Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

3x3 basketbola izlase otro reizi šosezon triumfē "Challenger" turnīrā

Ints Megnis
Ints Megnis

3x3 basketbola izlase otro reizi šosezon triumfē "Challenger" turnīrā
"Riga Ghetto Basket" pēc triumfa Zagrebā

Latvijas 3x3 izlases bāzes komanda, kas startē ar nosaukumu "Riga Ghetto Basket", sestdien otro reizi šosezon triumfēja "Challenger" kategorijas turnīrā. Šoreiz sacensībās Horvātijas pilsētā Lipikā.

Turnīrs sākās piektdien, turklāt pirmajā mačā latvieši ar 17:19 pamanījās piekāpties vietējai komandai "Split Statist", bet otrajā mačā ar 22:11 sagrāva Slovēnijas komandu "Ljubljana East" un izkļuva no apakšgrupas.

Sestdien izslēgšanas turnīrā rīdzinieki vispirms ceturtdaļfinālā ar 21:13 sagrāva Krievijas vienību "Gagarin", kas nesen triumfēja vienās "Challenger" sacensībās, pēc tam pusfinālā ar 17:14 uzvarēja Serbijas vienību "Belgrade", bet finālā ar 21:18 uzvarēja arī "Humpolec Bernard" basketbolistus no Čehijas.

Pateicoties panākumam, latvieši garantēja ceļazīmi uz Lozannas "Masters" turnīru.

Sezonas sākumā "Riga Ghetto Basket" triumfēja "Challenger" turnīrā Ķīnas pilsētā Naņdzjinā, bet nākamajās sacensībās nebija izdevies tikt tālāk par pusfinālu. Latvieši līdz šim bija nodrošinājuši dalību vien divos no deviņiem šīs sezonas "Masters" turnīriem, jo tās ceļazīmes viņiem pienācās automātiski pēc pasaules ranga.

"Riga Ghetto Basket" komandas pamatsastāvā ir Edgars Krūmiņš, Agnis Čavars, Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis.

Šī gada starptautiskajā 3x3 basketbola sezonas grafikā ir 17 “Challenger” turnīri, deviņi “Masters” turnīri, to finālsacensības, kā arī Pasaules kauss un Eiropas kauss. 2017. gadā "Riga Ghetto Basket" komanda uzvarēja trijos "Challenger" turnīros. Šogad pirmoreiz vēsturē "Challenger" turnīrs risināsies arī Latvijā, sportistiem 28. un 29. jūlijā spēkojoties Ventspilī.

2020. gadā Tokijā 3x3 basketbols debitēs olimpisko spēļu programmā.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-24 03:12, pirms 6 gadiem
paliekot nepārspētiem sacensībās Horvātijas pilsētā Lipikā.

Turnīrs sākās piektdien, turklāt pirmajā mačā latvieši ar 17:19 pamanījās piekāpties vietējai komandai "Split Statist"
Autor, tu lasi, ko pats raksti??? Sviests...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-24 03:14, pirms 6 gadiem
Autor tiec skaidrībā vai palika nepārspēti, vai tomēr piekāpās vietējai komandai???