Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Pasaules tūres 3x3 basketbolā balvu fonds šogad pārsniegs miljonu dolāru

Krišs Upenieks

Pasaules tūres 3x3 basketbolā balvu fonds šogad pārsniegs miljonu dolāru
Latvijas 3x3 izlases basketbolisti (no kreisās): Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš
Publicitātes foto

LETA--FIBA. Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres 3x3 basketbolā kalendārā šogad būs desmit etapi, balvu fondam pārsniedzot miljonu ASV dolāru, otrdien pavēstīja FIBA.

Kā zināms, 3x3 basketbols no 2020.gada būs olimpisko spēļu programmā, turklāt pagājušajā gadā tā elitē ielauzās Latvijas komanda.

Pasaules tūres sezona sāksies 21.jūlijā Kanādā, sekojot etapiem Japānā, Čehijā, Šveicē, Ungārijā, Meksikā, Ekvadorā, Ķīnā un Malaizijā, bet finālposms, kam kvalificēsies 12 labākās komandas, 27. un 28.oktobrī risināsies Pekinā.

"Pievienot divus posmus Pasaules tūrē ir milzīgs solis uz priekšu," paudis FIBA 3x3 basketbola izpilddirektors Alekss Sančess.

Pasaules tūre risinās kopš 2012.gada, bet šogad pirmoreiz etapi risināsies Ekvadorā un Malaizijā.

"Miljons dolāru mums ir nozīmīga robeža," par balvu fondu piebilda Sančess. "Vēlamies mūsu pašreizējām un nākotnes zvaigznēm dot finansiālu pamatu veltīt sevi sporta veidam un pacelt to vēl augstākā līmenī."

Kā zināms, pērn vēl vasaras vidū Latvija 3x3 basketbolā bija bez panākumiem, tomēr jūlijā Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars Amsterdamā sensacionāli triumfēja Eiropas kausā.

Turpinājumā latvieši uzvarēja trijos "Challenger" kategorijas posmos, kas deva iespēju piedalīties trijos Pasaules tūres etapos, tajos komandai allaž apstājoties pusfinālā.

Latvieši piedalījās arī finālposmā, kurā pusfinālā nenosargāja četru punktu pārsvaru un vēlreiz palika bez fināla sasniegšanas.

Izmantotie resursi:
LETAE