Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Šneps: "Novērtēsim katra spēlētāja savlaicīgu atsaukšanos izlasei"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Šneps: "Novērtēsim katra spēlētāja savlaicīgu atsaukšanos izlasei"
Edgars Šneps un Henrijs Utku (Henry Utku) NBA junioru līgas atklāšanas ceremonijas laikā
Foto: Vladislavs Proškins, f64

"Latvijai ir paveicies ar ļoti komunikablu valstsvienības galveno treneri. Viņš ir pastāvīgā kontaktā ar visiem spēlētājiem," par pirmajiem paveiktajiem darbiem pēc Eiropas čempionāta izlozes un sazināšanos ar izlases kandidātiem piektdien, 25. novembrī, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

Klātienē sekoji "EuroBasket 2017" izlozei. Kādi bija brauciena ieguvumi?
Braucu uz Turciju, apvienojot divus uzdevumus. Pirmdien Stambulā notika “FIBA Europe” valdes sēde, otrdien – Eiropas čempionāta izloze. Pats esmu strādājis kā izlases direktors, klātienē bijis daudzās izlozēs un bieži vien man runāt par pārbaudes spēlēm ir vieglāk nekā valstsvienības ģenerālmenedžerim Mārim (Jučmanim).

Izlašu menedžeri par saviem plāniem parasti informē federāciju ģenerālsekretārus un galvenos trenerus. Stambulā klāt biju gan es, gan (valstsvienības galvenais treneris) Ainars Bagatskis. Ātri un operatīvi varējām pārrunāt nākamās vasaras plānus. Sarunu kvalitāte no tā necieta. Māris turpina strādāt ar valstsvienību līdz tālākam LBS lēmumam (rudenī LBS sadalīja vīriešu un sieviešu izlašu pienākumus diviem atsevišķiem menedžeriem, kā arī izsludināja konkursu uz vīriešu valstsvienības ģenerālmenedžera posteni – Sportacentrs.com).

Valstsvienības ģenerālmenedžeris LBS biedru sapulcē informēja, ka sarunātas pirmās pārbaudes spēles – Rīgā ar Poliju un izbraukumā ar Somiju. Vai zināmi datumi?
Datumi nav apstiprināti, kamēr neesam saņēmuši oficiālas e-pasta vēstules no poļu un somu partneriem. Pēdējos gados katru vasaru esam braukuši uz Vācijas basketbola federācijas rīkoto Superkausu, kurš tiek rīkots augstā līmenī ar iespēju sacensties pret spēcīgiem pretiniekiem. Nupat šādu iespēju atsaucām, jo parādījās iespēja sarunāt pārbaudes spēles Rīgā (Eiropas spēcīgākās izlases lielāko daļu draudzības spēļu aizvada mājās – Sportacentrs.com). Somiem esam pateikuši jā, bet oficiāls apstiprinājums vēl nav nosūtīts. Gala vārds būs nedēļas laikā.

Vai ziemā un pavasarī tiek plānoti braucieni pie izlases spēlētājiem runāt par piedalīšanos Eiropas čempionātā?
Attālināta saziņa notiek visu laiku. Varu teikt, ka mums ir paveicies ar ļoti komunikablu valstsvienības galveno treneri. Viņš ir pastāvīgā kontaktā ar visiem. Kristapa (Porziņģa) gadījumā sazināmies un tiekamies ar viņa brāļiem. Kontakts ir ar visiem spēlētājiem, klātienē apmeklēsim pēc vajadzības. Ieskaitot NBA cilvēkus.

Runājot par mūsu cilvēkiem NBA, vai varam būt droši, ka gala lēmumi tiks pieņemti maijā un jūnijā?
LBS valde diskutēja par termiņu, līdz kuram saprast – jā vai nē (dalībai Eiropas čempionātā). Tāds termiņš vajadzīgs, lai veidotu komunikāciju par izlasi un – lai būtu godīgi pret visiem izlases dalībniekiem. Esam par to runājuši, taču par precīzu termiņu valde nenolēma. Jāsaprot, ka ir vērts nolemt par lietām, kuras pēc tam vari ievērot. Nav pārliecības, vai tā vajag darīt minētajā gadījumā. Jāskatās, kā attīstīsies notikumi un (spēlētāju) sezonas. Novērtēsim jebkura spēlētāja savlaicīgu paziņojumu par piedalīšanos izlasē, ja vien nebūs savainojumi.

Tavs vērtējums par izlozēto grupu un spēļu norises vietu?
Stambula ir superpilsēta līdzjutējam. Silta un skaista vieta ar bagātu kultūru un garšīgu ēdienu. Viena no labākajām vietām līdzjutējiem par ļoti draudzīgu cenu. Sportiski: grupas pēdējā spēle pret turkiem Turcijā – tas ir izaicinājums no visiem aspektiem. Līdzīgi varētu būt vienīgi Izraēlā. Mums ir komanda, kurai ir mērķis aizkļūt tālāk, nekā tikai izkļūt no grupas. Lai to izdarītu, jāmāk spēlēt pret visiem.

Jādomā, kā komplektēsimies un gatavosimies. Tajā pašā laikā jādomā arī, kā izkļūt no grupas. Zinām, kā mums (2013. gadā) gāja pret Beļģiju un kā Beļģija (2015. gadā Rīgā) apspēlēja lietuviešus. Izaicinājumu netrūks nevienā solī, taču varam mēģināt grupā ieņemt jebkuru (augstāko) vietu.

Slēpts komentārs: dakots

  +4 [+] [-]

, 2016-11-25 18:48, pirms 7 gadiem
Kā tur ar to apdrošināšanu, sanāks KP6 un Bertānam?
Slēpts komentārs: Āfrika12
Slēpts komentārs: kreicakungs

 +11 [+] [-]

, 2016-11-25 19:32, pirms 7 gadiem
Tikai nesāciet atkal pīkstēt par veciem krāmiem, kā KP samet 30 ačus, tā uzreiz pašiem bikses slapjas.

 +17 [+] [-]

, 2016-11-25 19:40, pirms 7 gadiem
kreicakungs rakstīja: Mja laikam ir piemirsies kaa garais KP zaakaajaas par Latviju bet tas nu ta, domaju ka izlasei vinsh nau vajadzigs
Tiešām nau vajadzīgs tavs komentārs, nau vajadzigs, nau..

  +7 [+] [-]

, 2016-11-25 20:31, pirms 7 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Prātīgāk būs ieguldīt mūsu jauniešos, izlase var arī spēlēt bez fakinga, par Dāvi tur viss skaidrs, lai sargā kāju.
Nesmirdi, vinš pats maksās apdrošināšanu šogad.

  +8 [+] [-]

, 2016-11-25 20:34, pirms 7 gadiem
kreicakungs rakstīja: Mja laikam ir piemirsies kaa garais KP zaakaajaas par Latviju bet tas nu ta, domaju ka izlasei vinsh nau vajadzigs
tāpat kā Tev sekmīga atzīme latviešu valodā atestātā..(''nau'')

  +1 [+] [-]

, 2016-11-25 20:39, pirms 7 gadiem
nevaru šito kadru nopietni uztvert pēc tās spēles, kur šams ar vēl vienu pēdējās minūtēs apstājās pie centra līnijas un sāka žvankstēt tik ilgi, kamēr šamiem izsita bumbu un iemeta grozu . tādi ķēmi vēl nebija redzēti

     [+] [-]

, 2016-11-25 22:34, pirms 7 gadiem
KP vēl maigi izteicās par letiņiem,jo ja paskatās uz to ko šie savēlēja saeimā tad tur trūka vēl SHIT!

     [+] [-]

, 2016-11-26 01:58, pirms 7 gadiem
Hossa43 rakstīja: KP vēl maigi izteicās par letiņiem,jo ja paskatās uz to ko šie savēlēja saeimā tad tur trūka vēl SHIT!
Vai Hossa43 = SHIT ?

  +1 [+] [-]

, 2016-11-26 11:41, pirms 7 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Kā tur ar to apdrošināšanu, sanāks KP6 un Bertānam?
Tagad vajadzētu pavilkt! Kas notiks, kad KP beigsies rūkija līgums un kad tie cipari (gan algas, gan apdrošināšanas) būs reiz pieci, tad gan būs jālauž galva...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-26 20:52, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: nevaru šito kadru nopietni uztvert pēc tās spēles, kur šams ar vēl vienu pēdējās minūtēs apstājās pie centra līnijas un sāka žvankstēt tik ilgi, kamēr šamiem izsita bumbu un iemeta grozu . tādi ķēmi vēl nebija redzēti
Kuru spēli domā?!

  -1 [+] [-]

, 2016-12-02 15:39, pirms 7 gadiem
Ko jūs tur tik dikti cerat uz Kristapu, viņš jau sen par Latviju izteicās, godīgi sakot es uz viņu neceru. Uz čempi brauktu tikai tādā gadījumā ja NBA salasītu sliktu statistiku vai maz minūšu, respektīvi tas tādā gadījumā ja ADIDAS nebūs apmierināti par to par ko viņi viņam maksā. Šādiem garajiem traumas nav retums, tamdēļ visticamākais vasarā pasaudzēs sevi. Un Kristaps ir samērā traumatisks. Pagājušo sezon mikro traumas viena pēc otras

     [+] [-]

, 2016-12-06 21:49, pirms 7 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Ko jūs tur tik dikti cerat uz Kristapu, viņš jau sen par Latviju izteicās, godīgi sakot es uz viņu neceru. Uz čempi brauktu tikai tādā gadījumā ja NBA salasītu sliktu statistiku vai maz minūšu, respektīvi tas tādā gadījumā ja ADIDAS nebūs apmierināti par to par ko viņi viņam maksā. Šādiem garajiem traumas nav retums, tamdēļ visticamākais vasarā pasaudzēs sevi. Un Kristaps ir samērā traumatisks. Pagājušo sezon mikro traumas viena pēc otras
Un cik traumu ciņam ir šīs sezonas 20 aizvadītajās spēlēs? Lecis, kritis, sities - tikai viegli sasitumi.

     [+] [-]

, 2016-12-07 16:51, pirms 7 gadiem
Nebūs ne viens ne otrs,jo viņi paši nav noteicēji.Saimnieki uzliks veto.Vai tiešām to neviens nesaprot vai izliekas ,vai ir galīgi auni.

     [+] [-]

, 2016-12-14 14:04, pirms 7 gadiem
Nu nekādus veto saimnieki nevar uzlikt un jo labāks spēlētājs , jo viņš pats ir kungs par sevi.
Visi kuri gri vienmēr spēlē izlasēs- Parkers, Novickis, Gazols, Valančunas. . . Drizāk ir izņēmumi, kuri izvairās pārstāvēt savu valsi , ka leišiem bija ar Ilgausku. Nekādus veto komandas saimnieki neuzliek, varbūt kādreiz iesaka. Šogad Kristapam arī nebija nekāds veto, tā bija viņa un ģimenes izvēle un lēmums, vairāk pat laikam ģimenes lēmums.