Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

“LSA” 3x3 basketbolisti izcīna 3. vietu Stokholmas tūres finālā

Renārs Buivids
Renārs Buivids

“LSA” 3x3 basketbolisti izcīna 3. vietu Stokholmas tūres finālā
"LSA" 3x3 basketbolisti uz kuģa (no kreisās): Nils Ozoliņš, Arvis Savčenko, Kārlis Večens un Roberts Žubulis
Publicitātes foto

“LSA” 3x3 basketbolisti – Kārlis Večens, Arvis Savčenko, Nils Ozoliņš, Roberts Žubulis – sestdien, 19. maijā izcīnīja trešo vietu Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas tūres finālposmā, kas notika uz prāmja “Romantika” klāja. Vienīgo ceļazīmi uz “Kaunas Challenger” ieguva Melnkalnes komanda “G-Unit”, kurai pusfinālā zaudēja latvieši.

Latvijas kvartets, startējot vēl ar nosaukumu BK “Mārupe”, ceļazīmi uz finālturnīru izcīnīja 20. janvārī Edbo posmā Zviedrijā. Toreiz šo panākumu kaldināja Artūrs Kramiņš, Nauris Metnieks, Toms Straudovskis un Armands Seņkāns. Uz prāmja startēja pavisam citi “LSA” spēlētāji, jo Metnieks, Straudovskis un Seņkāns šajā laikā bija Maskavā, kur piedalījās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūres kvalifikācijas turnīrā “Tinkoff Moscow Challenger”.

“LSA” turnīru uz prāmja sāka ar divām uzvarām apakšgrupā, ar 9:8 pārspējot Zviedrijas “Men in Black” un ar 6:4 pārspēja citu šīs valsts komandu “Sweden Gul”. Ceturtdaļfinālā Mārupes vienība ar 14:12 uzvarēja Norvēģijā dzīvojošu latviešu kvartetu “Latvian Three Stars” – Rinaldu Varsbergu, Alvi Eglīti, Riku Petkeviču un Valdi Zepu.

Pusfinālā “LSA” saistošā cīņā ar 3:8 zaudēja Melnkalnes komandai. Finālā “G-Unit” ar 7:5 uzveica Polijas “Studio Budza” un brauks uz Kauņu, kur 30. jūnijā un 1. jūlijā pretendēs uz vienu no divām ceļazīmēm uz Pasaules tūres posmu Prāgā (Čehija).

Zviedrijā dzīvojošo latviešu Artūra Mietiņa un Roberta Baltruna pārstāvētā komanda “Ghetto Basket Sthml” ieņēma 11. vietu. “Latvian Three Stars” tika klasificēta 5. vietā.

Stokholmas tūres fināla rezultāti.