Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Pirmgadnieks uzstāda "Hornets" rekordu

Pirmgadnieks uzstāda "Hornets" rekordu
Markuss Torntons
Foto: AP

Aizvadītajā naktī Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) lielisku sniegumu parādīja Ņūorleānas "Hornets" aizsargs Markuss Torntons, kas uzstādīja sava kluba rekordu gūtajos punktos vienā ceturtdaļā.

Ņūorleānas "Hornets" otrdien viesojās pie Klīvlendas "Cavaliers". Lai arī šajā spēlē nenotika pārsteigums un "Cavaliers" uzvarēja (105:95), jaunu "Hornets" rekordu vienā ceturtdaļā gūtajos punktos uzstādīja aizsargs Markuss Torntons. Spēles 2. ceturtdaļā Torntons guva 23 no kopumā savāktajiem 37 punktiem.

NBA pirmo gadu pavadošais basketbolists realizēja pirmos piecus metienus pēc kārtas tajā ceturtdaļā, kā arī desmit no 13 mēģinājumiem kopumā. Tas ļāva astoņu punktu deficītu pēc pirmajām 12 minūtēm pārvērst 56:53 vadībā pēc pirmā puslaika. Otrajā puslaikā Torntons vairs nebija tik karsts, taču tik un tā atzīmējās ar 37 punktiem, kas debitantam ir jauns karjeras rekords. Iepriekšējais Ņūorleānas "Hornets" rekords vienā ceturtdaļā gūtajos punktos piederēja Predragam Stojakovičam, kurš 2007. gada 14. novembrī spēlē pret Šarlotes "Bobcats" guva 22 punktus. Aizvadītajā naktī spēlē pret "Cavaliers" Stojakoviča kontā deviņi punkti.

Kamēr no savainojuma atgūstas "Hornets" līderis Kriss Pols, tikmēr lielāka iespēja sevi pierādīt ir ņūorleāniešu jaunajiem basketbolistiem. Plašākās iespējas lieliski izmanto jau minētais 22 gadus vecais Torntons, kurš šosezon piedalījies 48 spēlēs, vidēji gūstot 11,3 punktus. Tāpat veiksmīgi spēlējis arī 22 gadus vecais saspēles vadītājs Darens Kolizons, kurš pagājušajā nedēļā atzīmējās ar pirmo "triple-double" karjerā. 2009. gada NBA drafta pirmajā kārtā ar 21. numuru tika izvēlēts Kolizons, bet otrajā kārtā ar 37. numuru - Markuss Torntons.

Izmantotie resursi:
ESPN


, 2010-02-24 17:19, pirms 14 gadiem
CP3 trauma nākusi tikai par labu Ņuorleānai
, 2010-02-24 19:26, pirms 14 gadiem
Vispar sogad baigi stiprie rookiji
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
21

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
4

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 iemestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
14

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.