Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Kalev"/"Cramo" pārliecinoši triumfē Igaunijas čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Kalev"/"Cramo" pārliecinoši triumfē Igaunijas čempionātā
"Kalev"/"Cramo" priecājas par titulu. Foto: Sputnik

Igaunijas čempionātā basketbolā trešdien pārliecinoši triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo" komanda, kas trešajā finālspēlē ar 105:83 pārspēja citu galvaspilsētas vienību "Kalev"/TLU, sērijā esot pārāka ar 3-0.

Trešajā spēlē komandas aizvadīja rezultatīvu pirmo ceturtdaļu, pēc tās "Kalev"/"Cramo" esot priekšā ar 32:28, tomēr otro ceturtdaļu vienība triumfēja ar 32:10, turpinājumā svinot drošu uzvaru. Pie čempiones titula "Kalev"/"Cramo" tika ceturto reizi pēc kārtas un vienpadsmito reizi vēsturē.

Par sezonas labāko treneri tika nosaukts savulaik arī Latvijā strādājušais lietuvietis Donalds Kairis, bet par vērtīgāko spēlētāju - "Kalev"/"Cramo" serbu basketbolists Branko Mirkovičs. "Kalev"/TLU komandu trenē Igaunijas basketbola leģenda Martins Mīrseps un tā pirmoreiz piedalījās finālsērijā.

Sērijā līdzīgākā bija pirmā spēle, kurā "Kalev"/TLU ilgi bija vadībā, tomēr noslēgumā piekāpās ar 78:87. Savukārt otrajā mačā favorīti bija pārāki ar 101:73.

"Kalev"/TLU komanda ceturtdaļfinālā apspēlēja savulaik draudīgo "Tartu Universitāti", bet pēc tam pusfinālā pieveica arī "TalTech" vienību, kamēr "Kalev"/"Cramo" sacensības sāka uzreiz no pusfināla, jo izslēgšanas turnīrā piedalījās sešas vienības.