Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

FIBA draudu dēļ pasaules labākais 3x3 spēlētājs nespēlēs amerikāņu BIG3 līgā

Andrejs Siliņš

FIBA draudu dēļ pasaules labākais 3x3 spēlētājs nespēlēs amerikāņu BIG3 līgā
Dušans Buluts. Foto: FIBA

3x3 basketbola pasaules ranga līderis Dušans Buluts no Serbijas atsaucis savu dalību ASV populārajā BIG3 līgā, pamatojot to ar Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) izteiktajiem draudiem nepielaist spēlētāju dalībai olimpiskajās spēlēs.

Buluts kopš 2013. gada pārstāv Novisadas komandu, kas tiek uzskatīta par vienu no, ja ne pašu labāko komandu pasaulē, kas piedalās FIBA rīkotajā 3x3 basketbolā. Šopavasar Buluts piekrita izmēģināt spēkus Ziemeļamerikā strauju popularitāti ieguvušajā BIG3 līgā, kur arī tiek spēlēts basketbols trīs pret trīs, taču ar nedaudz atšķirīgiem noteikumiem. Nesen notikušajā draftā Bulutu trešajā kārtā ar kopējo 24. numuru izvēlējās komanda "Ball Hogs".

Tomēr trešdienas vakarā 33 gadus vecais Buluts sociālajā tīklā "Instagram" pavēstīja, ka atsauc dalību līgā, jo esot saņēmis draudus no FIBA - ja basketbolists piedalīšoties BIG3 līgā, tad viņu diskvalificēšot no iespējas piedalīties olimpiskajās spēlēs. Serbija ir galvenā favorīte uz čempiontitulu Tokijas spēlēs, kur 3x3 basketbols būs iekļauts pirmo reizi vēsturē.

Buluts paudis cerību, ka viņa sapnis par spēlēšanu BIG3 tomēr kādu dienu nākotnē īstenosies. Neizpratni par FIBA bailēm no BIG3 pauda arī BIG3b līgas izveidotājs hip-hop mākslinieks "Ice Cube". No otras puses jāsaprot, ka Buluta dalība BIG3 nozīmētu FIBA rīkotās Pasaules tūres palikšanu vasaras laikā bez pasaules ranga līdera un šī sporta veida lielākās zvaigznes.

Savukārt portāls "Eurohoops, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, apgalvo, ka FIBA informējusi visus sportistus, kas iesaistīti 3x3 sacensībās, ka dalība citās līgās neuzliks tiem aizliegumu sacensties olimpiskajās spēlēs. Tāpat spēlētāji drīkstot piedalīties FIBA Pasaules tūrē arī tad, ja spēlējuši citās 3x3 sacensībās. Līdz ar to portāls Buluta paziņojumu nosaucis par dīvainu.

Pasaules rangā Buluts ir līderis, viņam seko divi citi serbi Marko Savičs un Dejans Majstorovics, tad ir viens ungāru spēlētājs, atkal četri serbi, kuriem seko trīs labākie Latvijas spēlētāji - Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Agnis Čavars. Edgars Krūmiņš pasaules rangā ieņem 15. pozīciju.

BIG3 līga dibināta 2017. gadā, tajā pārsvarā spēlē bijušie NBA spēlētāji un tajā aizvadītas jau divas sezonas. Visas spēles tiek demonstrētas televīzijā un tās ir labi apmeklētas. Pagājušosezon katru spēļu dienu vidēji apmeklēja 14 000 skatītāju. "Ball Hogs" komanda iepriekšējā sezonā izcīnīja vienu uzvaru astoņās spēlēs un palika priekšpēdējā septītajā vietā. Šosezon līgā startēs jau 12 komandas.

"Ball Hogs" komandas kapteinis ir Brains Skalabrīni (11 sezonas NBA), komandā spēlē arī Džošs Čildress (8 sezonas NBA), Dešons Stīvensons (13 sezonas NBA), Vils Makdonalds, Markuss Viljamss (4 sezonas NBA) un Džermeins Teilors (2 sezonas NBA). Komandas treneris ir Basketbola Slavas zālē iekļautais NBA leģenda Riks Berijs.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fiba/8...

     [+] [-]

, 2019-06-20 12:13, pirms 5 gadiem
FIBA pat no BIG3 baidās? Drīz jau laikam pagalmā aizliegs FIBA spēlētajiem bumbu uzmētāt

     [+] [-]

, 2019-06-20 12:57, pirms 5 gadiem
FIBA baidās no tā, ka būs jāmaksā bezjēdzīgi daudz miljoni,lai kāds spēlētu FIBAs turnīros. Pārmaksāt nekad nevajag 😀

  +1 [+] [-]

, 2019-06-20 14:08, pirms 5 gadiem
FIBA galvena zvaigzne BIG3 drafta tiek izveleta tikai ar 24. numuru?