Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" ar divām uzvarām iekļūst Debrecenas "Masters" 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" ar divām uzvarām iekļūst Debrecenas "Masters" 1/4 finālā
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" ar divām uzvarām sākusi Pasaules tūres "Masters" turnīru Ungārijas pilsētās Debrecenā. Latvieši pieveica serbu "Vrbas" un ungāru "Debrecen", iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Šis šosezon ir jau septītais Pasaules tūres "Masters" turnīrs, no kuriem "Riga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu sastāvā uzvarēja Dohā un Prāgā, palika 2. vietā Čendu, bet Meksikā apstājās ceturtdaļfinālā. Pēc izlaistā turnīra Lozannā latvieši Debrecenā vēlējās atgriezties uz goda pjedestāla.

Pirmajā spēlē pretī stājās Serbijas komanda "Vrbas", ar ko tieši "Masters" turnīrā Latvijas komanda spēlēja pirms gada Debrecenā, izcīnot uzvaru ar 21:12. Šī spēle nesākās īpaši rezultatīvi, bet biežāk nelielā vadībā turējās "Riga Ghetto Basket". Ceturtajā minūtē Lasmanis ar precīzu metienu pēc pagrieziena panāca 6:3, kamēr pretinieku centieni panākt kaut ko no tālās distances regulāri cieta neveiksmi. Sākoties speles otrajai pusei "Vrbas" ar diviem precīziem tālmetieniem divreiz panāca izlīdzinājumu (6:6 un 8:8).

Nākamajās divās minūtēs vien ar aktīvu iešanu uz groza apakšu Latvijas komandai izdevās noturēt minimālu pārsvaru. Čavars aizmeta garām divus soda metienus, bet pretinieks pēc brīža realizēja vienu no diviem (10:10). Divas minūtes līdz spēles beigām serbi arī izvirzījās vadībā, bet Krūmiņš ar tālmetienu situāciju laboja (12:11). Pēdējā minūtē "Vrbas" uz brīdi vēlreiz izvirzījās vadībā, bet Miezis ātri nokārtoja neizšķirtu. Par mača varoni varēja kļūt Miezis, bet viņš netrāpīja tālmetienu pēdējā sekundē, kas nozīmēja pagarinājumu (15:15). Pagarinājumā latviešiem sekmīgi izdevās noturēt aizsardzību, kā arī tikt pie panākuma ar rezultātu 17:15.

Otrajā spēlē "Riga Ghetto Basket" mērojās spēkiem ar mājiniekiem, "Debrecen" basketbolistiem. Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Čavars, bet Lasmanis pēc nerealizēta soda metiena tika pie vēl diviem, kad pretinieki pārkāpa noteikumus tālmetiena laikā. Šoreiz izdevās trāpīt abus, panākot 4:0. Lai ko mājinieki darītu, latvieši spēja atbildēt ar to pašu, vai vairāk. Tādējādi pēc trīs spēlētām minūtēm rezultāts bija 10:5.

"Riga Ghetto Basket" sāka vairāk spēlēt uz sava pārsvara noturēšanu. "Debrecen" ar tālmetieniem centās lauzt cīņas gaitu, bet spēles vidū pietuvojās līdz trīs punktu atstatumam (10:13). Lasmanim divos uzbrukumos izdevās trāpīt divus tālmetienus, kas lika domāt, ka spēles liktenis ir izšķirts, bet arī mājinieki iemeta vienu pretī. Atspēlēt atlikušo piecu punktu deficītu ungāriem nebija pa spēkam. Trīs minūtes līdz spēles beigām Miezis guva savas komandas 20. punktu, bet Lasmanis ar triecienu grozā no augšas lika punktu spēlei - 21:17.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" uzvarēja savā grupā un trešdien, plkst. 19:15 spēlēs ceturtdaļfinālā pret kādu no D grupas komandām - Slovēnijas "Piran" vai Francijas "Nantes".