Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

ISBS āra basketbola laukumu atjaunošanas akcijas ietvaros īstenots kārtējais projekts

Pirmo reizi aicinājumam pieteikt laukumus, kas ir sliktā stāvoklī, kā arī finansiāli atbalstīt to labiekārtošanu, ir atsaukusies privātpersona un, pateicoties tam, tika uzstādīts vairogs 9. Vakara (maiņu) vidusskolas laukumā.
Lai turpinātu āra laukumu labiekārtošanas darbus, kas uzlabo jauniešu treniņu kvalitāti, ISBS aktīvi meklē sadarbības iespējas, atbalstītājus un sponsorus.

Kas ir ISBS?

ISBS (Individuālā sagatavošanas basketbola skola) ir triju Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas absolventu Aivara Svirido, Reiņa Strupoviča un Jāņa Šulta veidotais kopprojekts, kas dibināts 2011. gadā. Organizācija piedāvā nebijušu iespēju Latvijas basketbolā - jebkuram spēlēt gribētājam trenēties individuāli privāta trenera uzraudzībā.

Projekts ir attīstījies un tam ir piešķirts Sabiedriskā labuma organizācijas statuss. ISBS komanda veiksmīgi īstenojusi vairākus sociāli atbildīgus projektus ar mērķi veicināt basketbola attīstību un tā popularitātes celšanu jauniešu vidū.

Jānis Šults: "ISBS nedomā apstāties pie iesāktā un plāno šādā veidā turpināt darboties. Tāpēc aicinām atbalstītājus, jo bez tiem mums nākas piebremzēt gan ar idejām, gan pasākumu biežumu."

Līdz šim ISBS veiksmīgi īstenotie projekti un pasākumi:

- Atvērto durvju dienas, kur bērniem bija iespēja iepazīties ar basketbolu, noteikumiem, basketbola treniņu un ISBS darba gaitu;
- Sporta spēles un basketbola treniņi Jūrmalas bērnu namam;
- Atklātie basketbola treniņi Siguldā un Ķekavā sadarbībā ar Studentu Basketbola līgu;
- Bezmaksas treniņu organizēšana visas šā gada vasaras garumā sadarbībā ar "Ghetto Games" un Rīgas domi;
- Basketbola groza pārvietošana Rīgā, Rusova ielā 26;
- Jaunu basketbola vairogu uzstādīšana Ezerkrastu vidusskolā;
- Rīgas Jāņa Poruka vidusskolas basketbola laukuma sakopšana un jauna vairoga uzstādīšana Rīgas 9. vakara /maiņu/ vidusskolā.

Āra basketbola laukumu atjaunošana

Papildus informācijai:
Jānis Šults, basketbola entuziasts, treneris, ISBS dibinātājs.
Tālr. Nr. 27723233;
E-pasts info@isbs.lv


Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
10

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
5

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.