Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Klāt ''Studentu trakuma'' fināli: Vīriešu zeltu dalīs LU un RSU

Klāt ''Studentu trakuma'' fināli: Vīriešu zeltu dalīs LU un RSU
Pērn LU un RSU tikās turnīra pusfinālā, kur pārāki izrādījās Latvijas Universitātes studenti.
Foto: Renārs Buivids

Šodien ar spēlēm par medaļām noslēgsies Latvijas XXIV Universiāde basketbolā "Studentu basketbola trakums". Vīriešu turnīrā par bronzu cīnīsies Latvijas Universitātes otrā komanda (LU-2) ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU). Savukārt zelta maču aizvadīs Latvijas Universitātes pirmā komanda (LU) un Rīgas Stradiņa universitāte (RSU).

Pērnā gada čempioni Latvijas Universitāte pusfinālu aizvadīja pret Latvijas Lauksaimniecības universitāti. Pēc pietiekami sīvā cīņā aizvadīta pirmā puslaika, tā beigās iesākto izrāvienu LU spēja turpināt arī spēles otrajā pusē un ar rezultātu 90-67 iekļuva finālā.

Tikmēr otru pusfināla maču labāk iesāka LU-2, tomēr pirmā puslaika izskaņā iniciatīvu savās rokās pārņēma RSU, neizlaižot to līdz pat spēles beigām un lielā mērā arī pateicoties komandas līderu Riharda Gintera un Ivara Ikstena sniegumam spēja savai komandai nodrošināt pirmo "Studentu basketbola trakuma" finālu.

Gan LU, gan RSU bija pārliecinošas līderes savās apakšgrupās un šajā turnīrā nav piedzīvojušas nevienu zaudējumu, līdzīgi arī LU-2 un LLU vienīgos zaudējumus piedzīvojuši pusfināla cīņās.

Tādējādi kļuva skaidrs, ka svētdien 11.30 par trešo vietu spēkiem mērosies LLU un LU-2, savukārt turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots 14.50 LU un RSU savstarpējā cīņā. Izšķirošās spēles tiks aizvadītas Olimpiskajā Sporta centrā.

Svētdienas rītā kļuva zināmi arī finālspēļu pāri sieviešu turnīrā. Pēc pārliecinošas uzvaras ar 65-41 pār Daugavpils Universitāti, ceturto gadu pēc kārtas sieviešu finālā iekļuva Latvijas Universitātes komanda. Otrā pusfinālā RSU basketbolistes, aizvadot spēli vien piecu spēlētāju sastāvā, nespēja sarūpēt pārsteigumu un apturēt pērnās sezonas čempiones LSPA, piekāpjoties ar 54-68.

Studentu Basketbola trakumu atbalsta: Rīgas Dome, Venden, Nike, Sportland, Ādažu čipsi, Redbull, Sportacentrs.com un Ghetto Games.

Informāciju sagatavoja: Laura Melne, SBT

Studentu Basketbola trakums | fināli Rīgas OSC

LaiksSpēleKomandas
11:30Par 3.vietu vīriešiemLatvijas Lauksaimniecības universitāte - Latvijas Universitāte -2
13:10Par 1.vietu sievietēmLatvijas Universitāte - LSPA
14:50Par 1.vietu vīriešiemLatvijas Universitāte - Rīgas Stradiņa universitāte

Sieviešu grupas spēle par 3.vietu starp Rīgas Stradiņa universitāti un Daugavpils Universitāti notiek Rīgas 49.vidusskolas sporta kompleksā. Spēles sākums pl. 12:15.