Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kurš kuru: "VIA-S Modular Houses" vai "Ģeodēzists"

Andrejs Siliņš

Kurš kuru: "VIA-S Modular Houses" vai "Ģeodēzists"
Foto: Jānis Priedītis

Šo sestdien, 28. martā, Liepājas Olimpiskajā centrā tiks aizvadītas izšķirošās spēles par medaļām Liepājas pilsētas basketbola čempionātā. Spēlē par 3.vietu spēkiem mērosies “Liepājas Pašvaldības Policijas” – “Liepājas Universitātes” komandas, bet fināla mačā laukumā izies “VIA-S Modular Houses” - “Ģeodēzists” komandas. Spēles sāksies no pulksten 11:00.

Kā pirmie savas cīņas aizvadīs bronzas pretendenti - “Liepājas pilsētas Pašvaldības Policija” un “Liepājas Universitāte”. Regulārajā čempionātā komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā mačā novembra mēneša beigās pārāki bija Policijas basketbolisti, kuri izcīnīja uzvaru ar rezultātu 75:57. Savukārt atbildes spēlē janvārī labāki bija studenti, kuri pārspēja savus pretiniekus ar rezultātu 71:65. Abas komandas regulāro čempionātu noslēdza līdzās viena otrai. Policisti ar septiņām uzvarām 12 spēlēs bija 3. vietā. Savukārt “Liepājas Universitāte” ar sešiem panākumiem un tikpat neveiksmēm bija vietu zemāk – 4. pozīcijā septiņu vienību konkurencē.

Pusfinālos abas vienības piedzīvoja zaudējumus “VIA-S Modular Houses” un “Ģeodēzists” komandām, līdz ar to komandas par šo neveiksmi centīsies reabilitēties tieši šajā bronzas spēlē. Šīs spēles sākums pulksten 11:00.

Uzreiz pēc spēles par 3.vietu laukumā dosies abi finālisti – “VIA-S Modular Houses” un “Ģeodēzists” basketbolisti. Regulārajā čempionātā triumfēja moduļu mājas (10 uzvaras un 2 zaudējumi), bet ar tādu pašu bilanci finišēja arī “Ģeodēzists” komanda. Pirmo vietu izcīnīja “VIA-S”, pateicoties tikai labākai savstarpējo spēļu bilancei. Pirmajā mačā pārāki bija mērnieki (62:50), bet atbildes mačā “VIA-S” revanšējās ar rezultātu 75:60, divu spēļu summā triumfējot ar + 3!

Šīs abas vienības tikās čempionāta finālā arī pirms gada, kur mača galotnē nedaudz pārāki bija mērnieki, izcīnot savu trešo trofeju pēc kārtas ar rezultātu 71:68. To, vai šogad “VIA-S Modular Houses” basketbolistiem izdosies revanšēties mērniekiem par piedzīvoto zaudējumu iepriekšējā gada finālā un gāzt no kroņa pēdējo trīs gadu čempionvienību varēsim noskaidrot sestdienas pēcpusdienā pulksten 12:30. Laureātu apbalvošana ir plānota uzreiz pēc fināla spēles pulksten 14:00, kad apbalvotas tiks ne tikai labākās četras komandas, bet arī spēcīgākie individuālie spēlētāji.

Fināla izšķirošās spēles (28. marts):

11:00 "Liepājas Pašvaldības Policija" - "Liepājas Universitāte" (spēle par 3.vietu)
12:30 "VIA-S Modular Houses" - "Ģeodēzists" (fināla spēle par 1.vietu)
14:00 Apbalvošana

Norises vieta: Arēna, sporta zāle Nr. 1
Ieeja skatītājiem: bezmaksas!

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Kozlovskis
LOC Sporta projektu vadītājs
Mārtiņš Sīlis
LOC Mārketinga vadītājs