Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Lasmanis ar fantastisku tālmetienu atnes "Riga" uzvaru Dohā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lasmanis ar fantastisku tālmetienu atnes "Riga" uzvaru Dohā
"Riga" 3x3 basketbolisti ar atbalstītājiem pēc uzvaras. Foto: FIBA

Kataras galavspilsētā Dohā ar Latvijas komandas "Riga" triumfu noslēdzies Pasaules tūres posms 3x3 basketbolā. Latvieši šodien aizkļuva līdz finālam, kurā sensacionāli atspēlējās un izrāva uzvaru pār Serbijas komandu "Liman", otro reizi triumfējot šajā turnīrā.

"Riga" basketbolisti, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš, pērn Dohā izcīnīja savu pirmo čempiontitulu kādā no Pasaules tūres lielajiem turnīriem. Vakar titula aizstāvēšanu latvieši sāka ar uzvaru pār divām internacionālajām komandām, Japānas "Yoyogi" un Saūda Arābijas "Jeddah", kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā. Tajā "Riga" mērojās spēkiem ar kvalifikāciju pārvarējušo Vācijas komandu "Bielefeld", kas cīņā par vietu ceturtdaļfinālā sagrāva Serbijas komandu "Ub".

Spēli labāk sāka vācieši, izvirzoties vadībā ar 2:0, bet latviešu rēķinu atvēra Čavars. Abas komandas strauji krāja piezīmes, kas agri vai vēlu atstāja iespaidu uz spēli aizsardzībā. Vācieši nerealizēja vairākus brīvus metienus, bet labāk neklājās arī "Riga" spēlētājiem, kuri gan spēja izvirzīties vadībā ar 5:3. Abām komandām nekādi neizdevās realizēt tālmetienus, bumbai vairākkārt spītīgi izgriežoties no stīpas. Vien pēc četrām ar pusi spēlētām minūtēm pirmo tālmetienu trāpīja Lasmanis, kam uzreiz sekoja vēl viens (11:5). Lai arī "Riga" sasniedza piezīmju normu un ilgāku laiku nespēja gūt punktus, "Bielefeld" spēja sadeldēt deficītu vien par diviem punktiem. Ar katru minūti vācieši kļūdījās arvien vairāk, "Riga" basketbolistiem tuvojoties uzvarai. Pēc Čavara precīzajiem soda metieniem rezultāta starpība bija astoņi punkti (15:7). Īsi pēc tam Miezis pamatīgi izskoloja pretspēlētājus, Lasmanis trieca bumbu grozā no augšas, bet Krūmiņš ar tālmetienu lika punktu spēlei - 21:7. Lasmanis guva 10 punktus, piecus Miezis, bet attiecīgi četrus un divus Čavars un Krūmiņš.

Tādējādi "Riga" iekļuva pusfinālā, kur pretī stājās kaimiņi lietuvieši no komandas "Utena", kas ceturtdaļfinālā ar 21:8 pieveica mājinieku komandu "Lusail". Abas komandas tikās tūres pirmā posma pusfinālā, kad "Utena" uzvarēja ar 21:18. Latvieši noteikti vēlējās revanšēties un turpināt cīņu par vēl vienu titulu Dohā.

Spēles ievadā "Utena" izvirzījās vadībā, bet Krūmiņš ar diviem precīziem tālmetieniem to mainīja par labu latviešiem (4:3). Lietuvieši panāca izlīdzinājumu, bet tad sekoja vēl divi precīzi latviešu tālmetieni (8:4). Nākamājā minūtē "Riga" palielināja savu pārsvaru līdz sešiem punktiem (13:7), bet tad Krūmiņš vēlreiz trāpīja no distances, tuvinot savu komandu lielajam finālam. Lietuviešiem ar atspēlēšanos nesekmējās, kamēr Lasmanis realizēja caurgājienu. Nebija ilgi jāgaida, lai "Riga" noformētu uzvaru līdz galam, iekļūstot lielajā finālā - 21:13. Rezultatīvākais ar 10 punktiem bija Krūmiņš, Miezis guva sešus, Lasmanis četrus, bet Čavars vienu.

Līdzīgi kā pērn, arī šoreiz Dohas turnīra finālā "Riga" mērojās spēkiem ar Serbijas komandu "Liman", kas pusfinālā tika galā ar latviešu pieveikto "Jeddah" vienību ar rezultātu 20:15. Pērn spraigā finālā latvieši uzvarēja ar 15:14, bet šajā finālā serbi noteikti gribēja revanšēties. Tāpat šī bija iespēja "Riga" basketbolistiem noķert "Liman" tūres kopvērtējumā pirms lielā fināla.

Spēles rezultātu atklāja "Liman", bet Lasmanis atbildēja ar precīzu metienu no distances. Serbi vēlreiz izvirzījās vadībā, bet Lasmanis trāpīja vēl vienu tālmetienu (4:3). Komandas cīnījās ļoti sīvi par katru laukuma centimetru, bet ciešā spēle aizsardzībā lika abām komandām krāt piezīmes. Arī trešajā reizē, kad "Liman" izvirzījās vadībā, latvieši atbildēja ar precīzu tālmetienu, precīzam esot Čavaram. Īsi pēc tam divi svarīgi soda metieni bija Krūmiņam, bet viņš spēja trāpīt tikai vienu (8:6). Piezīmju normas dēļ arī pretinieki regulāri varēja mest divus soda metienus, bet arī ne visu varēja trāpīt. "Liman" tomēr veica izrāvienu un pārņēma vadību (11:9).

Nākamo tālmetienu "Liman" realizēja ar veiksmes palīdzību, bet brīdi vēlāk jau bija vadībā ar 14:10. Miezim izdevās realizēt divus soda metienus, kas atstāja latviešus spēlē. Brīdi vēlāk situācija kļuva kritiska, kad pretinieki realizēja tālmetienu ar sodu, rezultātam kļūstot ļoti nepatīkamam (18:12). "Liman" centās ātri noslēgt spēli un atslāba aizsardzībā. Čavars trāpīja no distances, bet ar to vēl bija krietni par maz. Latvieši turpināja cīnīties ar visu, kas vēl bija iekšā, un tika atalgoti. "Riga" sadeldēja deficītu līdz minimumam, lieliski nospēlēja aizsardzībā, kam sekoja fenomenāls tālmetiens Lasmaņa izpildījumā, kas deva uzvaru finālā ar rezultātu 21:20, otro gadu pēc kārtas uzvarot Pasaules tūres posmā Dohā.

Šī "Riga" basketbolistiem bija otrā uzvara kādā no Pasaules tūres posmiem šosezon. Kopvērtējumā nu latviešiem un serbiem ir vienāds punktu skaits pirms fināla posma, kas risināsies Saūda Arābijā 18. un 19. decembrī. Tajā tad arī noskaidrosies šīs saīsinātās sezonas uzvarētājs.

Slēpts komentārs: es zinu labāk

 +10 [+] [-]

, 2020-11-21 20:21, pirms 3 gadiem
Džeki malači. Pie rezultāta 15:20 nebija pat cerības vairs, bet čaļi nereāli nocīnijās līdz galam un Lasmaņa tālmetiens vnk perfekts nobeigums.

  +6 [+] [-]

, 2020-11-21 20:44, pirms 3 gadiem
Fantastiski, Lasmana metiens vienkārši WOW..
Super cīņasspars puišiem..

  +4 [+] [-]

, 2020-11-21 21:19, pirms 3 gadiem
Olimpiskais sporta veids un ahūni spraigs, bet SC stāstīt sāk tikai pasākuma beigās... skumji... Džeki - Lāčplēši!!!

  +6 [+] [-]

, 2020-11-21 21:27, pirms 3 gadiem
Fenomenāli !!! Un jau 2.-o reizi !!!

     [+] [-]

, 2020-11-22 06:51, pirms 3 gadiem
Labs Come back

  +1 [+] [-]

, 2020-11-22 08:34, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: Elbkjana bomžu projekts
40 000 $,žēl ka neproti izlasīt šo ciparu,jo pats vēl tikai santīmus diedelē!

     [+] [-]

, 2020-11-22 11:20, pirms 3 gadiem
Šī bija vakardienas Latvijas sporta ziņa #1!!!!!!!!! Nevis, kā Panorāmas sporta ziņu aplasītājam - prāmniekam(speciāli ar mazo burtu), Rižskoje Ģinamas kārtējais zāģis!!! Viņš pat nepieminēja šo letiņu sasniegumu!
Kauns, prāmniek!!!!!!!!! Eksperts hrenovs!!