Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Palēnām tuvojas noslēgums

Andrejs Siliņš

Latvijas Amatieru Basketbola līgā (ABL) pēc Jaunā gada spēles trupinās ar tādu pašu joni kā līdz tam un drīz vien jau pirmais sezonas posms būs noslēdzies.

Trijās no četrām divīzijām izvirzījušies pārliecinoši līderi – komandas, kas vēl nav sajutušas zaudējuma rūgtuma garšu. Centra divīzijās tās ir BK "Sonora" un "ASK/Kadeti", bet Austrumos bez zaudējumiem joprojām cīnās Valmiera. Rietumos situācija ir mazliet saspringtāka, bet par visu pēc kārtas.

Centrs.
A grupa.

Ogres "Sonora" aizvadījusi 14 spēles, taču ne visās panākumi nākuši viegli. Abās spēlēs pret Salacgrīvu ogrēniešiem nācies cīnīties par uzvaru līdz pat pēdējai svilpei, tāpat viegli uzvara nav nākušas pār "Ķeizarmežu", bet "Rīdzene 89" pieveikta tikai pašā galotnē, pie tam salīdzinoši labi aizvadot tikai vienu pašu ceturtdaļu (otro). Otrajā vietā turnīra tabulā izvirzījušies "ķeizarmežieši", kuriem 12 spēlēs desmit panākumi un tikai divas neveiksmes. Sezona sākta ar pieciem panākumiem pēc kārtas, taču tad nedaudz pietrūcis, lai uzveiktu arī līderi "Sonoru" (85:90), tam sekoja vēl viens zaudējums mājā pret allaž sīksto BK "Salacgrīva" vienību. Tiesa, pēcāk komanda atkal tikusi atpakaļ uz patīkamās uzvaru takas, izcīnot vēl piecas uzvaras. Pēc skaitļiem skatoties, nākamā spēle pret "VIA-RĪGA" būtu jāzaudē, taču, nopietni runājot, "Ķeizarmežam" vēl būs jāpacīnās, ja komanda vēlas iegūt pirmo vietu, kas pagaidām teorētiski vēl ir iespējams. Lēnām tuvojoties sezonas izskaņai, komandu papildinājuši vairāki spēlētāji no pirmās komandas, kas cīnās Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā divīzijā, un tas būs vērā ņemams spēks atlikušajās spēlēs.

Trešajā vietā šobrīd ierindojas "Kursa/MRU", kas sezonu sāka vēl labāk nekā "Ķeizarmežs 2", izcīnot sešas uzvaras pēc kārtas pirmajās sešās spēlēs. Sekoja klupiens pret līderi no Ogres, kā arī neveiksmes cīņā ar tiešajiem konkurentiem uz otro vietu no Ķeizarmeža. Nekur tālu nav arī Edgars Teteris ar draugiem (lasi, "VISA-RĪGA"), kuriem tikai par panākumu mazāk. Salacgrīvieši ar 12 spēlēs uzvarētu pusi ieņem piekto vietu, bet turpat netālu atrodas "Rīdzene 89", kā arī "Barons/Matejs", kas izcīnījuši trīs panākumus pēc kārtas. Tiesa, sēriju turpināt būs ļoti grūti, jo jau svētdien mājās jātiekas ar līderiem "Sonora" izskatā. Labākas pozīcijas turnīra tabulā vēl varētu izcīnīt arī "ASK/Kadeti 2", kuriem četri panākumi 12 spēlēs, bet "DSN" un "Latvijas Nedzirdīgo Sporta Federācija" diezin vai spēs izrādīt konkurenci un pacīnīties par augstākām vietām nekā pēdējām divām.

Turnīra tabula.
1. BK Sonora 14 0*
2. Ķeizarmežs 10 2
3. Kursa/MRU 9 3
4. VIA-RĪGA 8 4
5. Salacgrīva 6 6
6. Rīdzene 89 5 7
7. Rīdzene Matejs 5 9
8. ASK/Kadeti 2 4 8
9. DSN 2 11
10. LNSF 0 13

B grupa.
B grupas līderpozīcijās nonākuši pagājušā gada ABL vicečempioni un vieni no galvenajiem pretendentiem uz titulu arī šogad "ASK/Kadeti". 11 spēlēs komanda spēlējusi bez zaudējumiem. Latvijas čempionu jaunā maiņa pārliecinoši "apskrējusi" visus konkurentus, vien "Fēnikss/Jūrmalas Sports" izrādījuši ASK vērā ņemamu pretestību (73:82). Jūrmalniekiem tas arī vienīgais zaudējums, kas kopvērtējumā ļauj ieņemt diezgan stabilu otro pozīciju. Vēl pārliecinošāk nekā "Jūrmalas Sports" ir otrie BK "VEF" ieņem trešo vietu. Desmit spēlēs septiņi panākumi, un Jāņa Rimbenieka "VEFieši" joprojām var pacīnīties ar jūrmalniekiem par otro vietu. Seko BA "Turība" ar sešiem panākumiem divreiz vairāk aizvadītajos mačos. "LU" un "Saulkrasti" teorētiski apdraud "Turības" pozīcijas, jo katra no tām tikusi pie četrām uzvarām, aizvadot divas spēles mazāk. Ja abās spēlēs "LU" un "Saulkrasti" izcīnīs uzvaras, abas vienības aizsoļos garām "Turībai", jo studenti savstarpējos mačos zaudējuši (pret "LU" gan vienā spēlē uzvara, bet kopējā punktu attiecība par labu Latvijas galvenās studiju iestādes studentu labā).

Grūtāk klājies "3. BJSS", veterāniem BK "I.O.S." un "Rīdzene 91" puišiem. Pēdējo joprojām nav tikuši pie uzvarām, piedzīvojot zaudējumus visās deviņās līdz šim aizvadītajā spēlēs. Vistuvāk pretiniekiem "Rīdzene" tikusi spēlē pret Saulkrastu basketbolistiem (86:96), līdz ar to nākas secināt, ka, lai izcīnītu kādu panākumu šosezon pirmajā posmā, būs jānotiek kam pārdabiskam... "3. BJSS", lai arī tikuši vien pie trim uzvarām, vairākās spēlē parādījusi atzīstamu cīņassparu un nedaudz pietrūcis veiksmes, lai pacīnītos par uzvaru kādā no tām. Tāpēc, ja tuvākajiem konkurentiem paslīdēs kāja kādā no spēlēm, arī "3. BJSS" varēs pacīnīties par ka'du pozīciju augstāk turnīra tabulā.

Turnīra tabula.
1. ASK/Kadeti 11 0
2. Jūrmala 9 1
3. VEF 7 3
4. Turība 6 6
5. LU 4 6
6. Saulkrasti 4 6
7. 3.BJSS 3 7
8. BK I.O.S. 2 8
9. Rīdzene 91 0 9

Austrumi.
Austrumos viss ir vienkārši – pārliecinoši visiem pa priekšu soļo "Valmiera", kurai septiņās spēlēs septiņi panākumi un saprotama pirmā vieta turnīra tabulā. Vissīvāko konkurenci līderei izrādījusi Madonas vienība (70:79), tiesa, ja palūkojamies turnīra tabulā vēlreiz, BK "Madona" vārdu atrast līderu pulkā neizdodas. Madoniešiem tikai trīs panākumi deviņos mačos un ceturtā vieta. Otro un trešo vietu šobrīd dala "Daugavpils Unievrsitāte/Hansabanka" un Limbažu "Maksis/LTI". Limbažnieki savās mājās daugavpiliešus sasita ar 14 punktiem (79:65), bet Daugavpilī viesi dabūja pa muguru nedaudz smagāk (84:99), līdz ar to "Hansabanka" šobrīd ierindojusies otrajā vietā. Piektie ar tik pat uzvarām, cik madoniešiem, ir "Preiļi-STB/Nami", kam seko Jēkabpils un Rēzeknes basketbolisti. Rezeknes "Ezerzemei" pagaidām gājis visšvakāk – viens panākums un astoņas neveiksmes, un tik drīz pie vēl kādas uzvaras tikt būs ļoti grūti, jo nākamā spēle janvāra pēdējā dienā rēzekniešiem mājās pret divīzijas līderiem no Valmieras.

Turnīra tabula.
1. Valmiera 7 0
2. Hansabanka 6 2
3. Maksis/LTI 6 2
4. Madona 3 4
5. Preiļi 3 6
6. Jēkabpils 2 6
7. Ezerzeme 1 8

Rietumi.
Rietumu divīzijā situācija turnīra tabulā ir visinteresantākā. Pirmie ar astoņām uzvarām desmit spēlēs ir BK "Liepājas Papīrs", taču nekur tālu nav arī SK "Kandava" puiši, kuriem tik pat daudz uzvaru 11 spēlēs. Savstarpējā spēlē gan liepājnieki kandavniekus sīvā cīņā apspēlēja (80:74), tāpēc, piedzīvojot neveiksmi nākamajā spēlē pret SS "Dartija", Liepājas "lauvu" nosacītais fārmklubs tik un tā paliks līderpozīcijās. Tālāk seko trīs komandas – "Variants" no Ventspils, BK "Zemgale/Juniors" un jau pieminētā "Dartija" -, kurām uzvaras garšu nācies baudīt septiņos mačos no 11 aizvadītajiem. Turpat netālu arī Talsu un Jelgavas "PērkonsSK" vienības, kurām sekmējies nedaudz sliktāk, taču arī tās vēl var pacīnīties par augstākām pozīcijām turnīra tabulā. Rietumos gan ir arī divi izteikti pastarīši – "Olaine" un BK "Baldone". Olainiešiem vienīgais panākums tieši pret Baldones vienību (77:62), savukārt baldoniešiem uzvaras kā nav, tā nav...

Turnīra tabula.
1. Liepājas Papīrs 8 2
2. Kandava 8 3
3. Variants 7 4
4. Zemgale 7 4
5. Dartija 7 4
6. Talsi 6 6
7. PērkonsSK 5 5
8. Olaine 1 10
9. Baldone 0 11

Izmantotie resursi:
www.basket.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-01-23 15:38, pirms 16 gadiem
BK"Salacgrīva" turaaas!!! =)

  -1 [+] [-]

, 2008-01-23 17:25, pirms 16 gadiem
salacgrīva parādīs, kur vēži ziemo!

     [+] [-]

, 2008-01-23 18:44, pirms 16 gadiem
labs raksts, paldies autoram.....

Salacgriiva....... aiziet!!!

  -2 [+] [-]

, 2008-01-23 19:42, pirms 16 gadiem
jebal jekabpilij tik slikti

  -3 [+] [-]

, 2008-01-23 20:16, pirms 16 gadiem
Jēkabpils saņemās es par jums, galvenais cenšaties progresēt