Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Komanda "Garkalnes novads" kļūst par Eiropas veterānu čempioniem basketbolā

Ints Megnis
Ints Megnis

Komanda "Garkalnes novads" kļūst par Eiropas veterānu čempioniem basketbolā
Komanda "Garkalnes novads" ar atbalstītājiem

Basketbola kluba "Varenie runči" komanda "Garkalnes novads" piektdien Horvātijā izcīnījusi pirmo vietu vecuma kategorijā 40+ Eiropas veterānu basketbola asociācijas (ESBA) rīkotajā Eiropas čempionātā.

"Garkalnes novads" startēja apvienotajā grupā 35/40, kurā jau dienu iepriekš triumfēja Rumānijas komanda "Polyakov-Politechnic", bet latvieši piektdien izšķirošajā spēlē par otro vietu grupā un pirmo vietu kategorijā 40+ ar 75:72 uzvarēja "Aqua" spēlētājus no Krievijas. Šajā mačā uzvarētājiem rezultatīvākais ar 27 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Normunds Feierbergs, kamēr 20 punktus sameta Māris Citskovskis.

Tiesa, jāpiebilst, ka šīs trīs komandas bija vienīgās apvienotās grupas dalībnieces.

Organizācijas ESBA vadītāja ir latviete Inese Miķelsone, līdz ar to čempionātā bija vēl vairākas latviešu komandas.

Vienība "Garkalne" guva ceturto vietu kategorijā 55+, spēlē par trešo vietu ar 57:69 piekāpjoties "Veterani Umag" spēlētājiem no Horvātijas. Šīs komandas līderi bija Igors Lūķis un Ziedonis Jansons. Savukārt dāmām jaunākajā grupā 30+ pie ceturtās vietas tika komanda "Ķekava", kas izšķirošajā spēlē ar 37:49 piekāpās horvātietēm "Pula 30". Tikmēr grupā 45+ dāmām otro vietu guva "Dobele", noslēdzošajā mačā ar 16:57 pamanoties kapitulēt čempionēm "Carpatthian Bears" no Ukrainas.

Pirmais ESBA rīkotais Eiropas čempionāts 2014. gadā risinājās Liepājā, bet 2019. gada turnīrs tiks aizvadīts Spānijā.