Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Zane Eglīte: "Pierādījām, ka varam uzvarēt "Teo""

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zane Eglīte: "Pierādījām, ka varam uzvarēt "Teo""
Zane Eglīte cīņā ar "Teo" viesspēlētāju Čiomu Nnamaku
Foto: Zigismunds Zālmanis, skcesis.lv

"Ceru drīz būt pilnībā ierindā un spēlēt par 100 procentiem," pēc pirmās uzvaras pār Lietuvas čempionēm Viļņas "Teo basket" atzina sporta kluba "Cēsis" sieviešu basketbola komandas saspēles vadītāja Zane Eglīte.

Nedēļas nogalē Eglīte pēc mēneša pārtraukuma atgriezās Lietuvas Sieviešu basketbola līgas spēlēs, palīdzot Cēsīm ar 84:81 uzvarēt Viļņu. Minūti pirms pamatlaika beigām, kad rezultāts bija neizšķirts 76:76, Zane no labā flanga pretinieču grozā raidīja tālmetienu, mājiniecēm panākot trīs punktu vadību. Nākamajā uzbrukumā basketboliste divas reizes bija precīza no soda metienu līnijas, Cēsu pārsvars sasniedza piecus punktus un uzvara tika nosargāta.

„Katrs metiens ir zelta vērts,” spēles izskaņu vērtē Eglīte. „Tajā situācijā biju brīva un iemetu.”

Uzvara palīdzējusi Cēsīm nostiprināties pirmajā vietā LMKL kopvērtējumā (bilance 14-1). Zane Eglīte Lietuvas līgā vidēji spēlējusi 25:45 minūtes, vidēji gūstot 11 punktus, izcīnot 3,4 atlēkušās bumbas, rezultatīvi piespēlējot 3,2 reizes un pārtverot 2,6 pretinieču piespēles. Realizēti 39 no 70 divpunktu (precizitāte 55.7%) un 17 no 36 trīspunktu (47.2%) metieniem.

Svētdien pirms pēdējās ceturtdaļas trīs „Teo” spēlētājām bija pa četrām personiskajām piezīmēm. „Spēle bija agresīva, daudz kontaktcīņas, tiesneši pamanīja piezīmes. Arī treneris teica, lai spēlējam agresīvi, ejam caurgājienos. Šosezon pirmajā spēlē pret „Teo” pagarinājumā zaudējām ar četru punktu starpību. Gribējās atspēlēties un pierādīt, ka mēs viņas tomēr varam uzvarēt. Pierādījām.”

Gadu mija pagājusi, dziedējot papēža savainojumu, taču tagad spēlētāja aizvadījusi pirmās spēles un drīzumā cer dot lielāku ieguldījumu komandas panākumos. „Veselība klibo. Pamazām kāpju ārā no traumas, vēl vajadzīgs laiks, lai viss būtu labi. Ceru drīz būt ierindā un spēlēt par 100%.”

Otrdien plkst. 18:00 "Cēsis" savā laukumā sacentīsies ar "Liepājas metalurgu".

     [+] [-]

, 2010-01-26 12:20, pirms 14 gadiem
Spēles laiks tika mainīts..
Sākums ir plkst. 18:00.

     [+] [-]

, 2010-01-26 12:22, pirms 14 gadiem
okey...bet nepieradiet ka tas bija islaicigs uzplaiksnijums...ta tik turet!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-01-26 13:24, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: Niedola Jūs plosīs ne pa jokam
1. īstais mačs Niedolai šosezon
domā??/ bail nav, ka štatos iedos diskābeli?.... domāju ka nespēlēs, protams, ja nav atmesta doma par sapņu zemi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-01-26 15:00, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: viņa nevar spēlēt vienā komandā ar Pro, bet pret pro var
skaties man
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja