Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Strēlnieku briest cīņai par Tokijas olimpiādi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Strēlnieku briest cīņai par Tokijas olimpiādi
Latvijas 3x3 basketbola izlase pirms 2018. gada Eiropas kausa. Foto: Ghetto Games

2017. gada Eiropas zeltu izcīnījusī Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase gatavojas cīņai par ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Visticamāk, šogad vēl neizdosies kvalificēties, bet nākamgad iespējas jau būs krietni labākas, liecina laikrakstā "Diena" lasāmais.

Pasaules tūres jaunā sezona sāksies aprīļa vidū, mūsējie plāno piedalīties vismaz desmit posmos. Jūnija otrajā pusē risināsies Pasaules kauss, bet minētā mēneša beigās ieplānota kvalifikācija uz Eiropas meistarsacīkstēm. Sezonas svarīgākie turnīri ir Pasaules kauss Amsterdamā un Eiropas čempionāts Debrecenā.

Jaunizveidotajā Eiropas līgā piedalās Latvijas valstsvienības bāzes vienība "Gheto Basket", tās sastāvā ir arī Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars, Armands Ginters un Artūrs Strēlnieks. Nauris Miezis guvis muskuļa plīsums un varētu būt ierindā pēc pāris nedēļām, savukārt Edgars Krūmiņš patlaban atgriežas pēc rehabilitācijas. Starpsezonā pievienojās Artūrs Strēlnieks, kurš labi zināms no klasiskā basketbola un savulaik guva panākumus arī strītbolā, bet tagad jau labi iekļāvies 3x3 komandā.

Mūsu valstsvienība patlaban ieņem piekto vietu pasaules rangā, priekšā ir tikai Serbija, Krievija, Slovēnija un Japāna, savukārt tūlīt aiz Latvijas iekārtojusies eksotiskā Mongolija.

Šajā sezonā tiks noskaidrotas pirmās četras olimpisko ceļazīmju īpašnieces. 2020. gadā 3x3 basketbols debitēs olimpiskajās spēlēs, tur startēs astoņas sieviešu un astoņas vīriešu izlases. Novembra sākumā jau būs zināmi 50% no olimpiskajām komandām. Patlaban izskatās, ka novembrī Latvija vēl nekvalificēsies, jo rangā jātiek Eiropas divniekā: Serbija ir neaizsniedzama, bet Krieviju panākt būs ļoti grūti.

Mūsu komandas menedžeris Jānis Āre lēš, ka 2020. gadā Latvijai jau varētu būt krietni labākas olimpiskās izredzes - 20 izlases sadalīs vēl trīs ceļazīmes, bet par pēdējo olimpisko biļeti sacentīsies sešas valstsvienības.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 16:18, pirms 5 gadiem
Grūti iedomāties...Mongoļi pasaules top6 3x3 basketbolā...