Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

Latvijas 3x3 izlases basketbolisti uzvar Eiropas kausa kvalifikācijas turnīrā

Latvijas 3x3 izlases basketbolisti uzvar Eiropas kausa kvalifikācijas turnīrā
Latvijas 3x3 izlases basketbolisti triumfējuši Andorā
Publicitātes foto

Latvijas 3x3 izlases basketbolisti - Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Agnis Čavars - svētdien Andorā triumfēja Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Finālā Latvija ar 21:14 pārspēja Krieviju. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Nauris Miezis. Ceļazīmes uz finālturnīru pēc divām nedēļām Amsterdamā (Nīderlande) ieguva kvalifikācijas sacensību sešas labākās komandas.

Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā sestdien- Latvijas komanda aizvadīja grupu turnīra abas spēles. Pirmajā mačā pagarinājumā Latvija ar 18:17 pieveica Polijas izlasi, bet otrajā ar 17:15 Čehijas komandu, iegūstot tiesības svētdien spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Ceturtdaļfnālā Latvijas komanda ar 21:13 pārspēja Vācijas basketbolistus, nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru, kas no 7. līdz 9. jūlijam notiks Amsterdamā. Citos pāros: Spānija - Andora 21:9, Krievija - Čehija 20:18, Ukraina - Slovēnija 19:14. No četriem zaudētājiem ceļazīmes uz finālturnīru ieguva Čehijas un Slovēnijas basketbolisti.

Pusfinālā latvieši ar 21:12 pārspēja Ukrainu, bet Krievija ar 22:20 - Spāniju. Spēlē par pirmo vietu Latvija pārspēja Krieviju - 21:14. Krievijas izlase startēja tieši tādā pašā sastāvā kā pagājušajā nedēļā Nantē (Francija) notikušajā Pasaules kausa izcīņā, kur no cīņas par titulu izstājās ceturtdaļfinālā, zaudējot nākamajiem vicečempioniem Nīderlandes basketbolistiem.

Par Andoras kvalifikācijas turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Miezis, kurš piecās spēlēs kopumā guva 40 punktus. Lasmanis guva 31 punktu, Krūmiņš - 14, Čavars - 13.

Latvijas sieviešu komanda (Ieva Veinberga, Ieva Vītola, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne) kvalifikācijas turnīrā Puatjē (Francija) pirmajā spēlē ar 14:19 zaudēja Krievijas komandai, bet otrajā ar 16:14 pārspēja spānietes. Diemžēl Spānijas izlase pagarinājumā ar 17:16 pieveica Krieviju, un Latvijas komanda mazāka gūto punktu dēļ nevarēja turpināt cīņu par ceļazīmi uz finālturnīru.

Divās spēlēs kopumā Petermane guva 12 punktus, Veinberga - astoņus, Stalidzāne - septiņus, Vītola - trīs.

Eiropas kausa izcīņas finālturnīra dalībnieki:
Vīrieši

No Andoras turnīra (izcīnīto vietu secībā) - Latvija, Krievija, Spānija, Ukraina, Čehija, Slovēnija.

No Francijas turnīra - Serbija, Francija, Ungārija, Nīderlande (jau bija kvalificējusies kā saimniece), Šveice, Turcija.

Sievietes
No Andoras turnīra (izcīnīto vietu secībā) - Ungārija, Šveice, Itālija, Rumānija, Slovākija.

No Francijas turnīra - Krievija, Spānija, Čehija, Īrija, Francija, Serbija.

Automātiskā ceļazīme - Nīderlande (kā saimniece).

Izmantotie resursi:
3X3 | Latvijas Basketbola savienība


, 2017-06-25 23:13, pirms 7 gadiem
Malači! Miezis labi spēlē, vai tiešām nav neviena LBL komanda, kas viņu var paņemt savā paspārnē par 1k?
, 2017-06-26 11:03, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Malači! Miezis labi spēlē, vai tiešām nav neviena LBL komanda, kas viņu var paņemt savā paspārnē par 1k?
, 2017-06-26 12:54, pirms 7 gadiem
Cik es saprotu, 3x3 būs Olimpiskajās spēlēs un uz to LV izlase pretendēs ja vien tiks labāko 6?
Līna Loceniece 2024. gada 24. aprīlī. Foto: Smartway MLKL

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa pirmo reizi nopelna Lietuvas sudrabu

Elizabete Bulāne, Līna Loceniece un Līva Liniņa trešdien, 24. aprīlī, izcīnīja sudraba medaļu Lietuvas čempionātā basketbolā sievietēm. Latviešu pārstāvētā Klaipēdas komanda "LCC International University" tādu atzinību nopelnīja pirmo reizi.
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Mirklis no Stambulas "Bahçeşehir Koleji" un Kemnicas "Niners" otrās finālspēles. Foto: FIBA

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.