Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Igaunis Kotsars nogriež "Madison Square Garden" tīkliņu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Igaunis Kotsars nogriež "Madison Square Garden" tīkliņu
"South Carolina" galvenais treneris Frenks Mārtins (Frank Martin): triumfa brīdis "Madison Square Garden"
Foto: AFP/Scanpix

NCAA 79. čempionātā basketbolā vīriešiem svētdien tika noskaidrotas pēdējās divas finālturnīra dalībnieces. "South Carolina" puiši pirmo reizi spēlēs "Četru finālā", savukārt "North Carolina" to darīs 20. reizi.

EAST

Apgabala finālā pirmo reizi kopš 1986. gada tikās divas “Southeastern Conference” (SEC) komandas. “South Carolina” pirmajā puslaikā savā grozā ielaida septiņus tālmetienus, bet nākamajās divdesmit minūtēs neļāva “Florida” basketbolistiem trāpīt nevienu no 14 mēģinājumiem.

"South Carolina" līderis Sindariuss Tornvels (Sindarius Thornwell) pēdējās septiņās minūtēs sameta 10 no saviem 26 punktiem, nodrošinot "Gamecocks" pirmo ceļojumu uz "Četru finālu" – 77:70 (33:40, 44:30). Tornvels kļuva par pirmo SEC spēlētāju kopš 1996. gada, kurš NCAA čempionātā guvis vismaz 100 punktus.

Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Tornvels rezultatīvi piespēlēja igauņu spēka uzbrucējam Maikam-Kalevam Kotsaram (Maik Kotsar), kura metiens lēcienā panāca četru punktu pārsvaru – 67:63. Atlikušajā laikā “South Carolina” spēlētāji iemeta 5 no 6 brīvmetieniem.

“Florida” basketbolisti 2006. un 2007. gadā kļuva par NCAA čempioniem, taču pēdējās 10 sezonās viņiem nav veicies tik labi. “Sunshine state” pārstāvji piecas reizes tikuši līdz apgabala finālam, bet “Astoņu elites” spēlēs bijuši spiesti samierināties ar bilanci 1-4.

“South Carolina” nākamajā spēlē 1. aprīlī tiksies ar citu “Četru fināla” debitanti “Gonzaga”.

”South Carolina” spēlētājs Kriss Silva (Chris Silva) nogriež tīkliņu “Madison Square Garden” arēnā. Foto: AFP/Scanpix

Hasani Grevets (Hassani Gravett) piedalās tīkliņa griešanā

”South Carolina” galvenais treneris Frenks Mārtins (Frank Martin)

Igauņu spēka uzbrucējs Maiks-Kalevs Kotsars (Maik-Kalev Kotsar) 32 no 36 spēlēm laukumā devies “South Carolina” starta pieciniekā

Maiks-Kalevs Kotsars apskauj komandas biedru

Maiks-Kalevs Kotsars nogriež “Madison Square Garden” tīkliņu

Apgabalu fināli, 25.-26. marts

EAST, NEW YORK

#4 Florida 70:77 South Carolina #7

MIDWEST, KANSAS CITY

#1 Kansas 60:74 Oregon #3

WEST, SAN JOSE

#1 Gonzaga 83:59 Xavier #11

SOUTH, MEMPHIS

#1 North Carolina 75:73 Kentucky #2

Izspēles kārtība

Sešdesmit četras (vīriešiem 68) komandas tiek sadalītas četros reģionos pa 16-18 komandām katrā, tiekot izsētas ar numuriem no 1 līdz 16. Vīriešiem pēdējos gados ir ieviests “First four” – astoņas komandas, sadalītas četros pāros, cīnās par četrām vietām pamatturnīrā (spēles 14.-15. martā).

Katrā reģionā komandas tiek sadalītas vēl četros četriniekos pa četrām komandām katrā:
1) 1-16 un 8-9;
2) 5-12 un 4-13;
3) 6-11 un 3-14;
4) 7-10 un 2-15.

Spēles notiek pēc izslēgšanas principa – tālāk tiek tikai uzvarētāji. Pirmajā nedēļas nogalē, 16.-19. martā, notiek pirmās un otrās kārtas spēles (4x16 komandas), otrajā nedēļā, 23.-26. martā, reģionu finālturnīri (4x4 komandas), trešajā nedēļā – “Četru fināls” (Final Four).

Sieviešu turnīrā pirmās un otrās kārtas spēles uzņem komandas, kuras izsētas ar numuriem no 1-4 (1.-16. vieta nacionālajā rangā). Šogad izņēmums ir “Stanford” – komandas mājas spēļu zālē notika konferences čempionāts vingrošanā, tādēļ jābrauc un jāspēlē citur.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 02:08, pirms 7 gadiem
Porziņģis savus ķieģeļus varēs lādēt pa pliku stīpu

  +6 [+] [-]

, 2017-03-27 03:06, pirms 7 gadiem
Novik iemāci pārējiem likt originālos vardus iekavās. 1000 komentāri izpaliks.

     [+] [-]

, 2017-03-27 03:07, pirms 7 gadiem
Un pluss mums. Sapratisim par ko runa iet.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-27 07:03, pirms 7 gadiem
Runa nekur neiet

  +1 [+] [-]

, 2017-03-27 08:22, pirms 7 gadiem
speedstream112 rakstīja: Runa nekur neiet
runa runājas

     [+] [-]

, 2017-03-27 14:01, pirms 7 gadiem
Novik, respekts Tev, tas jau ir pa pacanski salikt orgjinaalos iekavaas !

     [+] [-]

, 2017-03-27 15:35, pirms 7 gadiem
Nesen bija lekcija pie PR speciālistes, kas strādājus dažādās ministrijās, olimpiskajā komitejā un vēl citās svarīgās iestādēs. Ja runājam par uzvārdu pareizrakstību, diemžēl, pareizi rakstīt ir vārda latvisko tulkojumu no svešvalodas (Zeteberji, Reikeneni, Sjūlbergi u.t.t.), bet iekavās var norādīt oriģinālrakstībā.
Otra lieta ir patiesu idiotu-žurnālistu rīcība, kas tīšuprāt raksta parastajam latvietim nesaprotamus tulkojumus un pat necenšas mūs pieradināt pie jaunajām (pareizajām) izrunām, līdz ar to pie rakstiem, kur virsrakstā ir kāds Reikenens vai Zeterberjs, komentāros saceļas milzu vētra un aptuveni 60-70% no tiem ir par uzvārdu rakstību, gluži kā pie šā raksta pagaidām.
Un trešā lieta, ks kaitina visvairāk ir SportaCentrs.com redakcijas nekompetence attiecībā uz šo jautājumu - katram žurnālistam (vai žurnālista izstrādājumam) ir dota pilnīga patvaļa šajā jautājumā, bez nekādas konsekvences takstos parādās gan pareizi, gan nepareizi latviskoti uzvārdi, gan parādās īstais uzvārds iekavās, gan neparādās. Pirms dažiem mēnešiem amatā stājās jauns redaktors, kas solīja revolūciju SC.com (vai esports.lv, kā to pazīst īstie sporta dinozauri), bet pats, manuprāt, svarīgākais jautājums nav sakārtots.
Un te vēl nav 100% teikts, ka pašiem īpašniekiem tas vispār varētu nākt par labu, jo bizness ir bizness un simtiem komentāru garas diskusijas pie viena raksta liek iekarsušiem komentētājiem atgriezties vēl un vēl, atsvaidzināt lapu un krāt entajiem banneriem skatījumus (nezinu, kā strādā attiecīgās reklāmas - maksā par skatījumiem, klikšķiem vai jaunajiem lietotājiem). Principā dēļ visādiem šizofrēniķiem un daiļpirdējiem nekad neveidojas normālas diskusijas, kas varētu interesēt sporta fanam/skatītājam. Ja SC.com vēlas turpināt kā baneru portāls, kas akcentē uzmanību peļņai (vai varbūt € nepieciešami izdzīvošanai?) un tikai tad saturam (gan rakstos, gan komentāros), tad ir uzņemts pareizais ceļs. Ja tomēr saturs liekas vērtīgāks, tad uzmanību jāpievērš pirmkārt autoru un redakcijas virzienā un jāsāk ievērot vienādas vadlīnijas (pārlasi sākumu), vai arī jāveido jauns reģistrēšanās process, kas maksimāli izslēgtu visādu troļļu un šizofrēniķu reģistrēšanos ar desmitiem (ja ne pat simtiem HMB gadījumā) kontiem.
Iespējas ir daudz un dažādas:
1) Mobilā numura verficēšana. Normālam lietotājam tas neko nemaksaātu, bet aktīvs trollis katru mēnesi šķirtos no €20 jaunos numuros. Šeit sc.comneko nenopelna, tikai tērē par sistēmas uzturēšanu.
2) Maksas konts. 1. variantā maksa par reģistrāciju, piemēram, €2. Ja apmaksu var veikt ar SMS, tad sc.com paliek nedaudz mazāk. Lai izskaustu troļļus, konts varētu būt aktīvs uz 2 nedēļām, kuru laikā sc.com izsūta vēstuli uz adresi ar kodu, kas jāievada kontā lai to pilnībā aktivizētu un arī troļļiem būtu šaize, ja varētu saņemt vēstuli tikai uz vienu adresi (pēc kādas 10 noteikti aptrūktos enerģija meklēt jaunu pastkasti). Ja apmaksa tik veikta no bankas konta, tad vēl vieglāk būtu bloķēt lietotājus (uz dienu, nedēļu vai kaut gadu) un nepieļaut vairāku kontu izveidi. Arī, ja lietotājs rakstītu nepieņemamas lietas (rasisms, naida kurināšana u.t.t.), būtu viegli iesniegt iesniegumu policijā ar taustāmiem (skatāmiem) pierādījumiem lietas izskatīšanai. Domāju, tas pamatīgi uzlabotu kvalitāti gan pašā portālā, gan komentāru sadaļā kā tādā.
Protams, vēl iespējams veidot portālu ar ikmēneša maksu, bet tas nebūtu diezko pievilcīgi vienkāršam lasītājam, kurš grib trīsreiz mēnesī kaut ko īsu ierakstīt pēc sava mīļākā sportista vai komandas uzvaras. Es pats ar mieru būtu maksāt €2-3 mēnesī, ar norunu, ka tiktu klāt visiem "premium" rakstiem, kam noteikti nav jāatrodas zem cita domēna.
Arī pašu komentāru sadaļu noteikti (vai iespējams) vajadzētu dalīt - tā, lai var filtrēt gan nereģistrētu, gan reģistrētu lietotāju komentārus, kā arī atlasīt komentārus (labākie, jaunākie, visvairāk vērtētie (+/- varbūt 0 arī pēc 1000 vērtējumiem)).
Protams, tas viss prasa finansiālus ieguldījumus un jātērē daudz laika un enerģijas, bet portāla kvalitātes vārdā viss ir iespējams!

     [+] [-]

, 2017-03-27 20:09, pirms 7 gadiem
Vispàr es bùtu ar mieru piecìti atmest katru menesi, jo labs sporta portals. Tikai lai dieva deel nebutu jalasa shitie Fosberji un Seteberji.. taçu sviests.