Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" paliek bez uzvarām Pasaules kausa tūres posmā

"Riga Ghetto Basket" paliek bez uzvarām Pasaules kausa tūres posmā
Kārlis Lasmanis
Foto: FIBA

Vakar Saskatonā, Kanādā sākās Pasaules kausa tūres pirmais "Masters" posms. Tajā dalību ņēma arī "Riga Ghetto Basket" komanda, kas grupu turnīrā piedzīvoja divus zaudējumus un ierindojās 11. vietā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Rīga Ghetto Basket", ko pārstāv Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, vakar uzsāka dalību Pasaules kausa tūres pirmā posma sacensībās Saskatonā, Kanādā. Latvijas kvartets bija izsēts ar ceturto numuru, tiekot grupā ar divām Kanādas komandām, mājiniekiem "Saskatoon" un "Montreal".

Pirmo spēli latvieši aizvadīja vakar vēlu vakarā pēc Latvijas laika, kad tikās ar "Montreal" basketbolistiem. Ar aktīvu spēli aizsardzībā "Montreal" vienība sagādāja latviešiem grūtības. Sākumā cīņa ritēja līdzīgi, Latvijas basketbolistiem spējot noturēties minimālā vadībā (4:3). Vēl trīs ar pusi minūtes līdz mača beigām rezultāts bija latviešiem labvēlīgs 9:8, bet pēdējās divās minūtēs kanādieši pārņēma vadību (13:12). Nespējot atspēlēties, latvieši sāka pārkāpt noteikumus, bet pretinieki bija aukstasinīgi no soda metiena atzīmes. Līdz ar to turnīrs sākās ar zaudējumu - 13:17.

Pēc tam savā starpā tikās "Saskatoon" un "Montreal" vienības, labākiem esot mājiniekiem un nostādot latviešus neērtā situācijā. "Riga Ghetto Basket" vajadzēja uzveikt "Saskartoon" vienību, gūstot 22 punktus. Spēles ievadā rīdzinieki spēja iegūt minimālu pārsvaru, bet tas arī bija viss. Līdz ceturtdaļas vidum "Saskatoon" izvirzījās vadībā ar 8:5, bet nākamajās minūtēs ar precīziem metieniem palielināja pārsvaru līdz pieciem punktiem (11:6). Kamēr latvieši nespēja trāpīta arī brīvus metienus, pretinieki atrāvās un uzvarēja spēli ar rezultātu 20:12.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" komanda turnīru noslēdza ar diviem zaudējumiem, klasificējoties 11. vietā. Vājš mierinājums Kārlim Lasmanim, kura trieciens grozā no augšas tika iekļauts dienas topa 1. vietā.


Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.