Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

papildināts Spānija izslēdz perfekto Serbiju, pusfinālā arī turki un francūži

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Spānija izslēdz perfekto Serbiju, pusfinālā arī turki un francūži
Spānijas U16 izlase
Foto: fibaeurope.com

Rīgā sākušās izšķirošās cīņas Eiropas U16 čempionātā basketbolā puišiem. Pārsteigumu sagādāja Spānijas U16 izlase, kas aizvadīja lielisku otro puslaiku un izslēdza no cīņas par medaļām līdz šim zaudējumus nepiedzīvojušo Serbijas izlasi (78:64). Pusfinālā iekļuva arī Turcijas un Francijas izlases, kas attiecīgi apspēlēja Itālijas un Bosnijas komandas.

Turcija - Itālija

Turcijas U16 izlase šajā Eiropas čempionātā piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, grupu turnīrā piekāpjoties Serbijai. Tikmēr Itālijas basketbolisti otrajā posmā zaudēja Francijai un Vācijai, ieņemot trešo vietu F grupā. Pirmās ceturtdaļfināla spēles pirmajās minūtēs vadībā turējās itāļi, situācijai mainoties ceturtdaļas otrajā pusē. Turki spēja iekrāt septiņu punktu pārsvaru, bet ceturtdaļu noslēdza savā labā ar rezultātu 19:15. Otrā ceturtdaļa aizritēja Turcijas komandas zīmē. Lai arī komandām nesekmējās uzbrukumi no tālās distances, kopumā turki uzbruka ar 56.3% precizitāti, kas ļāva uzvarēt pirmo puslaiku ar rezultātu 42:23.

Līdz trešās ceturtdaļas vidum nekas neliecināja par to, ka itāļiem izdosies saasināt spēli. Tad Itālijas basketbolisti veica 11:1 izrāvienu, kas būtiski mainīja situāciju. Rezultāta starpība saruka līdz sešiem punktiem, kas lika gaidīt interesantu spēles noslēdzošo daļu. Tās vidū rezultāta starpība bija četri punkti, bet tad turkiem īsā laikā padevās 10:2 izrāviens, izšķirot mača likteni (74:63). Mačā bija atlicis spēlēt nepilnas trīs minūtes. Itāļi centās atrast iespēju izglābties tālmetienos, bet tie nebija precīzi, mačam noslēdzoties ar rezultātu 82:73 Turcijas izlases labā, kas kā pirmā iesoļojusi pusfinālā.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 25 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām bija Omers Jurcvevens, bet 20 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Oguzhanam Jarolam. Itālijas izlases labā 15 punktus guva Lorenco Bukarelli.

Francija - Bosnija un Hercogovina

Par otrā ceturtdaļfināla dueļa pārliecinošu favorīti varēja uzskatīt Francijas U16 izlasi, kas līdzīgi kā Serbija vēl nebija izbaudījusi zaudējuma rūgtumu. Tikmēr bosnieši iekļuva labāko astotniekā, izlienot kā caur adatas aci. Spēles pirmajā ceturtdaļā francūži vēl īsti nebija ieskrējušies, ko pretinieks lieliski izmantoja, uzvarot ceturtdaļu ar 23:19. Otrās ceturtdaļas sākumā rezultāta starpība pieauga līdz septiņiem punktiem (28:21), bet tas arī bija viss. Francijas basketbolisti veica 16:4 izrāvienu, pārņemot vadību spēlē. Amaram Gegičam izdevās uz brīdi apturēt Francijas izrāvienu, bet ar to bija par maz. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 43:35.

Pēc lielā pārtraukuma Bosnijas un Hercogovinas U16 izlase nedaudz pievilka rezultātā, bet francūži spēja atgūt iniciatīvu un iekrāt 14 punktu pārsvaru (58:44). Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs francūži turpināja nostiprināt savu pārsvaru, bruģējot ceļu pretī pusfinālam. Līdzīgi kā citos mačos, arī šajā Bosnijas un Hercogovinas basketbolisti salūza, kas noveda pie sagrāves. Francijas izlase uzvarēja šo spēli ar rezultātu 82:52 un pusfinālā spēkosies ar Turcijas vienaudžiem.

Francijas izlases labā 20 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Kventins Golmī. Bosnijas un Hercogovinas izlasē ar attiecīgi 19 un 15 punktiem izcēlās Amars Gegičs un Njegos Sikiras.

Serbija - Spānija

Līdzīgi kā Francijas, tā arī Serbijas izlase līdz ceturtdaļfinālam aizkļuva bez zaudējumiem. Tikmēr spāņiem vietu ceturtdaļfinālā garantēja Krievijas basketbolistu neveiksmes un pašu pārliecinošā uzvara pēdējā mačā pret Poliju. Šī dueļa pirmajās minūtēs komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu, ceturtdaļas otrajā pusē ar 14:6 vadībā izvirzoties spāņiem. Serbijas basketbolisti nespēja atgūties no negaidītā trieciena. Pasīvā darbība aizsardzībā noveda pie zaudētas pirmās ceturtdaļas ar rezultātu 10:21.

Otrajā ceturtdaļā Serbijas komanda uzlaboja spēli aizsardzībā, kas pretiniekam radīja grūtības. Spēles gaita bija krasi mainījusies. Pateicoties Aleksandrara Aranitoviča lieliskajai spēlei, serbi veica 13:2 izrāvienu. Spānijas basketbolistiem ar punktu gūšanu klājās ļoti smagi, kas nozīmēja lūzumu spēlē. Pirmā puslaika izskaņā spāņiem izdevās nedaudz atgūties, bet līdz ar beigu signālu serbi realizēja tālmetienu, dodoties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 37:31.

Otro puslaiku ar izrāvienu sāka Spānijas izlase, atgūstot vadības grožus savās rokās (44:40) un piespiežot pretinieku ņemt minūtes pārtraukumu. Arī pēc tā Serbijas komandas sniegums neuzlabojās, spāņiem atjaunojot 11 punktu pārsvaru (55:44). Spānijas basketbolisti nebeidza trāpīt tālmetienus, dzenot pretinieku vēl lielākos mīnusos. Ceturtajā ceturtdaļā jau bija manāma panika serbu uzbrukumos, kamēr Spānijas komanda pilnībā kontrolēja notikumus laukumā. Serbi nedomāja padoties un uzsāka pakaļdzīšanās akciju. Rezultāta starpība no 19 punktiem saruka līdz astoņiem punktiem (69:61). Astotajā minūtē Aleiks Fonts realizēja tālmetienu, bet brīdi vēlāk bumbu grozā no augšas trieca Maksims Estebans, izdzēšot serbu izredzes uz panākumu. Spāņi noturēja iegūto pārsvaru un svinēja pelnītu uzvaru ar rezultātu 78:64.

Rezultatīvākais Spānijas izlasē ar 17 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm bija Pols Figueras, 16 punkti Maksima Estebana kontā, bet ar 14 punktiem atzīmējās Eriks Martinezs un Francisko Salvadors, izcīnot arī 16 atlēkušās bumbas.

Cīņa par palikšanu A divīzijā

Pirmie, kuri spēja garantēt palikšanu Eiropas čempionāta A divīzijā, bija Lietuvas U16 izlases basketbolisti. Lietuvieši visai pārliecinoši ar rezultātu 88:62 apspēlēja Dānijas vienaudžus, turpinot cīņu par devīto vietu šajā čempionātā. Lietuvas izlasē attiecīgi 24 un 22 punktus guva Tadas Sedekerskis un Arnoldas Kulboka. Dānijas izlases labā 15 punktus guva Asbjerns Nerlovs.

Lietuviešu pretinieki cīņā par iespēju spēlēt par devīto vietu piektdien būs Krievijas basketbolisti, kas pirmajā puslaikā spēja iegūt iniciatīvu un nelielu pārsvaru pār Somijas izlasi, bet otrajā puslaikā rezultāta starpību spēja palielināt pāri 10 punktu atzīmei, kas galu galā ļāva svinētu uzvaru ar rezultātu 72:61. Krievijas izlasē ar 15 punktiem izcēlās Daņila Trostins, bet pa 14 punktiem guva Andrejs Lopatins un Maksims Baraškovs. Somijas izlases labā 14 punktus guva Ero Innamā.

Trešā komanda, kas saglabās vietu A divīzijā būs Grieķijas U16 izlase. Grieķi ar ļoti labu darbību aizsardzībā visas spēles garumā spēja sakaut Polijas vienaudžus ar rezultātu 66:42. Polija bija tuvu iekļūšanai ceturtdaļfinālā, bet nu ir tuvu izkrišanai no A divīzijas, jo no četrām šodien zaudējumu piedzīvojušajām komandām tikai viena paliks spēcīgāko saimē. Grieķijas izlasē ar 18 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Vasileos Kristidis, bet Polijas komandas labā pa deviņiem punktiem guva Rutkovskis un Goļebovskis.

Pēdējā spēlē tikās Horvātijas un Ukrainas izlases. Pēc līdzīga sākuma horvātiem izdevās izrauties vadībā ar desmit punktu pārsvaru (20:10). Otrās ceturtdaļas sākumā ukraiņiem izdevās atspēlēties, bet horvāti atguva iniciatīvu un arī iepriekš iegūto pārsvaru (35:25). Ceturtdaļas otrajā pusē šis pārsvars tika teju vai dubultots, komandām atpūtā dodoties pie rezultāta 45:28. Otrajā puslaikā ukraiņiem ne uz brīdi neizdevās saasināt spēli, horvātiem to droši aizvadot līdz uzvarai - 75:49.

Pusfināli

18:00 Francija - Turcija
20:15 Spānija - Latvija

Par 5. - 8. vietu

13:30 Bosnija un Hercogovina - Itālija
15:45 Serbija - Vācija

Par 9. - 12. vietu

18:00 Lietuva - Krievija
20:15 Horvātija - Grieķija

Par 13. - 16. vietu

13:30 Dānija - Somija
15:45 Polija - Ukraina

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

  +2 [+] [-]

, 2014-08-28 15:34, pirms 10 gadiem
Bus gruti ar viniem finala.

     [+] [-]

, 2014-08-28 16:02, pirms 10 gadiem
...bet mēs grauzīsim parketu

  -3 [+] [-]

, 2014-08-28 16:26, pirms 10 gadiem
prognozēju Serbijas un Turcijas finālu u-16 čempionātā

     [+] [-]

, 2014-08-28 17:49, pirms 10 gadiem
Pagaidām Ogre 1:1 Liepāja, proti, no katras pilsētas 1 komanda ir finālā! Redzot frančus klātienē varu pateikt, ka šie ir nu ļooooti labi! Pusfināls solās būt interesants, žēl ka netiks translēts.
Šovakar letiņiem ir jātur īkšķi par mūsējiem pret Vāciešiem. Viss ir iespējams!

     [+] [-]

, 2014-08-28 18:21, pirms 10 gadiem
angrybird rakstīja: Pagaidām Ogre 1:1 Liepāja, proti, no katras pilsētas 1 komanda ir finālā! Redzot frančus klātienē varu pateikt, ka šie ir nu ļooooti labi! Pusfināls solās būt interesants, žēl ka netiks translēts.
Šovakar letiņiem ir jātur īkšķi par mūsējiem pret Vāciešiem. Viss ir iespējams!
nevis franči,bet francūži

     [+] [-]

, 2014-08-28 19:53, pirms 10 gadiem
Džerijs5 rakstīja: prognozēju Serbijas un Turcijas finālu u-16 čempionātā
Serbi jau finālā netiek!

     [+] [-]

, 2014-08-28 19:55, pirms 10 gadiem
Komanda ar bilanci 5-0 zaudē komandai ar bilanci 1-4 (pie tam pirms pēdējās kārtas viss nebija atkartīgs tikai no Spānijas).

     [+] [-]

, 2014-08-28 20:04, pirms 10 gadiem
to finālu es prognozēju pirms vēl Spāņi kas knapi tika 1/4 uzveica šajā čempionāta lieliski spēlējošos Serbus.

     [+] [-]

, 2014-08-28 21:10, pirms 10 gadiem
Super..nu Finālā LAT-Tur

     [+] [-]

, 2014-08-28 21:11, pirms 10 gadiem
Šo iespēju (Spānija, nevis Serbija) ir jāizmanto! Par uzvaru!