Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: eksperts1

Tapis zināms BK "Kailais Ierocis" tālākais liktenis.

Tapis zināms BK "Kailais Ierocis" tālākais liktenis.
"LKK Basketbola akadēmija"

Latvijas mediju telpu pāršalkušas ilgi gaidītās ziņas – žurnālistu rīcībā nonākusi informācija par Vidzemes basketbola flagmaņa BK “Kailais ierocis” tālāko likteni.

Kā zināms, 2018. Gada pavasarī, līdz ar banku sektora piedzīvotajām grūtībām un AB/LV bankas likvidāciju, no sporta skatuves negaidīti pazuda arī ambiciozā basketbola komanda. Kluba vadības pārstāvji ar žurnālistiem runāt atteicās, iepriekš izsludinātā preses konference pēdējā brīdī tika atcelta, komandas līdzjutēji un Latvijas basketbola cienītāji par komandas tālāko likteni bija atstāti neziņā!

18. oktobra pēcpusdienā žurnālistu uzmanību piesaistīja kluba valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš, kurš savā Instagram kontā bija ievietojis video, kurā atvainojās līdzjutējiem par ilgo klusumu saistībā ar komandas tālāko likteni, tāpat tika paziņots, ka komanda turpmāk startēs zem jauna nosaukuma! Žurnālisti centās sazināties ar Krastiņu, taču Vidzemes basketbola flagmaņa valdes priekšsēdētājs uz telefona zvaniem neatbildēja.

Tajā pat vakarā Radisson Blu Elizabete Hotel restorānā tika aizvadīta komandas valdes sapulce, kurā bez Krastiņa piedalījās arī ar dabasgāzes tranzīta biznesu saistītais Māris Reinis Kalniņš un nekustamo īpašumu attīstītājs Mikus Dāvis Liepiņš. Kā vēsta kluba vadībai tuvu stāvošas personas, bez iepriekš minētajiem kungiem pie sarunu galda bija sēdušies arī investori, kuru biznesi ir reģistrēti tā saucamajos ofšoros Kaimanu salās.

Pēc sapulces uz žurnālistu uzdotajiem jautājumiem kā pirmais atbildēja Kalniņa kungs : “Nevaru nedz apstiprināt, nedz noliegt informāciju, kas izskanējusi saistībā ar mūsu piesaistītajiem investoriem. Varu vien pateikt to, ka turpmāk mūs pazīsiet kā “LKK Basketbola Akadēmija”. Saprotiet arī mani, viens nepareizs vārds un tās ir problēmas gan mums, gan līdzjutējiem, gan Latvijas basketbolam kopumā. Es mīlu šo spēli, esmu gatavs darīt visu, lai turpinātu komandas turpmāko darbību, tāpēc no tālākiem komentāriem atteikšos!”

“ Situācija ir tāda, kādu Jūs to redzat! Latvijas sportam ir pienākuši sarežģīti laiki. Investori izvirzīja ultimātu – mums ir jāmaina komandas nosaukums, turpmāk mūs pazīsiet kā “LKK Basketbola Akadēmija”, Kailais Ierocis preču zīme ir palikusi pagātnē. Šobrīd aktīvi darbojamies brīvo aģentu tirgū, tāpat ir izdevies pagarināt līgumus ar vairākiem spēlētājiem no pagājušās sezonas. Sastāvā neredzēsiet iepriekšējās sezonas zvaigznes, taču sezona būs interesanta. Kā teica latvju dižgars Rainis – Pastāvēs, kas pārvērtīsies! “ tā Mikus Dāvis Liepiņš.

Kluba valde atkārtoti tiksies jau šajā nedēļas nogalē Valmierā. Komandas pilnais sastāvs tiks izziņots jau līdz šīs nedēļas beigām, kā pirmie jaunumus uzzinās “LKK Basketbola Akadēmija” facebook lapas sekotāji.


Kristaps Porziņģis cenšas apturēt Keilebu Martinu. Foto. USA Sports Today. Scanpix
87

Porziņģim vāja metienu precizitāte, "Heat" ar trejaču rekordu nokārto līdzsvaru sērijā

Otro spēli Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrā aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Tā ar 101:111 piekāpās Maiami "Heat", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu pirmās kārtas sērijā (1-1). Porziņģis spēli noslēdza ar sešiem gūtajiem punktiem.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
3

Bostonas "Celtics" pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.