Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

3x3 basketbolistes paliek bez dalības Pasaules kausa izslēgšanas turnīra

Ints Megnis
Ints Megnis

3x3 basketbolistes paliek bez dalības Pasaules kausa izslēgšanas turnīra
Liene Stalidzāne uzbrūk grozam. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 sieviešu basketbola izlase ceturtdien Amsterdamā trešajā Pasaules kausa spēlē ar rezultātu 21:5 sagrāva Turkmenistānu, turpinot teorētiski cerēt uz dalību izslēgšanas turnīrā, tomēr pēc stundas ar 16:18 piekāpās Nīderlandei un atvadījās no pēdējām cerībām.

Latvijas sieviešu izlasē, kas turnīrā bija izlikta ar 15. numuru, spēlēja Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne. Sacensības otrdien Latvija sāka neveiksmīgi, ar 9:15 kapitulējot cīņā pret 2016. gada Eiropas kausa ieguvēju Ungāriju, kā arī ar 12:18 tika zaudēts Ķīnai.

Ceturtdienas spēlē pret Turkmenistānu jau pirmajā uzbrukumā caurgājienu realizēja Stalidzāne. Kaut pretinieces vēl panāca izlīdzinājumu, nākamos deviņus punktus guva Latvijas izlase, rezultatīvi darbojoties Kūlītei, bet arī pēc tam vairs neapstājās un pretinieces atstāja uz pieciem punktiem.

"Mums nebija citu iespēju, kā tikai cīnīties un tikt pie pirmās uzvaras," pēc mača teica Eglīte.

Stundu vēlāk Latvijas basketbolistēm bija jādodas laukumā vēlreiz, tomēr cīņa pret Nīderlandi neizdevās. Spēles sākuma daļā Latvijas basketbolistes nokļuva iedzinējos ar 2:7 un vajadzēja sākt atspēlēšanos. Tiesa, izdevās realizēt tikai vienu grozu, izceļoties Kūlītei, bet jau brīdi vēlāk zaudēja arī ar 3:11. Atspēlēšanos Latvija sāka trīs ar pusi minūtes pirms spēles beigām pie rezultāta 8:15. Vispirms Eglīte noturēja pretinieci aizsardzībā un izprovocēja pārkāpumu uzbrukumā, trāpot divus soda metienus. Tam sekoja vēl viena noturēta aizsardzība bez metiena un Kūlītes tālmetiens (12:15), bet pēc vēl viena pretinieču uzbrukuma laika pārkāpuma Eglīte izcēlās ar metienu no groza apakšas. Drīz pēc tam Kūlīte vēlreiz trāpīja tālmetienu un deficīts tika samazināts līdz 15:16.

Tiesa, pēdējās minūtes ievadā Latvijai jau bija 15:18 deficīts. Eglīte ar atkārtotu metienu vienu punktu atguva, tomēr pēdējā uzbrukumā pie -2 Latvija līdz metienam netika un cieta dramatisku neveiksmi.

Tagad apakšgrupā līdere ar trim uzvarām trijās cīņās ir Ķīna, kam ar divām uzvarām trijos mačos seko Nīderlande un Ungārija, bet Latvija sacensības noslēgusi ar vienu uzvaru četros dueļos. Pirmajā posmā 20 komandas sadalītas četros piecniekos. Pa divām labākajām katras grupas komandām iekļūs ceturtdaļfinālā, kas paredzēts sestdien, 22. jūnijā. Pusfināla un fināla spēles notiks 23. jūnijā. Trīs pirmo vietu ieguvēji garantēs tiesības nākamgad piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012.gada. Ja vīriešu izlase šogad turnīrā piedalās trešo reizi, Latvijas dāmas piedzīvo debiju.

     [+] [-]

, 2019-06-20 21:49, pirms 5 gadiem
Bija labi. Laba komanda. Meitenem potenciāls ir. Ir kur augt. Malaces

     [+] [-]

, 2019-06-20 21:51, pirms 5 gadiem
Apsveicu Sauliiti ar uzvaru par Turkmenistanu

kamer shitaa gjimenju h---a nebeigsies, tikmer tur neka nebus... lbs trukst 200k sievieshu chempionatam?? butu braukushi tikai dzeki, butu jau labu naudu ietaupijushi, nevis medusmenesi kadam uzsaukushi

     [+] [-]

, 2019-06-20 23:41, pirms 5 gadiem
Meitenes jau nav spēlējušas iepriekš 3x3 turnīros. Savākt komandu, drusku patrenēties un domāt, ka nu mēs te tagad varam, tā tā lieta neies! Bija redzams pieredzes trūkums. Spēlē pret Holandi atkal bija pazudusi saspēle. Vienu brīdi tika panākts kaut kāds lūzums spēlē, bet tas bija vairāk ar Kūlītes individuālam pūlēm. Ieva arī vienīgā spēlētāja no šī sastāva, kurai redzu potenciālu 3x3 turnīros. Par pārējām pagaidām ir jautājumi. No Lienes gaidīju kaut ko vairāk, bet reāli viņa laukumā pazuda. Saprotams, ka Kanādā viņa jau šādu basketbolu nespēlē. Baibai šī varētu būt alternatīva, jo īsti līdz lielai izlasei tāpat nevelk. Par Kristīni grūti te ko pateikt, bet zināms potenciāls ir arī viņai, ja vien viņa pati ir ieinteresēta šo lietu turpināt. Ja gribam rezultātu nākotnē, komandai regulāri jātrenējas un jābrauc uz turnīriem. Bet tas diez vai sakrīt, piemēram, ar TTT plāniem. (Riga Ghetto veči jau ikdienā spēle Ķekavā, 1.līgas klubā bez ambīcijām pāriet uz lielo līgu. Viņi var trenēties, braukt uz turnīriem kā vēlas. Miezis un Co šosezon 1. līgas finālturnīra laikā aizbrauca uz Ķīnu, faktiski atdodot piektajā finālsērijas spēle uzvaru Gulbenei. Citos klubos tā vienkārši nevarētu.) Es redzētu vietu 3x3 komandā Kristīnei Silarājai, ja vien viņa pati vēlas atgriezties sportā pēc bērna piedzimšanas un Mārtiņš Gulbis to viņai ļauj. U18 3x3 turnīros labi sevi parādījusi Ligita Golovko, kura lielajā basketbolā tomēr tā īsti neiekļaujas. Pēdējās sezonas klubu sistēmā kaut kur pazudušas māsas Aizsilas. Manuprāt, arī viņām, ja vien netraucē kādas traumas (zinu, ka Katei bija nopietnas muguras problēmas), 3x3 labs veids kā atgriezties plašākos ūdeņos.