Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Top Gun" kvalifikācijas pirmajā posmā dominē "Saldus" basketbolisti

Emils Ozerinskis

"Top Gun" kvalifikācijas pirmajā posmā dominē "Saldus" basketbolisti
Matīss Kulačkovskis uzbrukumā pret Armandu Saņkāu. Foto: Sandijs Leicis

Ventspilī aizvadīts pirmais "Top Gun" Latvijas 3x3 basketbola čempionāta atlases posmus, kurā visās savās spēlēs uzvaras guva "Saldus" basketbolisti, kuri finālā apspēlēja arī pamatturnīrā vietu ieguvušos jelgavniekus. Par Ventspils posma MVP kļuva Matīss Kulačkovskis.

"Top Gun" atlasē, lai iegūtu vietu Latvijas čempionāta 3x3 basketbola pamatturnīrā, bija jāiekļūst finālā. Līdz ar to finālmačs norisinājās par prestižu, jo gan "Saldus", gan "Jelgava" pie tiesībām spēlēt turnīra pamatturnīrā bija jau tikušas. Taču tas nemazināja finālcīņas azartu. "Saldus" rindās spēlēja LBL līmenī gana labi pazīstamie Saldus basketbola audzēkņi Kārlis Apsītis, Dāvis Gūtmanis un Rendijs Feikners, kā arī ASV studējošais saldenieks Matīss Kulačkovskis. "Jelgava" pretī lika Armandu Seņkānu, Robertu Pāži, Mārtiņu Štenbergu un Tomu Leimani. Kurzemes komandai trīs punktu pārsvaru ļāva panākt Feiknera trejacis, pēc kura saldenieki atpakaļ vairs neatskatījās. Jelgavnieku centieni deldēt starpību īsti rezultātu nenesa. "Saldus" pārliecinoši noturēja panākumu ar 19:15, tādējādi uzvarot visās Ventspils posma spēlēs.

Pusfinālā norisinājās Kurzemes komandu satikšanās. "Saldus" pirmajos uzbrukumos jau vairākkārt satricināja grozu ar bumbas triecieniem no augšas pret mājinieci "Ventspili". Laukumā dominējot Matīsam Kulačkovskim, saldenieki pārliecinoši kontrolēja maču, tiekot pie panākuma ar 21:10. Pērnajā sezonā LBL 2. divīzijā spēlējušajiem ventspilniekiem Ričardam Vitoļskim, Reinim Krūmiņam, Ralfam Lācim un Ralfam Ērkšķim savā mājas posmā nācās palikt pusfināla stadijā. Otrā cīņā par finālu un kvalificēšanos pamatturnīram iesākās ar Toma Leimaņa uzliesmojumu no distances. "Kandava/Anzāģe" balto karogu neizkāra, spējot pusotru minūti līdz mača beigām pietuvoties līdz minimālam atstatumam, taču Armanda Seņkāna trejacis ļāva jelgavniekiem palielināt atstatumu un tikt Zemgales komandai pie uzvaras ar 21:15. Kandavu pārstāvošie Arvis Savčenko, Guntars Strāķis, Kristaps Gotfrīds un Ritvars Kauliņš klasificējās kā trešās vietas ieguvēji "Top Gun" atlases Ventspils posmā.

Ceturtdaļfinālos "Saldus" ar 17:9 izslēdza RSU komandu no turnīra. Mājiniece "Ventspils" ļoti saspringtā cīņā izlīda pret "Mārupi" (16:15). Savukārt abas U-18 izlases izkrita pret pieredzējušākiem pretspēlētājiem. U-18 pirmā izlase ar 12:21 atzina "Jelgavas" pārspēku, bet otrajai junioru izlasei nācās piekāpties pret "Kandava/Anzāģe" spēlētājiem - 15:19, lai gan jaunie basketbolisti vienbrīd atspēlējās no deficīta un nedaudz pabaidīja kandavniekus.

Sestdien grupu turnīrā desmit vīru komandas sacentās divās apakšgrupās. A grupā labāko sniegumu nodemonstrēja "Saldus" basketbolisti, uzvarot visās četrās sestdienas cīņās. Tiesa gan kurzemniekiem lielākās problēmas sagādāja "Jelgava". Tikai ar viena punkta pārsvaru "Saldus" apakšgrupas centrālajā cīņā pieveica Zemgale lielāko pilsētu pārstāvošos basketbolistus (18:17). Jelgavniekiem šis bija vienīgais zaudējums apakšgrupas cīņās. B grupā pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja "Kandava/Anzāģe", visai droši uzvarot visās grupas spēlēs.

Dāmu turnīrā piedalījās tikai četras komandas. Grupā pārliecinoši dominēja Latvijas izlases spēlētājas Baiba Eglīte, Kristīna Petemane un Liene Stalidzāne, pamatīgi apspēlējot saldenieces un leipājnieces. Taču finālmačā pret LSA komandu izlašnieces nonāca iedzinējos ar četru punktu starpību. Tomēr pēc samocīta sākuma izlases spēlētājas spēja sadeldēt deficītu un pārņemt vadību, nodrošinot uzvaru "Top Gun" pirmā atlases posma finālā ar rezultātu 18:15, pārspējot otru pamatturnīram kvalificējušos komandu LSA.

"Top Gun" kvalifikācijas posmi

DatumsNorises vietaUzvarētāji (vīri)Finālisti (vīri)Uzvarētājas (dāmas)
18.-19. jūl.VentspilsSaldusJelgavaLatvijas izlase
25.-26. jūl.Saldus
1.-2. aug.Rēzekne
15.-16. aug.Liepāja
22.-23. aug.Ogre
29.-30. aug.Jelgava

"Top Gun" pamatturnīrs norisināsies sākot no septembra beigām, kad 26. un 27. septembrī Rīgā "Akropolē" tiks aizvadīts pirmais pamatturnīra posms. Tam sekos ikmēneša sacīkstes Latvijas reģionos. Finālposms atkal norisināsies Rīgā 22. un 23 maijā.

     [+] [-]

, 2020-07-19 17:43, pirms 4 gadiem
Skatos daudz labu spēlētāju spēlē 3x3 turnīros

  +1 [+] [-]

, 2020-07-19 18:22, pirms 4 gadiem
Raksts no otra gala? Jālasa no lejas

     [+] [-]

, 2020-07-20 07:51, pirms 4 gadiem
Ceļazīmes uz sezonu izcīinījušajām komandām nav aizliegts spēlēt turpmākajos turnīros. Tādēļ Saldus noteikti spēlēs savu līdzjutēju priekšā!