Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

“A7 tūre” 3x3 basketbolā atklāta ar 36 komandu turnīru Iecavā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

“A7 tūre” 3x3 basketbolā atklāta ar 36 komandu turnīru Iecavā
Iecavas novada kausa 1. posma divas labākās U11 grupas komandas (no kreisās): Viļņas "Skrajūnai" un Ķekavas "Krunkainās omītes"
"Skrajūnai" foto

Bauskas, Iecavas un Ķekavas 3x3 basketbola organizatoru jaunizveidotās “A7 tūres” vēsturē pirmajā turnīrā sestdien, 19. maijā Iecavas vidusskolas stadionā startēja 36 komandas. Jau pirmais posms kļuva par starptautisku, jo par uzvarētājiem U11 grupā kļuva Viļņas “Skrajūnai”, citās grupās - “Blacksports” (Vīrieši), “Noa” (U16), “TT pietura” (U14), “Ozolu 15” (35+).

“ProBasketball” Vīriešu grupas finālā “Blacksports” ar 12:11 pārspēja komandu “Janka monstrs”, revanšējoties par neveiksmi apakšgrupu turnīrā. Trešo vietu ieguva “Flexkursanti”.

U11 grupā 11 komandu konkurencē pirmo vietu izcīnīja ciemiņi no Lietuvas – Viļņas basketbola skolas kvartets “Skrajūnai”. Pagājušā gadā lietuvieši uzvarēja astoņos turnīros Latvijā (Salaspilī, Rūjienā, Bauskā, Madonā), turpinot panākumu sēriju arī šogad U11 grupā. Finālā “Skrajūnai” ar 9:3 uzveica “Krunkainās omītes”. Trešo vietu ieguva “3 basketbolisti”.

U14 grupā arī startēja 11 vienības. Perfekti turnīru aizvadīja “TT pietura”. Finālā ar 7:5 tika pārspēti “Meduspuikas”. Trešo vietu izcīnīja “Salaspils Boys”, kas pagājušajā vasarā valdīja valsts 3x3 basketbola laukumos U12 grupas ieskaitē, kļūstot gan par “Ghetto Basket”, gan Latvijas čempioniem.

U16 grupā labāko trijniekā “Noa”, “Pietura” un “Nesauc”, bet 35+ grupā uzvarēja “Ozolu 15”.
“A7 tūrē” noteiktas četras pamatgrupas - “ProBasketball” Vīriešu grupa (2001. g. dz. un vecāki); U16 grupa (2002. g. dz. un jaunāki), U14 grupa (2004. g. dz. un jaunāki) un U11 grupa (2007. g. dz. un jaunāki). Šajās četrās grupās 12 posmu kopvērtējumā pa divām labākajām komandām saņems ceļazīmes uz “Ghetto Basket” Superfinālu 30. augustā Rīgā, Grīziņkalnā, kur turnīra laureāti tiks kronēti arī ar Latvijas 3x3 basketbola čempionāta medaļām.

Par “A7 tūres” īpašo balvu Vīriešu grupas kopvērtējuma uzvarētājiem ir parūpējies basketbola veikals “ProBasketball”, dāvinot komandai 300 eiro vērtu čeku. Katra turnīra viena no četrām čempionkomandām saņems balvu no reklāmas un korporatīvo apģērbu un aksesuāru speciālistiem SIA “Ervitex” – spēļu kreklu komplektu ar īpašo “A7 tūres” dizainu. Visiem “A7 tūres” dalībniekiem būs iespējas sezonas laikā pasūtīt spēļu kreklus ar savas komandas nosaukumiem un spēlētāju numuriem.

“A7 tūres” nākamais posms – Bauskas SC “Mēmele” atklātās kausa izcīņas pirmais turnīrs - notiks 27. maijā pie Bauskas novada domes. Šajā pašā vietā notiks arī Bauskas pārējie trīs turnīri – 16. jūnijā, 21. jūlijā un 18. augustā.

Ķekavas novadu sacensību pirmais posms ieplānots 5. jūnijā stāvlaukumā pie Ķekavas sporta kluba. Turpat 3x3 basketbolisti sacentīsies arī 28. jūlijā un 28. augustā, bet 10. jūlijā jau tradicionāli viens no posmiem notiks Baložos. Papildus “A7 tūres” četrām grupām Ķekavas novada sacensībās komandām būs iespēja sacensties U14 meiteņu grupā un U9 bērnu grupā, bet īpaši 28. jūlijā arī Mix grupā.

“A7 tūres” posmi Iecavā notiks arī 1. jūlijā, 14. jūlijā un 25. augustā. Iecavas turnīros programmā iekļauta arī 35+ vecuma grupa, kurā spēkiem mērosies 1983. gadā dzimušie un vecāki basketbolisti.

“A7 tūres” – Iecavas novada kausa 1. posma – laureāti:
“ProBasketball” Vīriešu grupa (2001. g. dz. un vecāki)
1. “Blacksports” (Toms Vilks, Elmārs Arcimovičs, Jānis Eiduks, Armands Kalniņš);
2. “Janka monstrs” (Timurs Mulars, Jānis Klāviņš, Normunds Popmanis, Kristaps Uģis Mežavilks);
3. “Flexkursanti” (Kristers Kreicšteins, Mārtiņš Čudars, Toms Jānis Janeks, Kārlis Ozoliņš).

U16 grupa (2002. g. dz. un jaunāki)
1. “Noa” (Eduards Erviks, Rihards Ozoliņš, Jēkabs Tomsons);
2. “Pietura” (Roberts Kotāns-Pilāns, Arnis Bluķis, Rihards Zelčs, Mariss Zušs);
3. “Nesauc” (Didzis Sprungs, Klāvs Purviņš, Emīls Livcāns, Jānis Priede).

U14 grupa (2004. g. dz. un jaunāki)
1. “TT pietura” (Norberts Lasmanis, Sindija Goldmane, Tomass Reķelis);
2. “Meduspuikas” (Rūdolfs Švītiņš, Edvards Egle, Francis Neilands);
3. “Salaspils Boys” (Nauris Pļaviņš, Kristiāns Armanovs, Kristiāns Pastors).

U11 grupa (2007. g. dz. un jaunāki)
1. Lietuvas “Skrajūnai” (Mantas Žižliauskas, Pijus Klimas, Airidas Bajus, Martinas Lukšas);
2. “Krunkainās omītes” (Jorens Stikāns, Roberts Pūciņš, Kristaps Balodis, Haralds Neils Kalniņš);
3. “3 basketbolisti” (Inguss Pavļenko, Martins Ļubovs, Roberts Pavļenko).

35+ grupa (1983. g. dz. un vecāki)
1. “Ozolu 15” (Ģirts Jakuška, Aldis Beitiņš, Māris Ozoliņš, Uģis Kreicšteins);
2. “Kluburi” (Gunārs Plucis, Ints Kreicšteins, Dzintars Zaumanis, Andris Osis).

Iecavas novada kausa 1. posma rezultāti.