Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Elīna Kolna

"Run For Fun" izaicinājums - 4. maija skrējiens visā Latvijā

Pirms 30 gadiem Latvija bija vienota tauta, kura neskatoties uz grūtībām spēja turēties tām pretī un pastāvēt par savām vērtībām un uzskatiem. Kas to būtu domājis, ka 2020. gadā, kad Latvijas valsts svin savu 30. neatkarības atjaunošanas gadadienu, mums ir jābūt vēl vienotākiem, lai kopā pārvarētu grūtības, taču tas nenozīme, ka svētku sajūta būtu jānoliek malā. Lielākā ielu sporta un kultūras organizācija “Ghetto Games” aicina vienoties kopīgā skrējienā 4. maija rītā, lai pierādītu gan sev, gan citiem, ka arī šajā laikā, kad esam šķirti, mēs varam būt vienoti.

4. maija skrējiens, kuram ir dots nosaukums “Run For Fun” ir mudinājums un motivācija sabiedrībai nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, un darīt to ar prieku, iegūstot pozitīvas emocijas.

Ghetto Games komanda aicina ikvienu piedalīties skrējienā, izvēloties sev piemērotāko distanci - 3, 5, 10, 21, 42 km. Skrējiena sākums ir paredzēts plkst.10.00 visiem kopā, bet finišs katram atsevišķi, jo tas ir atkarīgs gan no izvēlētās distances, gan patērētā laika tajā.

Skrējiena organizatori atzīst, ka šajā laikā vēl jo būtiskāk ir domāt par savu veselību gan fizisko, gan garīgo. Veicot dažādas fiziskas aktivitātes ķermenis uzlādējas ar enerģiju un ir gatavs turpināt darbu ar vēl lielāku jaudu. “Run For Fun” ir arī mūsu jaunās online programmas - “Esi Kustīgs Online”, viens no pasākumiem, kas apvieno visus, kuriem rūp sava veselība un ir vēlme iesaistīties dažādās aktivitātēs. Programmas laikā ir piedzīvoti dažādi izaicinājumi un pārsteigumu no mūsu dalībnieku puses, kā vienu no piemēriem var minēt Latvijas Telpu futbola izlases spēlētāju Matīsu Babri, kurš 9 stundu laikā veica 205 km garu braucienu ar riteni. Tas ir tikai viens no stāstiem, ko esam piedzīvojuši, taču tieši šāda pieredze motivē darboties un būt aktīviem.

Apzinoties to, ka maija svētki katram latvietim rada īpašas sajūtas organizatori vēlējās šīs sajūtas saglabāt arī tad, kad nav iespējams pulcēties kopā un svinēt svētkus ar savējiem.
4. maija skrējiens ir lieliska iespēja svinēt svētkus netradicionāli, bet šim laikam ļoti raksturīgi - domās kopā, bet katrs par sevi!
Interesentiem būtu lūgums reģistrēties, zemāk norādītājā linkā, lai pēc skrējiena ir iespējams uzzināt, cik dalībnieki ir piedalījušies:
https://ej.uz/ghettorun


Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
2

Kauja par Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Vanesa Jasa 2023. gada 22. novembrī. Foto: EuroCup Women

Lielā piektdiena: TTT un "Kibirkštis" cīnīsies Baltijas līgas pusfinālā

TTT basketbolistes piektdien, 29. martā, "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas pusfinālā Palangā sacentīsies pret Lietuvas čempioni Viļņas "Kibirkštis". Spēles sākums plkst. 16:20. Tiešraide Sportacentrs.com .
TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women
1

Gulbja lidojums un lietuviešu ambīcijas: četras intrigas Baltijas līgas "Final 4"

Piektdien, 29. martā, Lietuvas kūrortpilsētā Palangā sāksies "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgas piektais finālturnīrs. Latviešu spēlētājas pulcētas trijās no četrām komandām, savukārt ceturto vienību pārstāv divas bijušās TTT basketbolistes. Sportacentrs.com iepazīstina ar "Final Four" galvenajām sižeta līnijām.