Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

27. jūlijā 3x3 basketbola atgriešanās “Saulkrastu kokteiļa” programmā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

27. jūlijā 3x3 basketbola atgriešanās “Saulkrastu kokteiļa” programmā
"Saulkrastu kokteiļa" organizatori Renārs Buivids (no kreisās) un Andris Vanags kopā ar "Cietā rieksta" saimnieku Artūru Ancānu
Publicitātes foto

Sporta un izklaides pasākuma “Saulkrastu kokteilis” programmā pirmo reizi kopš 2013. gada atgriezīsies nu jau olimpiskais sporta veids 3x3 basketbols. Sestdien, 27. jūlijā Saulkrastos, stāvvietā pie “Cietā rieksta” notiks “Uno Group Quest Stop”, kurā varēs piedalīties jebkura vīriešu komanda bez meistarības vai vecuma ierobežojumiem, pretendējot uz daļu no 500 eiro lielā balvu fonda.

“Saulkrastu kokteiļa” 3x3 basketbola sacensību tradīcijas aizsākās jau pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, lielāko daļu turnīru aizvadot Saulkrastos pie kroga “Krabis”, kas savulaik atradās uz Ainažu un Bīriņu ielas krustojuma. Pēcāk 3x3 basketbola spēlēts arī Saulkrastu estrādē, “Koklītēs” un “Sun Republic”. Reiz pat Igaunijas komanda ar šīs valsts vēsturē vienīgo Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju Martinu Mūrsepu ieņēma tikai otro vietu. Mūrseps sestdien ieradīsies Saulkrastos, lai piedalīties “Pafbet Kambala Challenge” Leģendu vakarā. Par 2013. gada “Buildimpeks Open” uzvarētājiem kļuva “Inčupe” - Ričards Šulcs, Artūrs Jēkabsons, Daumants Pabrieža un Jānis Brumermanis.

Jaunie laiki “Saulkrastu kokteilī” aizsāksies ar 3x3 basketbola turnīriem 27. un 28. jūlijā stāvvietā pie “Cietā rieksta”. Sestdien no plkst. 12:00 notiks Vīriešu grupas turnīrs “Uno Group Quest Stop”, kurā komandas cīnīsies par 500 eiro balvu fondu (1. vieta – 300 eiro, 2. vieta – 150 eiro, 3. vieta – 50 eiro), bet čempionvienība saņems arī ceļazīmi uz “Ghetto Basket” “Quest” sērijas finālturnīru Rīgā, Grīziņkalnā. Tur tiks izspēlēts brauciens uz FIBA Pasaules tūres posmu Debrecenā (Ungārija). “Saulkrastu kokteiļa” četras labākās komandas saņems īpašos spēļu kreklus, ar kuriem aizvadīt pusfinālus un finālus.

Potenciālajiem dalībniekiem ļoti svarīgi būtu ņemt vērā, ka komandu pieteikšanās notiks tikai līdz 25. jūlija plkst. 23:00 Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) mājas lapā (https://play.fiba3x3.com/) vai arī uz e-pastu renars32@gmail.com. Uz vietas sacensību dienā pieteikumi netiks (!) pieņemti. Visiem dalībniekiem, kuri sasnieguši 13 gadu vecumu, obligāts pašu izveidots FIBA profils. Dalības maksa noteikti 20 eiro apmērā no komandas. Tās iemaksa tikai ar bankas pārskaitījumu.

Lai visām komandām nodrošinātu maksimāli daudz spēļu ar līdzvērtīgiem sāncenšiem, pirmo reizi Latvijā turnīrs notiks pēc FIBA Pasaules tūres kvalifikācijas “Challenger” turnīra sistēmas. Dienu pirms turnīra labākās 12 komandas ar augstāko FIBA rangu (trīs spēlētāju individuālā ranga punktu summu) saņems vietas pamatturnīrā, bet uz pārējām četrām vietām notiks kvalifikācijas sacensības, kurās aicinātas piedalīties jebkura sportiskā līmeņa vienības. Kvalifikācijas turnīra sākums plkst. 12:00, pamatturnīra - plkst.14:00.

Sadarbībā ar “Ghetto Basket” organizatori nodrošinās centrālo laukumu atbilstoši FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres standartiem – ar “Enlio” gumijas plākšņu segumu un profesionālo grozu. Pārējie četri grozi būs izvietoti uz asfalta. Spēles notiks ar FIBA 3x3 basketbola oficiālajām “Wilson” bumbām. Visas spēles vadīs tiesneši. Komandām, kuras krāj punktus “Ghetto Basket” “Quest” sezonas kopvērtējumā, Saulkrastu turnīrs tiks ieskaitīts atbilstoši nolikumam.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/pg/Saulkra...