Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kārlis Muižnieks: "LBS vadībā pienācis laiks pārmaiņām"

Kārlis Muižnieks: "LBS vadībā pienācis laiks pārmaiņām"
Kārlis Muižnieks. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Mans viedoklis ir nemainīgs – LBS gan vietējā, gan starptautiskā līmenī jāpārstāv basketbola profesionālim, personībai ar augstu reputāciju un pozitīvu imidžu. Anete Jēkabsone-Žogota lieliski atbilst šiem kritērijiem. Viņa bija izcila spēlētāja un spēcīga komandas līdere, iepazinusi basketbolu no visām pusēm. Tādēļ atbalstu viņas kandidatūru LBS prezidenta vēlēšanās," ceturtdien, 26. septembrī, telefonsarunā ar Sportacentrs.com teica basketbola treneris Kārlis Muižnieks.

Desmitkārtējais Latvijas čempions (1993, 1995, 2000-2006, 2008), FIBA kausa ieguvējs (2009), bijušais Latvijas izlases spēlētājs un treneris, šobrīd vada Ukrainas virslīgas jaunpienācēju, Kamenskojes “Prometey”. Kluba darbs tiek organizēts augstā līmenī – komandas sporta direktors no 2018. gada ir bijušais Ukrainas sieviešu valstsvienības, kā arī VTB līgas kluba “Krasnij Oktjabr” un Itālijas kluba “Cantu” treneris Kirils Boļšakovs.

Muižnieks ir Polijas vicečempions un Polijas kausa ieguvējs 2012. – 2013. gadā, 2014.gadā ar Južnijas “Himik” izcīnīja Ukrainas sudrabu, bet 2015.gada pavasarī kļuva par Ukrainas Superlīgas čempionu. Pēc neilga pārtraukuma treneris plānoja atgriezties klubu basketbolā 2020. gadā, taču pēc pārrunām ar Boļšakovu un “Prometey” prezidentu Vladimiru Dubinski atsāka trenera darba gaitas šā gada augustā. Divas dienas pirms sezonas sākuma treneris komentēja Anetes Jēkabsones-Žogotas lēmumu kandidēt uz LBS prezidenta amatu.

"Konkurence vienmēr un visas jomās ir nepieciešama, tā ir progresa būtība, priekšnoteikums attīstībai. Konkurence motivē gan biznesā, gan sportā. Tā veicina pārmaiņas, liek pieņemt izsvērtus un pamatotus lēmumus, virzoties pretī sasniegumiem. LBS darbības pamatā jābūt elementārai biznesa loģikai – organizāciju jāvada spēcīgam līderim, kurš pulcē ap sevi profesionālu komandu, spēj piesaistīt finanšu resursus. Līderis ar komandu ir atbildīgs par skaidru LBS attīstības vīziju un kvalitatīvu stratēģijas īstenošanu.

Pašreizējie rezultāti basketbolā nav tādi, kādus gaidījām un, neapšaubāmi, arī varējām sasniegt. Attīstība notiek ļoti lēni. Basketbola saimei ir īstais laiks sanākt kopā un lemt par pārmaiņām, lai neatstātu lietas pašplūsmā. LBS vadībā līdz šim bijuši augsta līmeņa menedžeri, taču ne basketbola profesionāļi. Izvēloties jauno LBS prezidentu, jābūt izvēlei – vairākiem spēcīgiem kandidātiem. Apsveicami, ka Anete Jēkabsone-Žogota pieņēmusi lēmumu kandidēt.

Anete ir spēcīga, enerģiska personība ar spožu basketbolistes karjeru. Atpazīstama Latvijā un ārpus tās robežām, viņa lieliski pārstāvēs Latvijas basketbolu visos līmeņos.

Ar Aneti esam pazīstami personīgi. Esmu aktīvi sekojis Anetes sporta gaitām, kā arī esam uzturējuši draudzīgas attiecības. Viņa ir izteikti godīga un prasīga – pret sevi un citiem. Neapšaubāmi, Anete ir mērķtiecīga un uzņēmīga – to apliecina sasniegtie sportiskie rezultāti un karjeras veidošana, noslēdzot spēlētājas gaitas. Anetei piemīt augsta atbildības sajūta – ja uzņemsies darīt, izdarīs pēc labākās sirdsapziņas. Atbalstāmi ir tas, ka Anete vēlas iesaistīties sabiedriskajā dzīvē un būt aktīva, dodot savu pienesumu Latvijas sportam.

Lielākais viņas pluss – Anete ir autoritāte basketbola vidē, veiksmīga profesionāle ar lielo burtu. Tādu cilvēku LBS vadībā vēlējos redzēt jau sen. Esmu pārliecināts, ka neesmu vienīgais. Līdzīgas personības vada federāciju kaimiņzemē Lietuvā – iepriekšējais prezidents bija izcilais treneris Vlads Garasts, savukārt pašlaik LBF vada Arvīds Sabonis."


, 2019-09-27 13:18, pirms 5 gadiem
Tieši tā, Kažum 200% taisnība. Kāpēc leišiem federāciju vada Sabonis, estiņiem - Jāks Salumets, krieveļiem - Kiriļenko, serbiem - Predrags Daņilovičs, bet mums - kaut kāds noplucis ūdens ģenerālis? Kuru neviens Eiropā un pasaulē nezin, nepazīst un neciena. Arī pirms viņa bija Kehris - cilvēks, kurš lielajam basketbolam nenozīmē pilnīgi neko. Lai kaut ko ietekmētu vai panāktu starptautiskā līmenī, federācijas līderim ir jābūt autoritātei. Voins un Kehris ir pelēki lupatdeķi, piedevām caurumaini. Salīdziniet Saboni, Salumetsu un Kiriļenko ar VVoinu? Vai LBS pašiem nav kauns?
, 2019-09-27 13:36, pirms 5 gadiem
Broka arī piesaistīja līdzekļus... un gandrīz cietumā tika... 🤕
, 2019-09-27 14:05, pirms 5 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Tieši tā, Kažum 200% taisnība. Kāpēc leišiem federāciju vada Sabonis, estiņiem - Jāks Salumets, krieveļiem - Kiriļenko, serbiem - Predrags Daņilovičs, bet mums - kaut kāds noplucis ūdens ģenerālis? Kuru neviens Eiropā un pasaulē nezin, nepazīst un neciena. Arī pirms viņa bija Kehris - cilvēks, kurš lielajam basketbolam nenozīmē pilnīgi neko. Lai kaut ko ietekmētu vai panāktu starptautiskā līmenī, federācijas līderim ir jābūt autoritātei. Voins un Kehris ir pelēki lupatdeķi, piedevām caurumaini. Salīdziniet Saboni, Salumetsu un Kiriļenko ar VVoinu? Vai LBS pašiem nav kauns?
Pirmkārt, prezidentam jābūt labam organizatoram ar labu komandu, lai nodrošinātu labu federācijas darbu. Latvijā federāciju prezidentiem jāpazīst politiķi un uzņēmēji, lai varētu izsist valsts finansējumu un piesaistīt sponsoru līdzekļus. Vēlams, lai prezidents būtu bijušais sportists, bet tas nav obligāti. LFF vada bijušais futbolists Gorkšs - tur nemitīgi notiek skandāli un nav normāla darba. LHF vada bijušais politiķis Kalvītis - tur lielu problēmu nav. Voins nebija slikts prezidents, bet viņa laiks ir pagājis. Lai nāk Anete ar jaunu enerģiju, komandu un idejām.
, 2019-09-27 14:35, pirms 5 gadiem
Piekrītu Kārlim Muižniekam, viņš allaž bijis nosvērts vīrs savos spriedumos. Voins it kā bija figūra (ar ostas naudas pumpīšiem piedevās), it kā nebija, jo politikā viņam svara nebija. Plus vēl Šnepa štellītes... Tā kā laiks jaunam vilnim, lai mēģina Anete!
, 2019-09-27 17:14, pirms 5 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Tieši tā, Kažum 200% taisnība. Kāpēc leišiem federāciju vada Sabonis, estiņiem - Jāks Salumets, krieveļiem - Kiriļenko, serbiem - Predrags Daņilovičs, bet mums - kaut kāds noplucis ūdens ģenerālis? Kuru neviens Eiropā un pasaulē nezin, nepazīst un neciena. Arī pirms viņa bija Kehris - cilvēks, kurš lielajam basketbolam nenozīmē pilnīgi neko. Lai kaut ko ietekmētu vai panāktu starptautiskā līmenī, federācijas līderim ir jābūt autoritātei. Voins un Kehris ir pelēki lupatdeķi, piedevām caurumaini. Salīdziniet Saboni, Salumetsu un Kiriļenko ar VVoinu? Vai LBS pašiem nav kauns?
Spānijai - Garbahosa, turkiem - Turkoglu.
, 2019-09-27 17:44, pirms 5 gadiem
Ka tik nav beigās kā ar Gorkšu, maitas putni virs galvas nesāk līdināties. .
, 2019-09-27 18:33, pirms 5 gadiem
Mums jau no bijušiem basketa vetrāniem nav ko likt.Es jau gribētu Ģenerāli(būtu interesanti un nebūtu garlaicīgi).Salīdīs visādi jaunpupi un citi sprukstiņi kurus vispār pie stūres nevar laist.Vai arī jāievēl Latvenergo šefs lai nebūtu problēmas ar piķi kā hoķī(lai varētu apmaksāt apdrošināšanas,pārējie vienkārši nepavilks).
, 2019-09-27 21:29, pirms 5 gadiem
Ir tikai viena nianse. Kā teica Armands Puče savā raidijumā, aiz Anetes stāv Jaunups!!!
, 2019-09-28 10:48, pirms 5 gadiem
Nu nevajag saliidzinaat Voinu ar apaljo nulli Kehri...
Luka Sofijaničs. Foto: Aleksander Lustix

Gulbene dārdēs: šovakar izšķirošā bronzas cīņa starp bukiem un RSU

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā ceturtdienas vakarā pulksten 20:00 sāksies izšķirošā cīņa par turnīra bronzas godalgām. Otro gadu pēc kārtas par bleķi savstarpēji cīnās "Gulbenes Buki" un "VEF Rīga" farmklubs "Rīgas Stradiņa Universitāte".
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā. Foto: Matas Baranauskas

Augstāk izsētās TTT basketbolistes Latvijas finālu sāks RSU laukumā

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies Latvijas Sieviešu basketbola līgas 33. sezonas fināls sērijā līdz divām uzvarām. Rīgas Stradiņa Universitāte plkst. 20:00 "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā uzņems TTT basketbolistes. Tiešraidi skaties rakstā.
Kajs Hancberijs pret Aizeju Ozbornu. Foto: vgvia.lv
15

Valmieriešiem obligāti jāuzvar – "Zeļļu" pirmā iespēja tikt pusfinālā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgā esam sagaidījuši sezonas pirmo izslēgšanas spēli, kurā kādai no komandām vairs nebūs atkāpšanās ceļa – lai turpinātu cīņu, "Valmiera Glass"/ViA savās mājās būs obligāti jāuzvar Rīgas "Zeļļi". Cīņas sākums paredzēts plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un no aptuveni plkst. 19.30 arī kanālā TV4.