uzvaras ārpus Latvijas...
Skatījos Ventspils spēles pret Žalgiri un Kalev/Cramo - rezultāts bija labs, bet sniegums ne visai...
Kur tad tās nozīmīgās uzvaras arpus Latvijas ir bijušas?
, 2009-09-28 15:28, pirms 15 gadiem
jaanis22 rakstīja: Kur tad tās nozīmīgās uzvaras arpus Latvijas ir bijušas?
Pa pārim jau ir bijušas, Ventspils tīri sekmīgi ir cīnījušies ULEB kausā, Barons ir ieguvis FIBA kausu, gan Barons, gan ASK, gan Venstpils ir izcīnijuši uzvaras pret Žalgiri un Lietuvas Rytas un sekmīgi spēlējuši BBL Elites grupā. Nav protams Eirolīgas līmenis, bet tomēr pietiekami labs līmenis.
Šogad pat BBL Final Four nevienai no mūsu komandām netikt, tāpat kā nav reāli uzvarēt Žalgiri vai Lietuvas Rytas. Un domāju, ka Ventspilij būs vieni vienīgi zaudējumi eirokausos, tāpat kā VEF spēlējot Krievijā. Ceru uz labāko, bet realitāte ir šāda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-28 16:25, pirms 15 gadiem
resnais putns rakstīja: tas ir samērā uzjautrinoši 2. divizijas debitanti augstskolu turību, kur sastāvā spēlē viens draugs man, es pret vinju viens pret vienu vesi varu spelet, esmu pat paris reizes uzvarejis , un karoch tadu komandu turibu barons vinne ar paris punktiem un lbl chempion tituls ? ar freibergu no 2. ligas? ar piiternieku ?nu da beidziet tak...es ari varu nospraust mērķi spēlēt barcelonas klubā...tak;a teoretiski jau laikam nekas nepareizs tur baronam nav, veinigi kaa ar to izdarishanu ?
Tu tak lohs esi.No basketbola ne kaa nesajedz bet gudri dirs
, 2009-09-28 16:36, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Prognozēju tomēr, ka VEF un BKV sadalīs ceturto vieto BBL. Izlasot SA, tomēr nešķita, ka Rock ir manāmi spēcīgāks par VEFu. Tāpat jau nezinam pagaidām, cik augstvērtīgi būs Siaulai nēģeru banda, jo leišu spēlētāji tur vairs nav tik augstvērtīgi kā bija pirms gada. Varianti ir.
Nezinu, man liekas, ka 3 un 4 vietu sadalīs Tartu Rock un Siaulai. Bet var jau būt...
Jebkurā gadījumā ir pamatīgs kritiens uz leju, jo, ja pagājušosezon objektīvi ASK un Barons bija trešā un ceturtā stiprākā komanda BBL, kas varēja uzvarēt arī Žalgiri un Lietuvas Rytas, tad tagad situacija ir stipri sliktāka.
, 2009-09-28 16:41, pirms 15 gadiem
PS. Es biju domājis sezonas sākumu, beigās jau situācija protams bija savādāka
, 2009-09-28 16:45, pirms 15 gadiem
Vai tad katru sezonu nav šāds mērķis "Baroniem"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-28 16:51, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: piekrītu.. Vienīgi Ja ASK jau sezonas sākumā bija optimālajā sastāvā, tad Barons tādā arī nevienu reiz nebija...
Nu, drīzāk varētu teikt, ka Barona splēlētājiem nebija optimālā attieksme. Bet komanda bija laba tāpat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-28 17:01, pirms 15 gadiem
būs interesanti... lai arī neesmu barona fans, bet izskatās, ka barons būs vērā ņemams spēks... izskatās, ka twiteru valdis nebūs rīgas karalis... domāju, ka barons smagi izdr*** vef ar visu 32 kg priekšgalā
, 2009-09-28 17:05, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Kritumu noliegt nevar, bet gan jau weekendā redzēji, ka smags kritiens ir visām komandām - Kalev vissmagākais, bet arī Žalgiris un Rytas pa abiem kopā Eirolīgā uzvaras savāks mazāk kā pirksti uz vienas normāla cilvēka rokas. Arī Šauļi un Tartu ir krituši - pagaidām tikai neesam redzējuši, cik ļoti. Vienīgais, ko zinu - VEFs 8 spēlētāju sastāvā Šauļos viņus normāli nolauza.
Teorētiski vislabāk vajadzētu klāties BKV, jo viņi jau pagājušogad nedaudz sāka gatavoties šai sezonai, nevis kā pārējās komandas - šogad tad līdz galam, a pēc tam - moš izdzīvosim. Bet pagaidām man BKV izskatījās pēc katastrofas bbola laukumā
Krituši protams ir visi.
Bet Lietuvas Rytas un Žalgiris ir krituši relatīvi mazāk un nav aizsniedzami latviešu komandām. Joprojām viņiem ir komandas, kas ir ievērojams spēks Eiropā. Vismaz Žalgirim.
Par Siauliem un Tartu Rock - varbūt es kļūdos, jo redzējis kā spēlē viņus šosezon neesmu. Bet dzirdēju, ka nav pārāk daudz līmenī nokritušies.
Savukārt Latvijas komandās ir pārāk nepieredzējuši spēlētāji. BK Ventspilij, ja izdotos sastāvu noturēt kādas divas sezonas un tad to papildināt ar diviem, trim spēcīgiem leģionāriem - būtu stipra komanda. Bet laikam viņu filozofija tagad ir spēlēt tikai pamatā ar jaunajiem basketbolistiem. VEF ir kaut kas līdzīgs.
Valmierai un Liepājas Lauvām pietrūkst finanses.
, 2009-09-28 17:25, pirms 15 gadiem
trakais v.4 rakstīja: visi Barona fani jau laikus izkaukulēs LBL sezonas iznākumu,tad pusgadu pirms beigām brēks-Barons=čempioni
Atkal nokļūs finālā,un game over 7 spēlē pret kādu no mūsu varenajiem
"Mūsu varenie"- kas tie tādi?
, 2009-09-28 19:41, pirms 15 gadiem
pieminiet manus vārdus - LBL čempions šogad būs VEF
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-28 20:58, pirms 15 gadiem
normāli Teters no Juglas jauniešiem līdz Baronam uzkāpis apveicami!
, 2009-09-28 21:15, pirms 15 gadiem
trakais v.4 rakstīja: sezona rādīs,šogad ikviens klubs var pārsteigt
Tātad arī Barons.
, 2009-09-29 09:53, pirms 15 gadiem
Uvelis , nemak spelet, es ja speletu tad mosh uzvaretu a savadak nav izredzu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Pārspēlē savainojumu guvušais Batlers nevarēs doties laukumā vairākas nedēļas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Maiami "Heat" uz vairākām nedēļām zaudējis savu līderi Džimiju Batleru, kurš duelī pret Filadelfijas "76ers" savainoja labās kājas ceļgala mediālo saiti.
Luka Sofijaničs. Foto: Aleksander Lustix

Gulbene dārdēs: šovakar izšķirošā bronzas cīņa starp bukiem un RSU

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā ceturtdienas vakarā pulksten 20:00 sāksies izšķirošā cīņa par turnīra bronzas godalgām. Otro gadu pēc kārtas par bleķi savstarpēji cīnās "Gulbenes Buki" un "VEF Rīga" farmklubs "Rīgas Stradiņa Universitāte".
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.