Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Nebūt kā Leitis

Nebūt kā Leitis
(komentārs par rakstu http://m.la.lv/sazin-solus-iepakal-aiz-lietuvas-klubu-bask…/ )Un man ir aizdoma, ka vairums LV skatītāju ir ''glory hunters'' - tiem nospļauties par konkrētu sporta veidu - tie fano par uzvarām un iespēju būt stilīgam.

Nezinu cik liels lietpratējs ir Māris Siliņš un cik saprot no basketbola, bet kā nacionalistiski patriotiski noskaņotā laikraksta pārstāvis viņs dara ko katrs sevi cienošs nacional-patriots dara - groza galvu, ziemas cepurē ietērptu, un meklē kas citiem labs un kā to ievazāt mūsu zemē.

Saskatijis Māris ka leiši spēlē basketbolu un ne tikai savā pagalmā bet arī svešā ielien - pa Eiropu braukājot. Skaudība sāka žņaugt Māri- ko tad Valmiera ar Liepāju tālāk par Tallinu nebrauc?

Kā jau visi nacional - patrioti smilšu pilis uzburt protam, bet ekonomiskie jautājumi paliek neatklāti....

Jau sen ir zināms ka dalība eurokausos neko bez liekiem izdevumiem nesniedz. Ne mēs, ne leiši neēsam kandidāti uz medaļām - lai kur spēlētu (vienmēr ir izņēmumi). Šobrīd ir situācija ka Turcijas, Krievijas, Spānijas otrā ešelona komandas ir nesamērojāmi pārākas.

Šeit nav runa pat par spēlētāju piesaisti (iespējams ka iztiktu ar esošajiem) - tīri loģistikas jautājums. Pat VEF bija prakse uz VTB izbraukuma spēlēm 'liekos' neņemt. Tās ir milzīgas izmaksas kuriem nebūtu loģiska pamatojuma.

Jautājums ir viens - cilvēki nenāk uz spēlēm tādā daudzumā, lai tam būtu svars naudas izteiksmē uz budžetu. Kapēc nenāk? Es nezinu. Es tiešām nezinu, ko cilvēki vakaros dara nosacītajā Liepājā, Valmierā vai Ventspili.... Iespējams ka TV ir aizvietojis šo vajadzību. Iespējams ka kas cits. Vecā Eiropā ir pieņemts nākt atbalstīt savas pilsētas komandu - pat jā ta spēle otrajā ligā. Pie mums tā nav. Nav vēstures un tradīciju. Kāpec uz grupas līderi Ventspilī ar 40K iedzīvotāju neatnāk pilnā arēna Ralfs Pleinics?

Es eju uz basketbolu lai redzētu basketbolu. Es eju lai redzētu CSKA, HIMKI, UNIKS - man vienalga, kas tā par līgu. Es arī braucu uz Zalgiris spēlēm lai redzētu Real Madrid, Barcelona, Bamberga. Jo es gribu redzēt basketbolu.

Un man ir aizdoma, ka vairums LV skatītāju ir ''glory hunters'' - tiem nospļauties par konkrētu sporta veidu - tie fano par uzvarām un iespēju būt stilīgam. Tas visspilgtāk atspoguļojās ''Dinamo Rīga'' apmeklējumos. Lieši jau masveidā arī neko nejēdz no sporta veida - bet basketbols viņiem ir otrās reliģijas vietā un gribi negribi ir jāiet un jāatbalsta - ka baznīca amerikāņiem svētdienās.

Māris arī ir aicinājis atrast līdzekļus visām komandām, lai piedalītos Eurokausos. Tāds vienkaršs ieteikums, sēžot ērti Dzirnavu ielā. Māris nezina cik reālajā dzīve ir grūti atrast sponsoru, it īpaši provincē, kas iedotu kaut vai 1000 euro. Ka komandas vāc budžetus pirms katras sezonas ar lielām grūtībam, ar lielu politisko spiedienu. Aicinājums vel katram 'uzmest' 100K pa virsu tīri lai ar lidmašīnu paceļotu - ir naivs aicinājums.

Bet vai mums šo vispar vajag? Kas tie tādi leiši vispār ir? Viena sporta veida nācija. Nu un malači - karogs rokās, bungas kaklā.

Latvija bez basketbola spēlē PČ hokejā, florbolā, mums ir kāds ne kāds futbols ar volejbolu. Mēs esam daudzpusīga sporta nācija un mums nav jādara kā lieši. Atklāti runājot mums nekas nebūtu jādara ka leiši - ne sportojot, ne ēdot un dzerot, ne izvēloties garderobi.

Mums ir jaiegulda tā nauda kas ir pieejama bērnos un jauniešos. Bet iegrūst 9 milijonus (visa LV basketbola 2 gadu budžets) un ar bilanci 2-6 būt pirmspēdējā vietā - kam tas vajadzīgs?

Par attīstību un vārišanos sulās - parādi lūdzu, Māri, vietu uz kartes, kur Latvijas basketbolista kāja nav spērusi?

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja