Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

V.Valters iecerējis lielu revolūciju Latvijas sportā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

V.Valters iecerējis lielu revolūciju Latvijas sportā
Valdis Valters un Kaspars Kambala
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Latvijas sporta cilvēks Valdis Valters vairāk asociējas ar basketbolu, taču patlaban viņam ir citas prioritātes. Sarunā ar laikrakstu "Diena" sporta speciālists atklāj, ka iecerējis lielu revolūciju, izveidojot sporta medicīnas centru, lai noteiktu bērnu un jauniešu spējas.

"Basketbols man šobrīd ir piecdesmitajā vietā," atklāj basketbola ģenerālis, kurš šobrīd nopietni darbojas biznesā, strādā ar medijiem un virza savu jaunāko meitu tenisā. Vēlas dot pienesumu arī sporta zinātnē, veicot medicīniskās pārbaudes bērniem un jauniešiem, lai noteiktu viņu spējas. "Ir iecere veidot sporta medicīnas centru. Nav noslēpums, ka līdz pat septiņdesmit pieci procenti sportistu ir atkarīgi no ģenētikas. Pēc tās var pateikt, būsi vai nebūsi. Vēl domāju, kā, taču esmu pārliecināts, ka šis projekts tiks palaists, un tā būs liela revolūcija Latvijas sportā."

Rīgā pērn notika Eiropas čempionāts basketbolā, bet kāpēc arēna nebija pilna? "Tāpēc, ka nav dinamīta. Tāds ir Porziņģis, tāds savulaik bija Kaspars Kambala. Uz viņu fona pārējie šībrīža spēlētāji ir pelēcības. Vajadzīgi personāži, kuri aizrauj cilvēku masas, taču šajā komandā tādu nav. Atnāk tie pieci septiņi tūkstoši skatītāju, bet vairāk jau nav. Paskatieties, kas notiek Latvijas čempionāta izšķirošajās spēlēs! Labi, Valmierā ir pilna zāle, bet Rīgā ir tukšums. Kāpēc? Neinteresē cilvēkus tas basketbols, ko viņi rāda. Mūsu laikos, nu labi - tad nebija jau arī nekā cita, ko darīt -, zāle vienmēr bija piebāzta, pat ja vazājāmies pa turnīra tabulas apakšdaļu. Nāca skatīties uz labu basketbolu, nāca kā uz izrādi," saka Valters.

Mūsu vienīgais NBA spēlētājs Kristaps Porziņģis nepalīdzēs Latvijas izlasei olimpiskajā kvalifikācijā. "Tā nav viegla izvēle. Ja viņam būtu divdesmit divi gadi, jautājumu nebūtu, bet viņam ir tikai divdesmit. Viņu nevar mocīt... Viņš ir izaudzis ļoti garš un, iespējams, izaugs vēl garāks, taču vēl ir trausls. Viņam ir jānostiprina muskulatūra, saites. Spēlējot basketbolu, viņš to tikai iedragā. Dodiet viņam ilgāku laiku, un viņš būs superzvaigzne! Jau tagad viņš Latvijas basketbola atpazīstamībai dod vairāk nekā sniedz izlase. Pat ja tā kvalificēsies olimpiskajām spēlēm, tā joprojām nevarēs pat konkurēt ar Porziņģa pienesumu," norāda Valdis Valters, kurš uzskata, ka mūsu izlasei nav pa spēkam tikt uz Rio. "Uz ko varam cerēt, ja esam Serbijas grupā? Tikai uz to, ka viņus noņems no trases. Čehus gan apspēlēs."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

1 2 53 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2016-05-25 12:44, pirms 8 gadiem
Interesanti

 +12 [+] [-]

, 2016-05-25 12:50, pirms 8 gadiem
Bizness tur, protams, var sanākt labs - jau redzu kā bagātie vecāki drūzmējas rindā uz tūkstošiem vērtām analīzēm savai topošajai sporta superzvaigznei...

 +10 [+] [-]

, 2016-05-25 12:53, pirms 8 gadiem
Lai cik riebīgs tips VV nebūtu, bet galva viņam vienmēr ir strādājusi. Lai izdodas!

  +2 [+] [-]

, 2016-05-25 12:53, pirms 8 gadiem
Daudziem var nepatikt tas, ko Valča saka. Bet savā ziņā taisnība viņam ir.

 +14 [+] [-]

, 2016-05-25 12:56, pirms 8 gadiem
Nu bija mums tāpat simpātiska izlase. Ar Kristapu nākotnē, protams, būs vēl krietni interesantāk, īpaši ierindas faniem, bet tā braukt augumā izlasei jau nu gan nevajadzēja. Puiši labi cīnījās un arī dabūja labu vietu beigās!

Janičenoks, Blūms, Bertāns u.c. arī ir pietiekami spridzeklīgi, lai būtu interesanti skatīties.

Kāds īsti ir plāns? Aizies, uztaisīs testu, pateiks, ka nav piemērots DNS un sportu metīs pie malas? Cik daudz nav tādu spēlētāju, kas ir labu un pat ļoti labu līmeni sasnieguši bez īpaša talanta, tikai smagi strādājot?

Labs DNS jau nenozīmē, ka to potenciālu realizēs. Drīzāk otrādi - uztaisīs analīzes, pateiks, ka ir brīnumbērns un pats padomās, ka nav ko daudz iespringt uz treniņiem, jo tāpat viss sanāks.

Varbūt kļūdos, bet tāds vismaz man viedoklis uzreiz radās par šo ideju. Ir apsveicami, ka tiktu veiktas padziļinātas analīzes, bet ir lietas, ko cilvēks ar pareizo attieksmi var kompensēt vai ar nepareizu attieksmi sabojāt.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-25 12:57, pirms 8 gadiem
ģenētiķis

  +8 [+] [-]

, 2016-05-25 12:59, pirms 8 gadiem
Spilgts piemērs ir Armands Šķēle. Reti kurš noliegs to, ka viņam bija milzīgs talants un potenciāls. Ja viņš būtu ar pareizo attieksmi un darba ētiku, viņš kā minimums Eirolīgas top komandās vēl šobrīd spēlētu. Ļoti iespējams, arī līdz NBA tiktu.

Bet dzīvē viss ir savādāk un Armands savu potenciālu diemžēl ne tuvu neizmantoja.

Drīzāk vajag strādāt pie tā, lai šādus talantus pasargātu no nelabvēlīgas draugu/vides ietekmes. Kristapam bija laba un stingra ģīmene, tāpēc viņš no tā veiksmīgi izvairījās, bet Šķēle, Bērziņš un daļēji jau arī Biedriņš gan nē.
Slēpts komentārs: WKS
Slēpts komentārs: WKS

  +3 [+] [-]

, 2016-05-25 13:23, pirms 8 gadiem
WKS, tu saproti, ko pats saki? Tātad tu vēlies, lai KP tagad spēlē un nevis attīstās par labāku spēlētāju?

Ok, uzspēlēs viņš tagad izlasē, nenostiprinās ķermeni un dabūs kārtīgu traumu, piemēram. Kam no tā būs labāk?

Labāk, lai KP nostiprina ķermeni (īpaši ar tādu augumu svarīgi), pastrādā individuāli un pēc 2-3 gadiem kā ļoti laba līmeņa spēlētājs pievienojas izlasei un tad jau mums būs pavisam cita jēga no viņa.

  +6 [+] [-]

, 2016-05-25 13:23, pirms 8 gadiem
Pumalv rakstīja: Spilgts piemērs ir Armands Šķēle. Reti kurš noliegs to, ka viņam bija milzīgs talants un potenciāls. Ja viņš būtu ar pareizo attieksmi un darba ētiku, viņš kā minimums Eirolīgas top komandās vēl šobrīd spēlētu. Ļoti iespējams, arī līdz NBA tiktu.

Bet dzīvē viss ir savādāk un Armands savu potenciālu diemžēl ne tuvu neizmantoja.

Drīzāk vajag strādāt pie tā, lai šādus talantus pasargātu no nelabvēlīgas draugu/vides ietekmes. Kristapam bija laba un stingra ģīmene, tāpēc viņš no tā veiksmīgi izvairījās, bet Šķēle, Bērziņš un daļēji jau arī Biedriņš gan nē.
tu jau nu zini labak. aizmirsi tikai, ka skelem pamatigas veselibas problemas ar bijusas.

  +8 [+] [-]

, 2016-05-25 13:23, pirms 8 gadiem
WKS, var redzēt, ka ar galvu nedraudzējies. Cik tev augums? 165cm? Es ad saviem 195 un 10 gadu basketbola pieredzes jau mokos ar muguru, un man pat bail iedomāties, kā KP būs, (vai ir), ja viņš nenostiprinās savu augumu. Pilnīgi saprotams ir šis KP lēmums, ceru, protams ieraudzīt izlasē, bet pagaidām, lai aug masā.

  +9 [+] [-]

, 2016-05-25 13:24, pirms 8 gadiem
Nenoliedzami arī Armands Šķēle ir ļoti harizmātisks spēlētājs, kurš arī Valmierā piesaista līdzjutējus.
Paši atceraties, kāds sprādziens bija uz Barona spēlēm, kad šiem pievienojās Kambis.
Te arī ir atbilde, kāpēc VEFogradai līdzjutēju ir tik cik ir. Nav spilgtu personību, zvaigžņu no Latvijas spēlētājiem.

  +4 [+] [-]

, 2016-05-25 13:26, pirms 8 gadiem
ViestursThePunisher rakstīja: WKS, var redzēt, ka ar galvu nedraudzējies. Cik tev augums? 165cm? Es ad saviem 195 un 10 gadu basketbola pieredzes jau mokos ar muguru, un man pat bail iedomāties, kā KP būs, (vai ir), ja viņš nenostiprinās savu augumu. Pilnīgi saprotams ir šis KP lēmums, ceru, protams ieraudzīt izlasē, bet pagaidām, lai aug masā.
man ar 1,85m pēc 14 gadiem basketbola, jau ir problēmas ar muguru dēļ basketbola. Daudzi jau te nesaprot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: WKS
Slēpts komentārs: WKS

  +4 [+] [-]

, 2016-05-25 13:34, pirms 8 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: tu jau nu zini labak. aizmirsi tikai, ka skelem pamatigas veselibas problemas ar bijusas.
Vai tu zini no kā viņam tas meningīts bija?

Pārmērīgai kokaīna šņaukšanai ir tāds efekts diemžēl.
Slēpts komentārs: WKS

 +10 [+] [-]

, 2016-05-25 13:36, pirms 8 gadiem
Vienīgi nepiekrītu, ka viņš brauc virsū Bertāniem un Strēlniekam, kaut patiesībā visvairāk vajadzētu dabūt pērienu viņa paša puikām, kas ir ne tikai neko nedevuši, bet pa lielam ļoti negatīvi ietekmējuši basketbola dzīvi LV un pie tam arī daudzām sievietēm ir sagandējuši dzīvi ar savu uzdzīvi, bet es negribu viņus nosodīt, katrs saprot savas kļūdas agri vai vēlu.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-25 13:42, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: No NBA spēlēm problēmas nerodas, tikai ja tu pēkšņi izdomā izlasē vasarā kādas 3-4 spēles uzraut, tad problēmas garantētas
Tu par velti strādātu Latvijas labā? Tīri patriotisku jūtu vadīts, visu vasaru nevis atpūstos un sagatavotu sevi sezonai, bet teiksim strādātu. Padomā no sava skatu punkta. Ja jā, tad ko tu sēdi te? Ej sakop Latviju, nezinu, dari kko par velti LV labā! Tad tu būsi pirmais, kas varēs mest akmeni!

     [+] [-]

, 2016-05-25 13:48, pirms 8 gadiem
Pilnīgs sviests.

Var noteikt kurš kļūs par NBA spēlētāju un kurš par LBL spēlētāju?

"75% spēlētaju ir atkarīgi no ģenētikas" - W atkal neprot izteikties... Visi cilvēki ir atkarīgi no ģenētikas...

  -3 [+] [-]

, 2016-05-25 13:49, pirms 8 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tu par velti strādātu Latvijas labā? Tīri patriotisku jūtu vadīts, visu vasaru nevis atpūstos un sagatavotu sevi sezonai, bet teiksim strādātu. Padomā no sava skatu punkta. Ja jā, tad ko tu sēdi te? Ej sakop Latviju, nezinu, dari kko par velti LV labā! Tad tu būsi pirmais, kas varēs mest akmeni!
Nu tādas glupības sarakstīji . Sportisti ir publiskas personas un viņiem sportošana ir apmaksāts darbs ir tikai pateicoties līdzjūtējiem.

     [+] [-]

, 2016-05-25 13:51, pirms 8 gadiem
Visu pārējo izlases spēlētaju vietā vajadzētu tagad ignorēt sirmo... Normāli uzbrauca.

     [+] [-]

, 2016-05-25 13:51, pirms 8 gadiem
Pumalv rakstīja: WKS, tu saproti, ko pats saki? Tātad tu vēlies, lai KP tagad spēlē un nevis attīstās par labāku spēlētāju?

Ok, uzspēlēs viņš tagad izlasē, nenostiprinās ķermeni un dabūs kārtīgu traumu, piemēram. Kam no tā būs labāk?

Labāk, lai KP nostiprina ķermeni (īpaši ar tādu augumu svarīgi), pastrādā individuāli un pēc 2-3 gadiem kā ļoti laba līmeņa spēlētājs pievienojas izlasei un tad jau mums būs pavisam cita jēga no viņa.
kāda iespēja 4-5 izlases spēlēs dabūt to smago traumu, salīdzinot ar 82 spēlēm sezonā? Ko tad Tu teiksi?

  +1 [+] [-]

, 2016-05-25 13:52, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: Nu tādas glupības sarakstīji . Sportisti ir publiskas personas un viņiem sportošana ir apmaksāts darbs ir tikai pateicoties līdzjūtējiem.
Tu tikko pats uzrakstīji muļķības. Tas ir tāds pats darbs, kā tavs vai mans. Arī viņi maksā nodokļus utt. Es tev saku, ej strādā LV labā tagad pa vasaru. Dari to, ziedo savu ķermeni. Tāpēc, nekad nevajag pārmest, ja kāds nespēlē. To varēsi darīt, tad, ja tiešām KP neaizvadīs nevienu spēli LV izlasē. Bet tikmēr, ej strādā

  +4 [+] [-]

, 2016-05-25 13:52, pirms 8 gadiem
Pilnībā piekrītu Valdim Valteram!
Situācija ar apmeklētību basketbolā un futbolā (it īpaši Rīgā ir katastrofāla).
Kad FB Gulbene spēlēja Virslīgā (iepriekšējā reizē pirms diskvalifikācijas sezonas) - un mētājās pa turnīra tabulas apakšgalu tribīnes Gulbenē bija pārpildītas un bija pat uzrādīta statistika, ka Gulbenes spēles apmeklē vidēji 9% Gulbenes pilsētas iedzīvotāji- Baltijas valstu mērogā tas ir fenomenāls cipars!
Pamēģiniet uz FC Skonto spēlēm - kad cīnījās par titulu savākt 900 skatītājus? Varēs izlaist nākamo filmu ''Neiespējamā misija''

  +3 [+] [-]

, 2016-05-25 13:57, pirms 8 gadiem
Dankans ar neko neizceļās, tad jau riktīga viduvējība sportā....
Vienkārši cilvēki ir pieraduši nākt uz pasākumu, jo nav laika un īsti vēlēšanās- saprast sportu!

  +3 [+] [-]

, 2016-05-25 13:58, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Pilnībā piekrītu Valdim Valteram!
Situācija ar apmeklētību basketbolā un futbolā (it īpaši Rīgā ir katastrofāla).
Hokejā ir lielāka apmeklētība? Neņemot vērā Dinamo, kas nespēlēs LAČ?

  +2 [+] [-]

, 2016-05-25 13:58, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Dankans ar neko neizceļās, tad jau riktīga viduvējība sportā....
Vai Tīšons Prinss, kurš pat pēc sportista neizskatās (spēlējis OS ASV sastāvā).

  +4 [+] [-]

, 2016-05-25 14:10, pirms 8 gadiem
Valteram papildus savam medicīnas centram vajadzētu ieviest "selekcijas brigādi", sauksim to tā, kas brauktu pa Latvijas laukiem, lauku skolām un atlasītu bērnus un jauniešus ar dabas dotām spējām un fizisku potenciālu kļūt par nākotnes šķēpmetējiem, bobsleja stūmējiem, lodes grūdējiem utt...

  -3 [+] [-]

, 2016-05-25 14:10, pirms 8 gadiem
ja cilveks nak fanot par vienu cilvēku nevis par izlasi, tad tadu vajag tribinees?

  +9 [+] [-]

, 2016-05-25 14:14, pirms 8 gadiem
Latvijas basketbolisti un tuvu stāvošie jau sacepuši veselu drāmu tviterī, birdinot apvainojumus Valtera virzienā. Lai gan, ko gan viņš nepareizi pateica? Vai tad šī jaunā paaudze nav pelēcības uz KP, Biedriņa un Kambalas fona? Visi noliek Biedriņu , Kambalu, zināmā mērā arī KP par atteikumu šovasar, bet ja visi viņi iznāktu laukumā, tad aiz Arēnas durvīm paliktu vesela čupa ar līdzjutējiem, kas netiktu zālē, jo viss būtu izpārdots. Tā tas ir. Pareizi viņš teica, ka zāles nav pilnas jo nav spridzekļa. Bija Kambala, bija arī šovs tai visai spēlei, bija zvaigzne no NBA Biedriņš, arī zāles bija pilnas pat pārbaudes spēlēs, un turnīru pēc turnīra, lai gan tajos mēs izgāzāmies vairākkārt. Lai būtu skatītājs vajag personības un pareizi viņš saka, ka šī paaudze nespēj sevi pasniegt, nav interesanta un vienīgā šobrīd cerība ir tas KP, grozi kā gribi. Mēs eiropas čempī nevaram savākt pilnu zāli, tas nav normāli. Bet mūsu izlases veči šobrīd uzmet lūpu uz VV teikto, bet nu tā diemžēl ir patiesība.

  -2 [+] [-]

, 2016-05-25 14:17, pirms 8 gadiem
Valdim ir laba iipashiiba, no kaada nozagt ideju un censties to realizeet ,tikai ar to realizaaciju vinjam vienmeer ir bijushas auzas ,...
Kas attiecas uz to gjeneetiku,tad nevajag radiit zinaatnisko instituutu,tikai, papeetiit vecaaku dosjeeeeeee,jo reti kur baletdejotaaja deels vai meita buus vieglatleete ,dabiigi buus baletdejotaaja un ,sjhajaa briidii sabruuk visa zinaatrniskaa gjeneetika ,jo maakslinieka berni buus maakslinieki ,sportista - sportisti ,dzeeraaja - 90 % dzeeraaji......utt
vieniigais ko vinhs shoreiz ir pareizi pateicis tas ir par Kristapu un izlasi.

  +1 [+] [-]

, 2016-05-25 14:20, pirms 8 gadiem
WKS rakstīja: Naivais - tu vēl ceri, ka mūsu porcelāna princītis KP kādreiz nolaidīsies no saviem augstumiem un atļausies uzspēlēt kopā ar "pelēcībām" kā VV izsakās
Bračkas, kam $$ zīmītes acu vietā to taču nekad nepieļaus, nedod dievs KP kas notiks, bus atkal par bārmeņiem un ko tur vēl jāiet strādāt
Nu brāļi to noteikti centīsies nepieļaut un borēs viņam to arī turpmāk. Bet es ticu, ka viņš spēlēs izlasē, agri vai vēlu.
1 2 53 komentāri