Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Turpināsies cīņa par vietu Eirolīgā

Turpināsies cīņa par vietu Eirolīgā
Vejinmi Efedžuku
Foto: Renārs Buivids

Piektdien tiks aizvadītas septiņas atbildes spēles ULEB Eirolīgas pirmajā kvalifikācijas kārtā. Pirmajai kārtai sekos vēl divas, kurās tiks noskaidrotas tās divas veiksmīgās komandas, kas šosezon startēs Eirolīgā.

Jaunā Eirokausu sezonas sākās otrdien, kad starts tika dots Eirolīgas kvalifikācijas pirmajai kārtai. Tās bija ne tikai pirmās oficiālās spēles šosezon, bet arī pirmo reizi notika jauno izmēru basketbola laukumos. Uz vietu Eirolīgā caur kvalifikācijas kārtām pretendē 15 klubi, bet pagaidām spēles aizvadījuši 14. Ukrainas klubs Kijevas "Budivelnik" šajās kvalifikācijas spēlēs iesaistīsies no otrās kārtas. Kontinenta spēcīgākajā klubu basketbola turnīrā iekļūs divas komandas, bet pārējās 13 spēlēs līmeni zemāk - ULEB kausā.

Pirmās kvalifikācijas kārtas atklāšanas spēlēs lieli pārsteigumi nebija, jo galvenokārt uzvaras guva par favorītiem uzskatītie klubi. Interesantākie atbildes spēļu dueļi varētu būt starp "Le Mans" un "Banvit" (pirmajā spēlē 78:72). Starp citu, abiem minētajiem klubiem ir saistība ar Latvijas basketbolu. "Banvit" aizvietoja "Baronu" Eirolīgas kvalifikācijā, bet "Le Mans" sastāvā ir eks-barons Dž. P. Batista. Pirms dažām nedēļām Batista pārstāvēja Brazīlijas izlasi pasaules čempionātā Turcijā, bet šī zeme joprojām viņam ir aktuāla, jo no turienes nāk "Banvit".

Runājot par Latvijas klubu bijušajiem leģionāriem, šogad caur kvalifikācijas kārtām Eirolīgā mēģina iekļūt seši basketbolisti. Viens ir jau minētais Batista, kuram var pievienot citu eks-baronu Vejinmi Efedžuku no Čehijas čempioniem "CEZ Nymburk". Turpat spēlē arī Lielbritānijas aizsargs Maiks Lenzlijs, kurš 2004./2005. gada sezonā spēlēja Ventspilī. Efedžuku un Lenzlijam pretī stājas vēl divi citi Latvijā redzēti basketbolisti, kuri tagad ir Beļģijas vadošā kluba "Spirou Charleroi" sastāvā - bijušais armijnieks no "ASK Rīga" sastāva Dveins Broilss un Brents Raits. Tieši kopā ar Raitu Lenzlijs veidoja to "Ventspils" kluba modeli, kas 2005. gadā aizkļuva līdz ULEB kausa 1/4 finālam, paliekot dažu punktu attālumā pat no pusfināla. Toreiz kāju priekšā vienam no lielākajiem pēdējo laiku Latvijas klubu basketbola panākumiem aizlika serbu "Hemofarm". Tagad tieši šis klubs ir sagādājis 13 punktu deficītu citam bijušajam"Ventspils" spēlētājam Vorenam Kārteram, kurš šogad pārstāv aizvadītās sezonas Izraēlas čempionus "Galil-Gilboa".

Pirmās atbildes spēles sāksies jau pulksten 18:00 pēc Latvijas laika, kad Kazaņā vietējais "Unics" uzņems viesus no Nīderlandes. Tajā pašā laikā sākums tiks dots spēlei Maskavas apgabalā, kur "Khimki" uzņems itāļu "Pepsi Caserta". Starp citu, tieši minētie krievu klubi tiek uzskatīti par galvenajiem favorītiem uz šīm divām vietām Eirolīgas pamatturnīrā. Vai tas izdosies, to redzēsim pavisam drīz. Piektdienas vakarā noslēgsies pirmā kārta, bet otrā tiks izspēlēta nākamās nedēļas laikā (28. septembris un 1. oktobris), bet noslēdzošās trešās kārtas spēles gaidāmas 5. un 8. oktobrī.

Pirmās kārtas rezultāti

mājniekiviesirezultāts
Chorale RoanneALBA86:79
Galil-GilboaHemofarm84:97
GasTerra FlamesUnics72:84
CharleroiNymburk79:68
BuducnostAsvel Basket69:64
BanvitLe Mans72:78
Pepsi CasertaKhimki74:77

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-09-24 09:35, pirms 14 gadiem
Dazhas speles solas but intrigejosas. Khimkiem gan butu izgasanas, ja netiktu
, 2010-09-24 11:01, pirms 14 gadiem
Kāds kanāls rāda eiroligas spēles?
, 2010-09-24 15:04, pirms 14 gadiem
pirmo kartu neta nemaz nevareja redzet, it ka kanalu caserta-khimki atradu, bet tas radija tikai satelita kkur. Jaskatas bus vai bus kads links iemests
, 2010-09-24 18:48, pirms 14 gadiem
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
5

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
28

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.