Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

30. maijā - basketbola diena Latvijā

Gaidot Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm 2009, šo sestdien, 30. maijā, visi valsts iedzīvotāji ir aicināti svinēt Basketbola dienu, iekļaujot savā dzīvē kādu ar basketbolu saistītu aktivitāti – spēli laukumā vai strītbola spēli, soda metienu turnīru ar draugiem vai kādu citu šim sporta veidam veltītu pasākumu.

Čempionāta laikā skatītāji Liepājā, Valmierā un Rīgā klātienē varēs vērot augsta līmeņa basketbolu. Savukārt Basketbola dienā katrs Latvijas iedzīvotājs ir aicināts svinēt nozīmīgā notikuma tuvošanos un piedzīvot basketbola prieku pats – spēlēt kopā ar draugiem, izaicināt uz sacensību kaimiņus vai biznesa partnerus.

Basketbola dienas ietvaros vairākās Latvijas pilsētās notiks īpaši konkursi un basketbolam veltīti pasākumi, piemēram, publiskas basketbola spēles ar sabiedrībā pazīstamu cilvēku piedalīšanos. Tomēr Basketbola dienas spilgtākais notikums būs tas, kuru sarīkosi Tu pats!

2009. gada Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm patronese, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atzīst: “Latvijā basketbols dzima īsu brīdi pēc mūsu valsts izveidošanas, kad Latvijas Republika vēl pat nebija starptautiski atzīta. Ja mēs sevi dēvējam par dziedātāju un dejotāju tautu, tad droši varam apgalvot, ka esam arī basketbolistu tauta, jo mūsdienās basketbolu kaut reizi mūžā ir spēlējis ikviens. Īpaši priecājos, ka bērniem un jauniešiem šī komandas spēle ir pie sirds, jo fiziskā vingrināšanās visa mūža garumā ir tikpat nozīmīga kā prāta attīstīšana. Laiks pirms Eiropas čempionāta ir īstais brīdis, lai sajustu – mēs patiesi esam basketbola lielvalsts!”

Basketbola dienu aicina atzīmēt arī Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm ģenerālsponsors Tele2. "Ceru, ka Basketbola diena padarīs krāsaināku šo sestdienu daudziem cilvēkiem Latvijā. Basketbols ir azartiska komandas spēle, ko var spēlēt daudzi. Iekļaujot savos sestdienas plānos kādu basketbola spēli, ikviens var paust savu prieku par to, ka Latvijai ir gods uzņemt labākās Eiropas basketbolistes. Arī Tele2 darbinieki kopā ar draugiem spēlēs basketbolu dažādās Latvijas vietās. Aicinu ikvienu atrast vietu, partnerus un izkustēties. Svinēsim Eiropas čempionāta tuvošanos un sūtīsim spēka, izturības un veiksmes vēlējumus Latvijas izlases meitenēm," aicina Jānis Spoģis, Tele2 tirdzniecības un mārketinga direktors.

2009. gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm notiks no 7. līdz 20. jūnijam, un tā spēlēm varēs sekot līdzi Valmierā, Liepājā un Rīgā. Kopumā čempionātā piedalīsies 16 Eiropas nacionālo izlašu komandas. Tādējādi Latvijas iedzīvotājiem būs unikāla iespēja klātienē vērot 54 augstākā līmeņa sieviešu basketbola spēles, kā arī atbalstīt un uzmundrināt Latvijas izlasi.

Biļetes uz Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm 2009 var iegādāties Biļešu Serviss tirdzniecības punktos. Visi Tele2 klienti biļetes uz čempionātu var iegādāties par 30% lētāk.

Informāciju sagatavoja:
Artis Kaņepe, Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm, mārketinga vadītājs


, 2009-05-26 12:01, pirms 15 gadiem
Es būšu viena no šī pasākuma zvaigznēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-26 12:27, pirms 15 gadiem
Krisīc rakstīja: vari iedot autogrāfu?
Piedod, bet esmu pārāk aizņemts. Varu nosūtīt tev pa faksu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-26 12:44, pirms 15 gadiem
vo vo ta ir drizak problema ka nav piem. Mezciema neviena noramala groza da katrai pašvaldiībai sava rajona jaceļ pa 3 normaliem groziem tad tadu dienu varetu vairāk taisīt!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-26 13:15, pirms 15 gadiem
Olainē ar groziem viss ok 30. pat ikgadējais streetbola turnīrs iekritis
, 2009-05-26 14:14, pirms 15 gadiem
caurkritusais rakstīja: Es būšu viena no šī pasākuma zvaigznēm
Armand,beidz zīmēties
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
9

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.