Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" izsēj pārsvaru un neiekļūst "Masters" turnīra finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" izsēj pārsvaru un neiekļūst "Masters" turnīra finālā
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" Indijas pilsētā Haidarābādā notiekošajā "Masters" kategorijas turnīrā iekļuva pusfinālā, kurā izsēja sešu punktu pārsvaru un spraigā galotnē atzina "Novi Sad Al Wahda" pārākumu ar 20:21.

Vakar "Riga Ghetto Basket" "Masters" turnīru Indijā sāka ar uzvaru pār mājiniekiem "Bagalore" (22:16) un spraigu dueli pret Serbijas vienību "Belgrade", ko pieveica vien pagarinājumā (21:19). Izšķirošās cīņas sākās šodien, kad ceturtdaļfinālā pretī stājās Krievijas komanda "Gagarin", kas vakar pārliecinoši pieveica Brazīlijas komandu "Sao Paulo DC", bet tad zaudēja serbu "Liman".

Spēles ievadā komandas apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, bet otrajā minūtē "Gagarin" spēlētāji netika galā ar latviešu pretestību. Ar sarežģītu pustālo metienu Kārlis Lasmanis panāca 3:1, bet Edgars Krūmiņš ar tālmetienu palielināja pārsvaru līdz četriem punktiem. Spēle sāka kļūt arvien asāka, krieviem cenšoties atspēlēties.

Rezultāta starpība sasniedza arī piecus punktus, bet tad "Gagarin" realizēja pirmo tālmetienu (3:6). Krievijas komanda ļoti daudz paļāvās uz tālmetieniem, bet tie nebija precīzi. Tas ļāva latviešiem saglabāt pārsvaru un justies droši par panākumu ceturtdaļfinālā. Pēc piecām spēlētām minūtēm rezultāts bija 10:3. Tuvojoties spēles beigām, korekcijas sāka ieviest soda metieni. "Gagarin" sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem, bet Krūmiņš ar soda metieniem atjaunoja četru punktu pārsvaru (18:14). Pēdējā minūtē Krievijas komandai izdevās realizēt divus tālmetienus, bet ar to bija par maz. Lasmanis un Miezis guva pa punktam, ceturtdaļfinālam noslēdzoties ar Rīgas komandas uzvaru - 20:18.

Turnīra pusfinālā "Riga Ghetto Basket" cīnījās ar spēcīgāko Serbijas vienību "Novi Sad Al Wahda", kas ceturtdaļfinālā ar 21:15 pārspēja Slovēnijas komandu "Piran".

Spēli labāk sāka rīdzinieki, pēc Lasmaņa precīzā tālmetiena izvirzoties vadībā ar 3:0. Serbi ātri divus punktus atguva, bet arī Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš atzīmējās ar precīziem metieniem no distances (9:3). Serbi bija apjukuši un kļūdījās, kamēr latviešiem viss gāja no rokas. Dušans Buluts ar precīzu tālmetienu uzlaboja "Novi Sad" situāciju, bet uzreiz sekoja Lasmaņa atbilde. Pēc trīs spēlētām minūtēm Rīgas komanda bija vadībā ar 12:7.

Visu laiku latvieši nespēja uzbrukt ar tik augstu metienu precizitāti, bet, par laimi, arī pretinieki ar to īpaši neizcēlās. Spēles vidū pēc garākas Krūmiņa neprecīzo tālmetienu sērija bumbu grozā pielaboja Čavars, panākot 15:9. Uz to Buluts atbildēja ar precīzu metienu un sodu, sadeldējot deficītu līdz četriem punktiem. Drīz pēc tam viņš realizēja arī tālmetienu, atjaunojot intrigu (13:15). Lasmanis nodemonstrēja savu meistarību, tiekot pie viegla punkta, bet uzreiz sekoja Dežana Majstoroviča precīzais tālmetiens. Vēl brīdi vēlāk viņš arī panāca izlīdzinājumu - 16:16.

Trīs minūtes līdz spēles beigām pie minimāla deficīta Lasmanis realizēja divus svarīgus soda metienus, atgriežot Rīgas komandu vadībā. Pretinieki uzreiz panāca izlīdzinājumu, bet Lasmanis vēlreiz bija precīzs no distances (20:18). Abām komandām bija lieliskas iespējas noslēgt spēli ar uzvaru, bet pievīla metienu precizitāte no distances. Daudz uzņēmās Lasmanis, bet pretinieki ar viņa caurgājieniem tika galā. Latvieši tā arī neatrada iespēju viegli tikt pie pēdējā punkta, kamēr pretinieki tomēr trāpīja no distances un iekļuva finālā - 21:20.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" šo turnīru noslēgusi dalītā trešajā vietā, turpinot cīņu par vietu Pasaules kausa tūres fināla posmā, kas oktobra beigās risināsies Pekinā. Līdz tam vēl atlikuši divi "Masters" turnīri. Pekinā spēlēs kopvērtējuma 12 labākās komandas, bet "Riga Ghetto Basket" pašlaik atrodas piektajā pozīcijā.

     [+] [-]

, 2018-09-23 13:12, pirms 6 gadiem
Fignja,nejeedziigs basketbols un nelietderiigi izshkjiesti liidzeklji,kurus vareeja novirziit basketbola attiistiibai ,bet te 4 speeleetaaji izniicina Kaadas LBL komandas budzzetu ,vai pat kaadas lauku jaunatnes komandas attistiibu.