Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Čikāgas "Bulls" atlaiž Ašiku un samaksās viņam 14.3 miljonus dolāru

Rolands Eliņš

Čikāgas "Bulls" atlaiž Ašiku un samaksās viņam 14.3 miljonus dolāru
Omērs Ašiks ar bumbu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA klubs Čikāgas „Bulls” paziņojis, ka atlaidis Turcijas centru Omēru Ašiku, kuru jau vairākus gadus moka veselības problēmas. Ja Ašika līgumu nepārņems cita komanda (kas ir ļoti mazticami), „Bulls” viņam par šo un nākamo sezonu būs parādā 14.3 miljonus ASV dolāru saskaņā ar viņa līgumu.

Omērs Ašiks Čikāgas „Bulls” sastāvā atgriezās šī gada februārī, kad bija iekļauts Nikolas Mirotiča maiņas darījumā. Mirotičs „Pelicans” sastāvā pacēla savu spēli jaunā līmenī un šo sezonu sācis ar vidēji spēlē gūtiem 33 punktiem, kamēr Ašiks Čikāgas sastāvā pēc maiņas tā arī neaizvadīja nevienu spēli.

32 gadus vecais Ašiks jau vairākus gadus mokās ar veselības problēmām. 2016./17. gada sezonā viņš aizvadīja tikai 31 spēli, bet pagājušajā sezonā „Pelicans” sastāvā izgāja laukumā 14 mačos. Septembrī tika paziņots, ka Ašiks atkal izsits no ierindas, šoreiz artrīta dēļ, un viņa atgriešanās laiks netika prognozēts.

„Bulls” Ašika atlaišana nozīmē, ka klubam nāksies samaksāt visu līgumā garantēto summu. Tas nozīmē, ka Ašiks saņems 11.3 miljonus dolārus par šo sezonu, bet par nākamo sezonu tikai daļēju summu, kas gan tāpat ir trīs miljonu apmērā.

Ašiks šosezon „Bulls” algu sarakstā bija ceturtais labāk apmaksātais spēlētājs aiz Džabari Pārkera, Zeka Lavīna un Robina Lopesa.

Milzīgo līgumu ar Ašiku noslēdza „Pelicans” 2015. gada vasarā, apsolot viņam 60 miljonus piecās sezonās. Kopš līguma noslēgšanas brīža Ašiks NBA piedalījās 113 spēlēs, vidēji gūstot mazāk nekā četrus punktus spēlē. Viņa NBA karjeras labākā sezona bija 2012./13. gada sezonā, kad viņš Hjūstonā izcēlās ar 10.1 punktu un 11.7 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē, bet tagad viņa turpmākā NBA karjera ir zem lielas jautājuma zīmes.

Reizē ar Ašika atlaišanu „Bulls” arī darīja zināmu, ka papildinājusi sastāvu ar aizsargu Šakilu Herisonu, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Fīniksas „Suns” un 23 spēlēs vidēji tikai pie 6.6 punktiem.

Izmantotie resursi:
Chicago Bulls waive Omer Asik

     [+] [-]

, 2018-10-22 22:17, pirms 5 gadiem
Uz Vef!