Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: NANI27

Šķēle: tā visa ir plika dirš**a

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Armands Šķēle intervijā žurnālā «Klubs» ir pastāstījis par naudas pelnīšanu basketbola laukumā, kā arī atzinis, ka pirms spēlēm ir lietojis alkoholu.

Šķele, kurš aizvadīto sezonu pavadīja Latvijas vicečempionu klubā «Barons/LMT», nav nopelnījis miljonu, kā iepriekš presē tika minēts. Vairāki ziņu avoti rakstīja, ka basketbolists par trīs gadu līgumu saņems miljonu, taču šādu summu spēlētājs nav saņēmis.

«Lielais līgums bija uz trīs gadiem, taču klubs to pēc gadu ilgas sadarbības lauza ar pamatojumu, ka nevar vairs atļauties maksāt tādu algu. Tāpēc miljonu nenopelnīju, lai gan to, spēlējot basketbolu, mierīgi var izdarīt,» stāsta sportists.

Basketbolists nenoliedz, ka naudas dēļ būtu gatavs arī spēlēt kādas valsts 2.līgā: «Protams. Spēlētāji parasti spēlē trīs lietu dēļ – vai naudas, vai titulu, vai arī šo abu lietu dēļ. Un katram ir jāizvēlas, kuru ceļu viņš ies. Tagad vēlos kaut ko vinnēt un esmu gatavs spēlēt par mazāku naudu labākā klubā, nevis par lielu vājākā,» uzsver aizsargs.

Par basketbolistu bieži ir dzirdēts daudz un dažādu negatīvu runu, un uz jautājumu, vai uzdzīvotāja tēls atbilst patiesībai, Šķēle ieņem neitrālu pozīciju: «Kaut kādā ziņā atbilst. Bet nezinu – visiem patīk atpūsties. Tagad tas ir aizgājis tik tālu, ka mani saukā par uzdzīvotāju, vai spēlēju labi vai slikti. Daudz kas no rakstītā ir izdomāts, vairs tam nepievēršu uzmanību. Arī klubā «Essential» neesmu sen bijis, bet visi pēc inerces mani saista ar to.»

Vairākkārt ir dzirdēts, ka basketbolisti pirms spēlēm iepriekšēja vakarā ir lietojuši alkoholu. Šķēle to nenoliedz, taču spēlētājs arī uzsver, ka tā nav bijis bieži: «Pirms spēles esmu iedzēris trīs reizes mūžā, parasti daru to pēc mačiem. Bet ir tādas situācijas, kad gadās, un dažreiz tā pat ir labāk – mīkstāka rociņa. To pierāda tā pati spēle pret Krieviju – kaut vai nebiju gulējis un piecas stundas nosēdējis policijā, tā bija viena no manām karjeras labākajām spēlēm izlases sastāvā.»

Narkotikas sportistam ir svešas, viņš tās nekad nav lietojis: «Tādas baumas ir tāpēc, ka daudz tusējos. Latvijas Basketbola savienība taču daudzus basketbolistus pārbaudīja un nevienu nenoķēra. Noķerts ir tikai Kambala.»

Tāpat izlases spēlētājs arī norāda, ka regulārā runāšana par basketbolistu uzdzīvi ir plika dirš**a. «Tie lielie runātāji, kas te stāsta, ka mēs, basketbolisti, uzdzīvojam pēc spēlēm, nesaprot, ka tad, kad viņi sestdienā brauc atpūsties, mēs ceļamies jau astoņos no rīta un skrienam mežā krosu. To viņi neredz, un viņiem šķiet, ka mums viss ir vienkārši un viegli nācis: pelnām lielu naudu, braukājam ar krutām mašīnām un neko nedarām. Bet to, ka jau no septiņu gadu vecuma man katru dienu ir divi treniņi, viņi nesaprot. Viņi nesaprot, ka viss ir panākts ar lielu neatlaidību un darbu. Tā visa ir dirš**a, kas te par mums notiek. Es nesaprotu tos cilvēkus. Katram ir jādzīvo sava dzīve, un, ja kādam kaut kas nepatīk, viņš var neskatīties manas spēles. Man to cilvēku ir žēl, lai gan tādiem arī pasaulē jābūt.»

apollo.lv


Slēpts komentārs: DeGunS
, 2009-08-25 11:36, pirms 15 gadiem
Labs!!!
, 2009-08-25 11:37, pirms 15 gadiem
šķēl rāda raksturu. he he
, 2009-08-25 11:45, pirms 15 gadiem
haha tagad smieklīgi lasīt būs ko atkal heiteri piedirsīs..
, 2009-08-25 11:54, pirms 15 gadiem
kaut gan man viņš galīgi nepatīk, liela daļa taisnības jau viņam ir!!!
, 2009-08-25 12:08, pirms 15 gadiem
Katram sava taisnība
Slēpts komentārs: polārlācēns
, 2009-08-25 12:17, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Ak kāds nabadziņš, ej, paraudi mammītei...
kur tu juti ka vinjs juutaas ka nabadzinjs,vinjs teica ka vinjam ir zeel ataadi nabadzinji kaa tu,izraudaajies jau pie mammiites???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Boxy
, 2009-08-25 12:36, pirms 15 gadiem
DeGunS rakstīja: Varu saderēt, ka šis ir dzelteno lapeļu savārstijums, jo šaubos, ka šķēle tik atklālti runātu, kaut gan pēc tā reklāmas rullīša, kas zina.
nu varētu būt, jo Klubs pirms diviem gadiem, kad gāja runa par AB kontrakta slēgšanu viņi arī uzrakstīja, ka AB būs apmierināts ar 10-15 milj., lai gan pats to nebija teicis

nu tajā reklāmā ne jau viņš izdomāja tekstu, bet gan režisors. bet tā arī ir, ka šķēlem viss pie dir.sas
Slēpts komentārs: Jurchiks_pe4o
, 2009-08-25 12:47, pirms 15 gadiem
Kāpēc Tu domā , ka Šķēle tikai tusējas un netrenējas? Tu esi kaut vienu reizi redzējis Šķēli piedzērušos? Vai arī Tu tikai atstāsti citu redzēto?
, 2009-08-25 12:51, pirms 15 gadiem
maris777 rakstīja: Kāpēc Tu domā , ka Šķēle tikai tusējas un netrenējas? Tu esi kaut vienu reizi redzējis Šķēli piedzērušos? Vai arī Tu tikai atstāsti citu redzēto?
tūliņ jurčiks atbildēs: Jā esītī
, 2009-08-25 12:53, pirms 15 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Kāpēc tu šķēli aizstāvi? ko viņš te čīkst ''man ir tiesības atpūsties'' u.t.t., Kobe jau pēc NBA fināliem nedēļu atpūtās, un tad sāka rukāt jaunajai sezonai, a šis te ar nepilngadīgajām ņemas. par to var tikt arī cietumā, bet viņam jau viss pie d*rsas!
no otras puses,kaada gan citiem daļa ar ko katrs nodarbojas briivajaa laikaa(ja protams konkreetai pesonai nav kaadi noteikti kontrakta punkti)...sabojaas savu karjeru,netiks labaa klubaa vai izlasee,pazeminaas speeles meistariibu,utt... tas tak buutu katram pašam jaalemj,nevis pilniigi svešiem cilveekiem no malas,vai ne?(par atbilstiibu klubam vai izlasei,lemj treneri un vadiiba) katrs pats savas laimes kaleejs! p.s es pat nenoliedzu,ka konkreeti AŠ savus izgaajienus dara par spiiti visiem apkaateejiem svešas veļas mazgaataajiem!
, 2009-08-25 12:55, pirms 15 gadiem
ingars31 rakstīja: no otras puses,kaada gan citiem daļa ar ko katrs nodarbojas briivajaa laikaa(ja protams konkreetai pesonai nav kaadi noteikti kontrakta punkti)...sabojaas savu karjeru,netiks labaa klubaa vai izlasee,pazeminaas speeles meistariibu,utt... tas tak buutu katram pašam jaalemj,nevis pilniigi svešiem cilveekiem no malas,vai ne?(par atbilstiibu klubam vai izlasei,lemj treneri un vadiiba) katrs pats savas laimes kaleejs! p.s es pat nenoliedzu,ka konkreeti AŠ savus izgaajienus dara par spiiti visiem apkaateejiem svešas veļas mazgaataajiem!
Tava P.S varētu būt kāda taisnība .
, 2009-08-25 13:00, pirms 15 gadiem
iversons rakstīja: kur tu juti ka vinjs juutaas ka nabadzinjs,vinjs teica ka vinjam ir zeel ataadi nabadzinji kaa tu,izraudaajies jau pie mammiites???
Citēju Armandu:
"Tie lielie runātāji, kas te stāsta, ka mēs, basketbolisti, uzdzīvojam pēc spēlēm, nesaprot, ka tad, kad viņi sestdienā brauc atpūsties, mēs ceļamies jau astoņos no rīta un skrienam mežā krosu. To viņi neredz, un viņiem šķiet, ka mums viss ir vienkārši un viegli nācis: pelnām lielu naudu, braukājam ar krutām mašīnām un neko nedarām. Bet to, ka jau no septiņu gadu vecuma man katru dienu ir divi treniņi, viņi nesaprot."

Un kā var pirms spēles dzert???? Es nevaru iedomāties, ka naktī pirms svarīgas prezentācijas vai sanāksmes es varētu pielieties un vēl zilu aci dabūt...

Viss ir attieksmē, un tāpēc AŠ ir Baronā, bet Biedriņš NBA.
, 2009-08-25 13:06, pirms 15 gadiem
NANI27 rakstīja: Basketbolists nenoliedz, ka naudas dēļ būtu gatavs arī spēlēt kādas valsts 2.līgā: « [..] Tagad vēlos kaut ko vinnēt un esmu gatavs spēlēt par mazāku naudu labākā klubā, nevis par lielu vājākā»
Piedodiet, nespēju izsekot šīs lingvistiskās konstrukcijas loģikai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 13:10, pirms 15 gadiem
polārlācēns rakstīja: Citēju Armandu:
"Tie lielie runātāji, kas te stāsta, ka mēs, basketbolisti, uzdzīvojam pēc spēlēm, nesaprot, ka tad, kad viņi sestdienā brauc atpūsties, mēs ceļamies jau astoņos no rīta un skrienam mežā krosu. To viņi neredz, un viņiem šķiet, ka mums viss ir vienkārši un viegli nācis: pelnām lielu naudu, braukājam ar krutām mašīnām un neko nedarām. Bet to, ka jau no septiņu gadu vecuma man katru dienu ir divi treniņi, viņi nesaprot."

Un kā var pirms spēles dzert???? Es nevaru iedomāties, ka naktī pirms svarīgas prezentācijas vai sanāksmes es varētu pielieties un vēl zilu aci dabūt...

Viss ir attieksmē, un tāpēc AŠ ir Baronā, bet Biedriņš NBA.
Acīmredzami tev nav ne mazākās noajusmas kādas slodzes ir sportistam. Kā jau visiem zināms alkohols attiecīgās devās palīdz atslābināties un noņem stressu.Protams nepārdozējot.Pamēģini notrenēties dienā 3 treniņus un pasaki vēl ka tev nav vēlme atslābināties vakarā jeb noņemt domas no attiecīgās tēmas
, 2009-08-25 13:14, pirms 15 gadiem
kasirkas rakstīja: Acīmredzami tev nav ne mazākās noajusmas kādas slodzes ir sportistam. Kā jau visiem zināms alkohols attiecīgās devās palīdz atslābināties un noņem stressu.Protams nepārdozējot.Pamēģini notrenēties dienā 3 treniņus un pasaki vēl ka tev nav vēlme atslābināties vakarā jeb noņemt domas no attiecīgās tēmas
Nu nez, kad vēl trenējos futbolā (2h dienā, 7x nedēļā), mācījos arī augstkolā un strādāju uz pusslodzi. Slodze nebija ne mazāka.

Protams, ka atslābināties vajag, bet pašam ir jāizlejm, ko vēlas sasniegt. Tapēc arī 3 slotaskāti no mana kursa strādā uz stroikām par minimālo algu un Armands nespēj iekļūt normālā klubā. Viss ir galvā un prioritātēs.
, 2009-08-25 13:16, pirms 15 gadiem
Jums te gudrajiem moralīzētājiem vajadzēta atcerēties Valda Valtera interviju. Tur viņš stāstija , ka PSRS izlasē spēlēja īsti vīri, kas vakarā izdzēra litru šnabja, norīta aizgāja uz treniņu, bet vakarā uzvarēja spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 13:18, pirms 15 gadiem
Nu rekur skaidri un gaiši ir pateikts, ka viņš meklē tagad spēcīgu klubu ar ambīcijām. Neinteresē ne tavs kaimiņš saša ne tavi kursabiedri. viņš ir pateicis ko vēlas sasniegt. bet tu te jēlības tik raksti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-25 13:23, pirms 15 gadiem
Starp citu Kobem visas sezona tika izčakarēta pēc izvarošanas lietas, lūk jums arī paraugs Kobe.
, 2009-08-25 13:26, pirms 15 gadiem
Šķēle par savu dzīves veidu jau ir pilnībā samaksājis ar to, cik tālu, viņš ir ticis, jeb precīzāk sakot "neticis" savā profesionālajā karjerā. Tik talantīgu basketbolistu Latvijai ir ļoti maz un varbūt beidzot visi tie, savās siltajās, brūnajās čupās sēdošie apd...sēji, varētu aizvērties. Tā laikam ir latvietim iekodēta īpašība: savā lūzera skaudībā apkāst citus. Turies, Armand un "nouguņo" Gdaņskā Septembrī!
, 2009-08-25 13:31, pirms 15 gadiem
1) ievērojams sportists manā uztverē- sportists, kuru tu cieni un/vai apbrīno (viņa meistarību, sasniegumus).
2) manā uztverē šobrīd Šķēle nav neko tādu paveicis, izdarījis ar ko viņš būtu izpelnījies manu cieņu.
3) tik labs basketbolists, lai viņu apbrīnotu, manā uztverē arī viņš nav.
4) ticu, ka Šķēlem ir pie d....s, ko es par viņu domāju, bet sportists, kuru es nedz cienu, nedz apbrīnoju, man arī principā.. nu jā, ir pie d...s.

p.s. cienu basketbolistus, kas ar lielu pašatdevi spēlē izlasē. Šķēle, tev ir visas iespējas izpelnīties Latvijas basketbola līdzjutēju cieņu un Eiropas čempis ir laba iespēja to paveikt (ja vien, protams, tev tas nav pie d..s).
, 2009-08-25 13:34, pirms 15 gadiem
Godlike rakstīja: 1) ievērojams sportists manā uztverē- sportists, kuru tu cieni un/vai apbrīno (viņa meistarību, sasniegumus).
2) manā uztverē šobrīd Šķēle nav neko tādu paveicis, izdarījis ar ko viņš būtu izpelnījies manu cieņu.
3) tik labs basketbolists, lai viņu apbrīnotu, manā uztverē arī viņš nav.
4) ticu, ka Šķēlem ir pie d....s, ko es par viņu domāju, bet sportists, kuru es nedz cienu, nedz apbrīnoju, man arī principā.. nu jā, ir pie d...s.

p.s. cienu basketbolistus, kas ar lielu pašatdevi spēlē izlasē. Šķēle, tev ir visas iespējas izpelnīties Latvijas basketbola līdzjutēju cieņu un Eiropas čempis ir laba iespēja to paveikt (ja vien, protams, tev tas nav pie d..s).
Atceries spēli pret Horvātiju!
, 2009-08-25 13:36, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: bljaa tu saproti, kas ir intervija? Uz jautājumiem atbild.. viņš negāja uz ielas klāt kādam cilvēkam un nesāka kratīt savu sirdi. Patiesībā visu pateica kā tas ir.

Redz, arī atzinās, ka 3 reizes ir sanācis lietot alkoholu pirms spēlēm. Nekādu iespaidu tas nav atstājis. Viss kārtībā. Par ko tad lācēnam sāpīte?
Bljaaaaa saprotu gan. Es saprotu, ka esi arī AŠ fans, agrāk arī man viņš tīri labi patika.Bet tad Beļģija, Polija, kur nespēja turēt līdzi kaut cik normālam treniņu režīmam, dzeršana, viss pārējais. Kā var rasties cieņa pret viņu kā sportistu?
, 2009-08-25 13:37, pirms 15 gadiem
kasirkas rakstīja: Atceries spēli pret Horvātiju!
atceries spēli pret Portugāli?
, 2009-08-25 13:45, pirms 15 gadiem
Abi Skeele un Janichenoks ir Eiroliigas liimena speletaji, viens izveelas Itaalijas 2 liigu, otrs sev uzliek cenu, lai gan skaidrs, ka ar taadu reputaaciju vinsh neko daudz nevar prasiit, ja nu vienigi Spaanijas, Itaalijas 2 liigas klubiem, kuriem taadi speletaji kaa Janichenoks un Skeele ir zelta veertee.

Lai izdodas chempis!
, 2009-08-25 14:09, pirms 15 gadiem
Godlike rakstīja: atceries spēli pret Portugāli?
spēle pret portugāli nevienam negāja. bet gan pret horvātiju šķēle vilka! pajoliņ
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
4

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
22

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.