Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Dārznieks

Nedēļas nogalē Rīgā risināsies ''Studentu Basketbola trakums 2014''

Nedēļas nogalē Rīgā risināsies ''Studentu Basketbola trakums 2014''
Foto: Renārs Buivids
www.draugiem.lv/studentutrakums

Gaidāmajā nedēļas nogalē, no 25.līdz 27.aprīlim 4 Rīgas sporta kompleksos risināsies Latvijas XXIV Universiāde basketbolā vīriešu un sieviešu konkurencē ar nosaukumu ''Studentu Basketbola trakums''. Zināms apakšgrupu sadalījums un spēļu kalendārs.

Šogad par uzvaru Latvijas Universiādes sacensībās basketbolā cīnīsies 10 vīriešu un 4 sieviešu komandas no kopumā 10 Latvijas augstskolām. Aizvadītās nedēļas vidū Latvijas Universitātes centrālajā ēkā (Raiņa bulvārī 19) risinājās publiskā apakšgrupu izloze vīriešu komandu turnīram. Pēc tās noskaidrojās, ka A apakšgrupā sacentīsies RSU, LLU, RISEBA, VeA un LiepU, savukārt B apakšgrupā spēkosies LU, LSPA, LU-2, BA un RA. Kā ziņots, sieviešu grupā startēs LSPA, LU, RSU un DU studentu komandas, kas aizvadīs viena apļa turnīru, tam sekojot pusfināliem un arī cīņām par vietām. Vīriešu grupā cīņa par godalgām būs krietni saspringtāka, jo no katras apakšgrupas cīņu par uzvaru turnīrā turpinās 2 labākās komandas, apakšgrupu 3. un 4.vietām aizvadot spēles par 5.-8.vietu, kā arī apakšgrupu 5.vietām noskaidrojot turnīra 9. un 10. spēcīgāko komandu.

Kopā 39 turnīra spēles tiks aizvadītas 4 sporta kompleksos - Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā, Rīgas Hanzas vidusskolas sporta kompleksā, Rīgas 49.vidusskolas sporta kompleksā un Diagnostikas centra sporta bāzē.

''Studentu Basketbola trakuma'' spēļu kalendārs atrodams šeit.

Studentu Basketbola trakums 2014 | Grupu sadalījums

Vīriešu A apakšgrupaVīriešu B apakšgrupa
Rīgas Stradiņa universitāteLatvijas Universitāte
Latvijas Lauksaimniecības universitāteLatvijas Sporta un pedagoģijas akadēmija
RISEBALatvijas Universitāte-2
Ventspils AugstskolaBanku Augstskola
Liepājas UniversitāteRēzeknes Augstskola
Sieviešu grupa
Latvijas Lauksaimniecības universitāte
Latvijas Universitāte
Rīgas Stradiņa universitāte
Daugavpils Universitāte

Izmantotie resursi:
draugiem.lv/studentutraku


Edmons Samners pret Nikolo Melli. Foto: Žalgiris Kaunas BC
2

''Žalgiris'' svarīga uzvara pret Milānu ļauj turpināt sapni par pārspēlēm

ULEB Eirolīgas 32. kārtā svarīgu uzvaru savā laukumā izcīnīja Kauņas ''Žalgiris'', kas ar 87:73 pieveica Milānas ''Olimpia''.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
15

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.