Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Helmaņa "Rytas" LKL finālu iesāk ar zaudējumu, Vecvagaram sudrabs Kazahstānā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Helmaņa "Rytas" LKL finālu iesāk ar zaudējumu, Vecvagaram sudrabs Kazahstānā
Mariuss Grigonis (Žalgiris) ar bumbu cīņā ar Dereku Nīdhemu (Rytas). Foto: Domantas Pipas/delfi.lt

"Betsafe" Lietuvas basketbola līgas (LKL) finālsēriju ar zaudējumu iesākusi trenera asistenta Uvja Helmaņa Viļņas "Rytas", kas izbraukumā ar 64:79 atzina daudzkārtējās čempiones Kauņas "Žalgira" pārākumu.

"Žalgiris" aizvadīja lielisku pirmo ceturtdaļu, kurā mājinieki iekrāja 11 punktu pārsvaru (27:16). Tomēr par spīti veiksmīgajam sākumam "Žalgirim" spēles turpinājums tik veiksmīgs vairs neizdevās, viesiem vienubrīd izdodoties pietuvoties līdz četru punktu atstatumam (49:53). "Žalgiris" gan sakopoja spēkus, atgūstot pazaudēto vadību un novadot maču līdz drošai uzvarai.

Mājinieku labā 13 punktus guva Mariuss Grigonis, kamēr viesiem rezultatīvākais ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Artjoms Parahauskis.

Fināls tiks aizvadīts līdz kādas komandas trim uzvarām. Sērijas nākamais mačs 30. maijā gaidāms Viļņā, kamēr 1. jūnijā vienības atkal tiksies Kauņā.

Kazahstāna

Arņa Vecvagara vadītā Atiravas "Barsy" arī Kazahstānas čempionāta fināla atbildes spēlē piekāpās čempiones "Astana" priekšā - 71:80. Divu spēļu summā "Barsy" piekāpās ar rezultātu 154:168.

"Barsy" aizvadīja lielisku otro ceturtdaļu (28:22), puslaiku pārtraukumā dodoties ar viena punkta handikapu (46:45). Tiesa visas izredzes tika dzēstas trešajā ceturksnī, kurā "Barsy" iemeta vien deviņus punktus.

Šosezon "Barsy" ar bilanci 26-10 ieņēma otro vietu arī Kazahstānas čempionāta regulārajā sezonā. Tāpat "Barsy" piedalījās arī Balkānu Starptautiskajā basketbola līgā (BIBL), kur ar bilanci 1-11 palika septītajā vietā septiņu komandu konkurencē.

  -2 [+] [-]

, 2019-05-28 21:11, pirms 5 gadiem
Visi Vecvagara nolicēji var paklusēt. Nu nav viņš tik slikts treneris, kā viņu mālē.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-28 21:31, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Visi Vecvagara nolicēji var paklusēt. Nu nav viņš tik slikts treneris, kā viņu mālē.
Tieši kāds tam pamats ir?

  -3 [+] [-]

, 2019-05-28 21:59, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tieši kāds tam pamats ir?
Kas seko līdzi basketam, tie pamanīja, ka Vecvagara vadībā Barsy bija 14 uzvaru sērija. Kas izlasīja šo rakstu, uzzināja, ka Vecvagara komanda čempionātā izcīnīja sudraba medaļas. Slikti treneri neizcīna medaļas. Tagad skaidrs, rūgumpod?

  +2 [+] [-]

, 2019-05-28 22:18, pirms 5 gadiem
Principā nākamā pietura Papua - Jaungvinejas čempis, tur domāju pamats nolikt vispār nebūs
Real Rebel rakstīja: Tieši kāds tam pamats ir?

  +1 [+] [-]

, 2019-05-29 08:03, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kas seko līdzi basketam, tie pamanīja, ka Vecvagara vadībā Barsy bija 14 uzvaru sērija. Kas izlasīja šo rakstu, uzzināja, ka Vecvagara komanda čempionātā izcīnīja sudraba medaļas. Slikti treneri neizcīna medaļas. Tagad skaidrs, rūgumpod?
Tie, kuri seko basketbolam, zina, ka Kazahstānā, bez Astanas, līmenis ir lbl2 un barsy komanda ir praktiski, standartā otrā komanda, izņemot, ja leģi Astanai galīgi spēlēt negrib. Tā kā izcīnīt ar LBL2 līmeņa komandu ierastu vietu nav nekāds dižais sasniegums. Pie tam, mums LBL2 ir komandas, kas Barsy uzvarētu. Tā kā, sāc basketbolam sekot labāk