Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Spēlētāji nostājušies pret Bagatska lēmumu Ukrainas izlasē iekļaut naturalizētu amerikāni

Spēlētāji nostājušies pret Bagatska lēmumu Ukrainas izlasē iekļaut naturalizētu amerikāni
Ainars Bagatskis ar Ukrainas izlasi. Foto: FIBA

Ukrainas izlases pieredzējušākie basketbolisti esot kategoriski iestājušies pret valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska lēmumu komandas sastāvā iekļaut 36 gadus veco naturalizēto amerikāņu basketbolistu Stīvu Bērtu, vēsta ukraiņu žurnālists Oleksandrs Prošuta.

Bērts Ukrainas pilsonību ieguva 2011. gadā, "EuroBasket 2011" finālturnīrā līdz šim vienīgo reizi pārstāvot šīs valsts izlasi. Ukrainā Bērts nebija spēlējis kopš 2012. gada, kad pārstāvēja "Dnipro" rindas. Pavērsiens notika šā gada rudenī, kad, pēdējās sezonas Grieķijā, Puertoriko, Irānā un Argentīnā pavadījušais, basketbolists pievienojās Kijevas "Budivelnyk" rindām, Ukrainas Superlīgā parādot ļoti produktīvu un pamanāmu sniegumu.

Bērts, kura vārds Ukrainas asketbola aprindās vēl pirms mēneša bija aizmirsts, šosezon "Budivelnyk" rindās laukumā devies trīs mačos, caurmērā atzīmējoties ar teicamiem rādītājiem - 27,3 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un 5,7 atlēkušajām bumbām. Kijevas klubs šajos trīs mačos svinējis divas uzvaras.

Bagatska lēmums pēc deviņu gadu pauzes iekļaut Bērtu sastāvā saņēmis ļoti lielu neizpratni no valstsvienības pieredzējušajiem basketbolistiem, kā rezultātā latviešu speciālistam nācās Bērtu izņemt no kandidātu saraksta, kas tiks publiskots šovakar.

Ukrainas izlase "EuroBasket 2021" kvalifikācijā februārī viesos ar 88:73 pieveica Austriju, kā arī ar 60:62 mājās piekāpās Ungārijai. Šā gada 28. un 30. novembrī ukraiņi spēkosies attiecīgi pret Eiropas čempioni Slovēniju un kvalifikācijas grupas pastarīti Austriju.

Izmantotie avoti:
https://fbu.ua/statistics/league-224


, 2020-11-21 16:10, pirms 3 gadiem
Spēlētāji var noteikt trenerim ko darīt,un ko nedarīt?! Mugurkaula trūkums ''pankūka''
, 2020-11-21 16:48, pirms 3 gadiem
tas daļēji liecina par haosu un trenera autoritātes līmeni, ja izveidojas opozīcija pret trenerim vajadzīgu spēlētāju, vai arī vnk nedaudz rasisma
, 2020-11-21 16:59, pirms 3 gadiem
Kāds sakars ar rasismu. Tā ir nacionālā izlase. Kaut kā nav šis kungs pamanīts runājam ukraiņu valodā. Vai kaut ko esmu palaidis garām?
, 2020-11-21 17:01, pirms 3 gadiem
Tā ir šodienas Ukraina. Visu nosaka pūlis
, 2020-11-21 17:39, pirms 3 gadiem
Bagijs ir algotnis. Ņem visus ar vietējām pasēm, kas ir noderīgi. Viss saprotams. Atstrādās kontraktu un atā...
Bet vietējos pilnībā saprotu. Es ar nevēlētos LV nevienā izlasē redzēt nesaprotamās "pedijas" un līdzīgos. Lai vietējie attīstās un spēlē nevis naturalizēts "rendolfizēts" imports!
, 2020-11-21 17:51, pirms 3 gadiem
Karlo rakstīja: Bagijs ir algotnis. Ņem visus ar vietējām pasēm, kas ir noderīgi. Viss saprotams. Atstrādās kontraktu un atā...
Bet vietējos pilnībā saprotu. Es ar nevēlētos LV nevienā izlasē redzēt nesaprotamās "pedijas" un līdzīgos. Lai vietējie attīstās un spēlē nevis naturalizēts "rendolfizēts" imports!
Tāpēc Slovēņiem ir zelts, kamēr Latvija tulīt netiks nemaz uz čempi
, 2020-11-21 18:18, pirms 3 gadiem
Pašam ar nepatīk leģi izlases sastāvā, BET, spēlētājiem ir jāpieņem trenera izvēle. Lai arī kāda tā būtu. Treneris ir treneris un spēlētāji ir spēlētāji, viņiem jāpilda trenera norādījumi. Grībētos redzēt, kā viņi kko tamlīdzīgu pateiku Mesinam vai Obradoviča. Pateikšu priekšā, šo spēlētāju kas mācītu treneri pašu vairs komandā nebūtu.
, 2020-11-21 20:59, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tāpēc Slovēņiem ir zelts, kamēr Latvija tulīt netiks nemaz uz čempi
Un tāpēc Melnkalne aizbrauca uz PČ, nevis mēs. Mums ir pārāk mazi spēlētāju resursi lieliem panākumiem, jebkurā sporta veidā. Bet daži to nesaprot, un lamā treneri vai ko citu. Izvēle ir vienkārša: vai nu mēs arī naturalizējam un sasniedzam ko vairāk, vai nu nenaturalizējam un priecājamies par izlases tīrību, kas nekur nekvalificējas.
, 2020-11-22 12:20, pirms 3 gadiem
Jā, es priecājos par izlases tīrību. Jā, kaut kā nepamanīju, ka lieliskais spēlētājs Trojs Ostlers mūsu izlasei būtu devis milzīgu pienesumu. Varbūt tomēr pamanām, ka titulu Slovēnijai izcīnīja G. Dragičs un L. Dobnčičs. Tātad tomēr jāmaina sistēma nevis kāds "laimes lācis" jāmeklē.
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
6

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Lamelo Bols. Foto. AFP.Scanpix
1

Bertāna ''Hornets'' traumētais līderis Lamelo Bols šajā sezonā laukumā neatgriezīsies

Dāvja Bertāna pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Šarlotas ''Hornets'' līderis Lamelo Bols šajā sezonā potītes savainojuma dēļ laukumā vairs neatgriezīsies, ziņo ''The Athletic'' apskatnieks Šems Šaranija.
Kellijs Ūbrei. Foto: USA Today Sports/Scanpix
6

Ūbrei lamā izšķirošu kļūdu pieļāvušos arbitrus, Dreimondu izraida jau 4. minūtē

Nacionālajā basketbola asociācijā uzvaras šonakt svinēja arī Goldensteitas "Warriors", Bruklinas "Nets", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Clippers", Ņujorkas "Knicks", Čikāgas "Bulls", Losandželosas "Lakers", Minesotas "Timberwolves", Hjūstonas "Rockets", Sanantonio "Spurs" un Fīniksas "Suns" komandas.