Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Foto: Engers izrauj "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolai" pirmo Studentu līgas čempiontitulu

Andrejs Siliņš
Pirmdien, 20. martā, pirmo reizi Studentu basketbola līgas vēsturē fināls norisinājās Valmierā. Spraigā un dramatiskā mājas spēlē, par pirmo vietu spēkiem mērojās „Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” un „Latvijas Lauksaimniecības universitāte”. Pēdējās mača sekundēs tablo ziņoja par 77:77, bet tad valmieriešu basketbolists Jānis Engers guva divus punktus pēdējā sekundē, izraujot uzvaru ar 79:77 un iegūstot komandai pirmo čempiona titulu SBL vēsturē.

Šogad, pirmo reizi SBL fināla turnīrs norisinājās ārpus Rīgas un šis bija arī pirmais zelts „Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola”. Interesanti, ka komanda pirmo reizi SBL finālā piedalījās 2007. gadā, kad guva 6 vietu. Mājinieku basketbolists J. Engers saņēma SBL fināla spēles vērtīgākā spēlētāja balvu, taču K. Dubults regulārā čempionāta, otrā posma, MVP apbalvojumu. Taču komandas cīņa vēl nav beigusies. Jau rīt, 22. martā, gan LBL2, gan LBL3 uzsāks izslēgšanas spēles. LBL2 komanda dosies uz Ventspili, taču LBL3 aizvadīs mājas spēli pret „BK Dartija”. Mača sākums 20:00.

Informāciju sagatavoja
Anžela Geļjanu
“Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola”
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: Emīls Vanags

     [+] [-]

, 2017-03-22 23:46, pirms 7 gadiem
Skaista spēle bija. Valmierieši spēlēja daudzveidīgāk uzbrukumā, toties jelgavnieki uzsvaru - un veiksmīgi - lika uz trejačiem. Mājiniekiem bija lielāks mandriks - aizmeta garām 14 soda metienus... Tas varēja dārgi maksāt finišā, kad viesi pēc vairākām vidzemnieku sasteigtām lietām uzbrukumā realizēja savus metienus un no mīnus, šķiet, 9 izvilka niču 22 sekundes pirms pamatlaika beigām. Nevarētu teikt, ka valmierieši pēdējo uzbrukumu izveidoja ļoti sakarīgu, taču burzmā zem groza atlētiskais Engers bija precīzs! Jā, divas tehniskās piezīmes arī nopelnīja karstasinīgie zemgalieši, arī tas patraucēja viņiem. Kaut arī objektīvi Vidzemes Augstskola parādīja gudrāku un daudzveidīgāku basketbolu, kamēr LLU viss lielā mērā balstījās uz A.Justoviča, Atelbauera un vēl vien maza auguma snaipera veiksmēm no perimetra.