Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Aizeja Tomass un Džo Džonsons pārstāvēs ASV izlasi FIBA ''AmeriCup'' kvalifikācijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Aizeja Tomass un Džo Džonsons pārstāvēs ASV izlasi FIBA ''AmeriCup'' kvalifikācijā
Tomass Braients, Aizeja Tomass un Dāvis Bertāns. Foto: AP/Scanpix

NBA vairākas sezonas aizvadījušie amerikāņu basketbolisti Aizeja Tomass un Džo Džonsons pārstāvēs ASV izlasi no 18. līdz 22. februārim gaidāmajā FIBA ''AmeriCup 2022'' kvalifikācijas trešajā logā, kas norisināsies Puertoriko galvaspilsētā Sanhuanā. ASV izlase 19. februārī spēlēs pret Bahamu izlasi, bet dienu vēlāk amerikāņiem pretī stāsies Meksikas valstsvienība.

31 gadu vecā Aizejas Tomasa pēdējais pieraksts Nacionālajā basketbola asociācijā bija pagājušosezon, kad basketbolists kopā ar Dāvi Bertānu un Anžeju Pasečņiku pārstāvēja Vašingtonas ''Wizards'' komandu. ASV galvaspilsētā bāzētā komanda 2020. gada 6. februārī 175 centimetrus garo Tomasu aizmainīja uz Losandželosas ''Clippers'', kuri divas dienas vēlāk viņu atbrīvoja. Vasarā Tomass turpināja rehabilitāciju traumētajai gūžai, kas basketbolistu moka kopš 2017. gada, kad basketbolists aizvadīja savu karjeras labāko sezonu, un nav ļāvusi atgriezties iepriekšējā līmenī. Aizeja Tomass šosezon NBA tā arī nav spēlējis.

Savukārt, Džo Džonsons savu līdz šim pēdējo spēli basketbola mekā aizvadīja 2018. gadā, kad pārstāvēja Hjūstonas ''Rockets'' komandu. Pēc tās 39 gadus vecais basketbolists pievērsās trīs pret trīs basketbolam, spēlējot repera Ice Cube izveidotajā ''BIG3'' līgā. Reiz par vienu no labākajiem punktu guvējiem Nacionālajā basketbola asociācijā uzskatītais Džonsons, pārstāvot komandu ''Triplets'', triumfēja pirmajā ''BIG3'' sezonā, kā arī tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju. Īsi pirms 2019./2020. gada NBA sezonas Džonsons centās atgriezties profesionālajā basketbolā un parakstīja līgumu ar Detroitas ''Pistons'', kura gan spēlētāju atbrīvoja, sezonai nesākoties. ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis lēš, ka spēlēšana ASV izlasē var kalpot kā atspēriena punkts, lai spēlētāji atgrieztos NBA apritē.

ASV izlases sastāvu FIBA ''AmeriCup'' 2022. kvalifikācijas turnīrā pārsvarā veido NBA Attīstības līgas jeb G-līgas spēlētāji, no kuriem tikai retajam ir pieraksts spēcīgākajā basketbola līgā pasaulē. Amerikāņi jau nodrošinājuši dalību FIBA ''AmeriCup 2022'', izcīnot uzvaras visos četros aizvadītajos mačos.