Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Khimki" izvirzās vadībā VTB līgas pusfinālā

dziveirdzive
dziveirdzive

"Khimki" izvirzās vadībā VTB līgas pusfinālā
Petteri Koponens
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

VTB Vienotās līgas pusfināla sērijas pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja Rima Kurtinaiša vadītā Maskavas apgabala „Khimki”, kas savā laukumā ar 76-75 pārspēja Krasnodaras „Lokomativ-Kuban".

„Khimki” ceturtdaļfināla sērijā ar 3-0 viegli pieveica līgas debitantus Saratovas „Avtodor”. „Lokomativ-Kuban” ar tādu pašu rezultātu tika galā ar Rolanda Freimaņa pārstāvēto Kazaņas „Unics”. Maskavas apgabala „Khimki” bija pārāki abās komandu tikšanās reizēs regulārajā sezonā, viesos svinot pārliecinošu uzvaru ar 87-67 un mājās uzvarot ar 85-78.

Spēles pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, komandām pārmaiņus izvirzoties vadībā. Ceturtdaļas pašā izskaņā sešus punktus pēc kārtas guva Ruslans Patejevs, un mājnieki atradās vadībā ar 20-18. Otro ceturtdaļu veiksmīgāk iesāka „Khimki”, kas, pēc Tairīsa Raisa individuālajām darbībām, izvirzījās vadībā ar astoņu punktu pārsvaru. Ričards Hendrikss ar 2+1 gājienu ceturtdaļas pēdējā sekundē ļāva deficītu sadeldēt gandrīz uz pusi, puslaika pārtraukumā „Khimki” devās ar piecu punktu pārsvaru. Pēc trešās ceturtdaļas "Khimki" pārsvars nemainījās. Spēles pēdējo mikromaču prasmīgāk iesāka „Lokomativ” basketbolisti, un četras minūtes līdz spēles beigām uz tablo līdzsvars 67-67. Minūti līdz spēles beigām Koponens realizēja tālmetienu, kas izvirzīja mājniekus vadībā ar +4, ar precīzu tālmetienu atbildēja arī Malkolms Delanijs. „Lokomativ” rīcībā bija spēles pēdējais uzbrukums, taču komanda nemaz netika līdz metienam. „Khimki” nosargāja uzvaru ar 76-75.

Lieliski uzvarētāju sastāvā nospēlēja leģionāru trio, Tairīss Raiss guva 17 punktus un atdeva 5 rezultatīvas piespēles, 16 punkti un trīs atlēkušās bumbas Pola Deivisa kontā, 18 punktus un piecas bumbas zem groziem pievienoja Peteri Koponens. „Lokomativ-Kuban” rindās 22 punkti Malkolmam Delanijam, 16 punkti un 5 atlēkušās bumbas Derika Brauna rēķinā.

Maskavas apgabala basketbolisti sērijā izvirzījās vadībā ar 1-0, arī nākamā spēle notiks „Khimki” laukumā 22. maijā. Sērija ritēs līdz vienas komandas trīs panākumiem. Pirmo otra pusfināla pāra spēli rītvakar aizvadīs Ainara Bagatska un Riharda Kuksika pārstāvētā „Nizhny Novgorod” vienība, kas mērosies spēkiem ar regulārās sezonas uzvarētājiem Maskavas „CSKA”.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ