Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

"VeA" ar +28 pārspēj BK "Saldus", Gražulim 19+9

"VeA" ar +28 pārspēj BK "Saldus", Gražulim 19+9
Andrejs Gražulis
Foto:bkventspils.lv

Šovakar Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas regulārajā turnīra maču „Ventspils Augstskolas” vienība aizvadīja savā laukumā, mērojoties spēkiem ar BK „Saldus”. Uzvarot pirmo puslaiku ar +32, visā mačā pārliecinošu uzvaru ar 80:52 svinēja „Ventspils Augstskola”.

Pirms mača „VeA” vienība LBL otrās divīzijas turnīra tabulā ar bilanci 14-14 ieņēma 8. vietu, savukārt viesi no Saldus ar bilanci 22-6 atradās 4. pozīcijā un bija nosacīti gaidāmā mača favorīti.

Mājinieki spēli uzsāka vairāk nekā pārliecinoši, jo pirmo sešu minūšu laikā guva 19 punktus, bet pretiniekiem neļāva gūt ne punktu. Viesi pirmo trīs punktus mačā guva mirklī, kad līdz pirmās ceturtdaļas noslēgumam bija jāspēlē 3 minūtes un 42 sekundes, Volfmanim realizējot tālmetienu. Ceturtdaļas noslēgumā spēles ritējums nemainījās, un ventspilnieki vēl vairāk palielināja pārsvaru, īsajā pārtraukumā dodoties ar plus 24 (29:5).

Otrā puslaika sākumā mājinieki turpināja audzēt pārsvaru, un ceturtdaļas vidū spēles tablo vēstīja jau +30 par labu „VeA” basketbolistiem – 40:10. Saldus basketbolisti reti un ar lielām grūtībām spēja iekarot mājinieku grozu. Lai arī otrās ceturtdaļas rezultāts bija pietiekami solīds (16:8), tomēr pēc pirmā puslaika mājinieku pārsvars bija graujošs – 45:13.

Andrejs Gražulis „VeA” sastāvā pēc pirmā puslaika bija pamanījies gūt 17, kas ir vairāk nekā visa pretinieku komanda kopā (13), savukārt viesu rindās Krists Volfmanis bija guvis 6 punktus.

Otrā puslaika rezultātu 11 sekundē atklāja Līcītis, realizēdams divpunktu metienu no groza apakšas. Ceturtdaļas turpinājumā gan noritēja abpusēji mazrezultatīva cīņa, bet ceturtdaļas otrajā pusē viesi spēja nedaudz sadeldēt ventspilnieku pārsvaru. Pirms spēles noslēdzošās desmitminūtes Saldus vienība bija iedzinējos ar 22 punktiem (35:57).

Ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē „VeA” veica 16:1 izrāvienu (73:36), un pēc šī izrāviena spēles uzvarētājs bija noskaidrots un atlika noskaidrot vien spēles galarezultātu. Spēles izskaņā viesiem vēl izdevās nedaudz sadeldēt mājinieku pārsvaru, un, skanot spēles finālsvilpei, tablo vēstīja plus 28 par labu ventspilniekiem – 80:52.

Zaudētāju rindās Jānis Līcītis iekrāja double-double, gūdams 14 punktus un izcīnīdams 17 atlēkušās bumbas, bet „VeA” sastāvā rezultatīvākais ar 19 gūtiem punktiem un deviņām izcīnītām bumbām zem groziem bija Andrejs Gražulis.

LBL otrā divīzija, 25. marts

Ventspils Augstskola - BK Saldus 80:52 (29:5, 16:8, 12:22, 23:17)
VeA: Gražulis 19 (9ab), Leimanis 14 (5rp, 3ab), Lejasmeiers 12 (9ab, 5rp), Neverčiks 9, Malta 8, Staķavs 6, Šilbergs 6 (4ab), Gromovs 4 (12ab), Ceplis, Pinete
BK Saldus: Līcītis 14 (17ab), Ķenavs 11, Freikners 8, Volfmanis 6, Pušilovs 4 (4ab), Buiķis 3, Valters 2 (7ab), Reķis, Šmīdriņš

Izmantotie resursi:
basket.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-26 08:39, pirms 12 gadiem
Stumbri, saldus tevi sauc!
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
5

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
4

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.