Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Šovakar noskaidrosies pirmais VTB līgas čempions

Andrejs Siliņš

Šovakar noskaidrosies pirmais VTB līgas čempions
Vai Marko Popovičs kļūs arī par CSKA kapraci?
Foto: unics.ru

Šovakar pulksten 21:00 sāksies pēdējā spēle pirmajā VTB līgas sezonā - "Final Four" mājvietā Kauņā par čempiona titulu sacentīsies Maskavas CSKA un Kazaņas "Unics" vienības.

Mājinieki cīņā par bronzu

Vakar pusfinālā, pavisam bēdīgi aizvadot trešo ceturtdaļu (deviņi gūti punkti), Ramūna Butauta vadītie mājinieki "Žalgiris" atzina Kazaņas "Unics" pārākumu ar 65:75. Melnā diena bija veterānam snaiperim Markusam Braunam, kura visi pieci izmestie trejači lidoja secen un beigu beigās amerikāņu leģionāram tikai divi punkti. Lai mēģinātu pacīnīties par uzvaru šodienas mačā Butautam būs vajadzīgs krietni rezultatīvāks Brauns. Jāspēlē pret allaž ambiciozo Maskavas apgabala "Khimki", kas vakardienas pusfinālā sīvā cīņā atzina CSKA pārākumu.

Puslaikā tablo vēstīja plus četri "Khimi" (33:29), pirms pēdējās desmit minūtēm jau neizšķirts (53:53), bet atlikušajā laikā CSKA nospēlēja meistarīgāk, izcīnot uzvaru un vietu finālā. Tāpat kā Brauns "Žalgirī", arī "Khimki" komandā bija spēlētājs, kuram bija melnā diena - Kellijs Makkartijs izmeta tikai piecus metienus, gūstot divus punktus. Protams, Makkartija pienesums mērāms ne vien punktos, bet arī atlēkušajās bumbās (8) un darbībā aizsardzībā, tomēr spēlētājs noteikti var kļūt arī rezultatīvāks, kas noteikti nāktu par labu.

Finālā CSKA pret "Unics"

Jocīgi, bet ambiciozās VTB līgas pirmās sezonas izšķirošie mači risinās ceturtdienā un piektdienā, lai gan drīzāk šādiem mačiem piedienētos būt brīvdienās vai vismaz piektdienas un sestdienas vakaros... Katra ziņā tas nemaina faktu, ka jau 21 šovakar sāksies pēdējā cīņa šajā sezonā - tajā par čempiona nosaukumu cīnīsies Maskavas CSKA un Kazaņas "Unics". CSKA šajā sezonā vairs nebūt nav tik stiprs, kā daudzās iepriekšējās un vislielākais "nopelns" tajā, protams, ir trenera Mesinas prombūtnei. VTB līgā CSKA šosezon uzvarēja piecās no sešām regulārās sezonas spēlēm, vienīgo reizi piekāpjoties "Žalgirim" sestā decembra pievakarē (63:67).

Arī "Unics" pirmo VTB līgas regulāro sezonu aizvadījusi godam - tāpat kā maskaviešiem, arī Kazaņas basketbolisti pretinieku pārākumu atzina tikai vienā spēlē, kad 22. decembrī ar 74:86 nācās piekāpties "Khimki". "Unics" spēlēja A grupā arī kopā ar Rīgas VEF. 14. oktobrī, uzsākot sezonu, "Unics" Arēnā Rīga nācās iesvīst ne pa jokam - jaunie rīdzinieki sīvi turējās līdzi daudz titulētākajiem un pieredzējušākajiem kazaņiešiem, kas uzvaru izrāva tikai galitnē, kad savu meistarības pakāpi nodemonstrēja horvātu aizsargs Marko Popovičs, kurš ar četriem tālmetieniem izšķirošos mirkļos kļuva par lielāko VEFiņa kapraci. Atbildes spēlē Kazaņā 5. decembrī mājinieki jau dominēja krietni pārliecinošāk - tikai pirmajās desmit minūtēs izdevās paturēt sapni par uzvaru (15:15), bet turpinājumā tas izgaisa kā nebijis - 61:85.

Protams, "Unics" uzvara šovakar liktu uzsist sev uz pleca, sak, bijām stiprākajā grupā un, ja vēl "Khimki" apspēlē "Žalgiri", tad jau nu vispār... Līgas vadoņi ir pārliecināti par projekta veiksmīgu turpinājumu un attīstību plašākā mērogā jau nākamajā sezonā. Vieta šajā pasākumā tiek atvēlēta arī Latvijai (Rīgai?), tāpēc jācer, ka viss izdosies un turpināsies, taču VTB bīdītajiem un vadoņiem noteikti jāmācās no pirmās sezonas kļūdām un pieredzes, lai turnīrs patiešām kļūtu interesants arī līdzjutējiem.

Izmantotie resursi:
vtb-league.com

  +1 [+] [-]

, 2010-01-22 13:03, pirms 14 gadiem
Kur rādīs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-22 13:17, pirms 14 gadiem
skatiijos

     [+] [-]

, 2010-01-22 13:17, pirms 14 gadiem
abas speeles bija ljoti interesantas.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-22 13:22, pirms 14 gadiem
a ir kads krievu satalit kanals kas rada sportu??

agrak bija planet sport bet vai tagad kads ir??

     [+] [-]

, 2010-01-22 17:47, pirms 14 gadiem
Rīt pa LTV7.

     [+] [-]

, 2010-01-23 00:08, pirms 14 gadiem
noks rakstīja: Rīt pa LTV7.
skumjākais, ka tiešo a rādīja... netā... ok, Dinamo spēlēja... bet otro puslaiku būtu vismaz redzējis, ja būtu zinājis...