Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" Kunšanas "Challenger" turnīrā apstājas pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" Kunšanas "Challenger" turnīrā apstājas pusfinālā
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" noslēgusi Ķīnas pilsētā Kunšanā notiekošo Pasaules tūres "Challenger" turnīru. Latvieši ceturtdaļfinālā pieveica Japānas komandu "Tokyo", bet pusfinālā piekāpās "Amsterdam" komandai no Nīerlandes.

Vakar "Riga Ghetto Basket", ko Ķīnā pārstāv Kārlis Pauls Lasmanis, Nauris Miezis, Artūrs Strēlnieks un Edgars Krūmiņš, pārliecinoši izcīnīja divas uzvaras grupu turnīrā, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Ar otro numuru izliktajiem latviešiem ceturtdaļfinālā pretī stājās Japānas labākā komanda "Tokyo", kas cīņā par uzvaru grupā pārliecinoši zaudēja Serbijas komandai "Ralja".

Komandas spēli sāka ar neprecīziem tālmetieniem, bet tad latvieši īsā laikā guva četrus punktus, kad no tālās distances trāpīja Lasmanis, bet divus caurgājienus noslēdza Miezis. Pēc pusotras spēlētas minūtes Krūmiņš ar precīzu tālmetienu vēl vairāk nostiprināja "Riga Ghetto Basket" vadību šajā mačā - 7:0.

Japānas komanda nekādi nespēja uzlauzt pretinieku aizsardzību. "Tokyo" pirmo punktu guva vien pēc teju trīs spēlētām minūtēm, bet pēc pārtraukuma sadeldēja deficītu līdz sešiem punktiem (3:9). "Riga Ghetto Basket" sauso periodu pārtrauca Lasmanis, atzīmējoties ar trīs punktiem un atjaunojot astoņu punktu pārsvaru (12:4). Latvieši pilnībā kontrolēja mača gaitu, piespiežot pretiniekus izpildīt vienīgi sarežģītus metienus. Pēc Krūmiņa precīzā tālmetiena spēles laika vidū rezultāts bija 15:6, bet brīdi vēlāk Strēlnieks izcēlās ar skaisti bloķētu metienu pret vairogu.

"Tokyo" basketbolisti vēl netika līdz 10 gūtiem punktiem, kad Miezis ar precīzu tālmetienu nostādīja savu komandu viena precīza divpunktnieka attālumā no uzvaras. Arī pretinieki pēc pārtraukuma atzīmējās ar precīzu tālmetienu, bet Lasmanis ar pustālo metienu guva savas komandas 20. punktu. Līdzīgi kā divās iepriekšējās spēlēs "Riga Ghetto Basket" guva 22 punktus, maču ar precīzu divpunktnieku noslēdzot Krūmiņam - 22:10.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" pārliecinoši iekļuva pusfinālā, kurā mērojās spēkiem ar Nīderlandes komandu "Amsterdam", kas ar 21:9 pārspēja Krievijas komandu "Sosnovy Bor". Pusfinālā solījās būt daudz aizraujošāka cīņa nekā tas bijis iepriekšējās spēlēs turnīrā.

Spēles rezultātu ar precīzu soda metienu atklāja Strēlnieks, bet Miezis ar precīzu tālmetienu panāca trīs punktu pārsvaru. "Amsterdam" basketbolisti īsā laikā realizēja trīs tālmetienus, pēc pusotras spēlētas minūtes pārņemot vadību (6:4). Precīzu tālmetienu kursa turpinājās, abām komandām apmainoties ar rezultatīviem uzbrukumiem. Lasmanim izdevās skaisti triekt bumbu grozā no augšas, bet divus - trīs punktus priekšā turpināja turēties "Amsterdam" basketbolisti.

Spēle bija ļoti dinamiska, abu komandu basketbolistiem pa reizei netrāpot metienus arī no ļoti labām pozīcijām. "Riga Ghetto Basket" situāciju uzlaboja Strēlnieks, kurš ar tālmetienu sadeldēja deficītu līdz minimumam (10:11). "Amsterdam" basketbolisti turpināja regulāri vākt punktus no tālās distances, kas atspēlēšanos padarīja vēl grūtāku. Arī sakrātās piezīmes atstāja savu iespaidu. Kad spēlētas bija piecas minūtes, beidzot izlīdzinājumu ar tālmetienu panāca Krūmiņš (13:13).

Latviešiem vajadzēja vēl vairāk nekā minūti, lai pārņemtu vadību, kad vēlreiz izcēlās Strēlnieks. Tiesa arī "Amsterdam" basketbolisti nepalika atbildi parādā un atjaunoja minimālu pārsvaru pēc precīza tālmetiena (16:15). Divas ar pusi minūtes līdz spēles beigām "Amsterdam" atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet latvieši spēja ātri atspēlēt šo deficītu. "Amsterdam" atkal izvirzījās vadībā, kā arī panāca 20:18. "Riga Ghetto Basket" spēlētāji nerealizēja vairākus labus metienus no tuvas un tālas distances, kas galu galā lika atzīt pretinieku pārākumu ar rezultātu 18:21.

"Riga Ghetto Basket" turnīrā finišēja trešajā vietā, kamēr "Amsterdam" iekļuva finālā un kvalificējās Čendu "Masters" turnīram. Jāpiezīmē, ka latvieši šim turnīram bija kvalificējušies jau iepriekš, kas risināsies 1. un 2. jūnijā.

     [+] [-]

, 2019-05-19 13:44, pirms 5 gadiem
Krumins diemzel vairs galigi nevelk limeni! Jo atrak atsaks spelet Masters uzvaretaju sastava, jo labak.

     [+] [-]

, 2019-05-19 14:16, pirms 5 gadiem
EmDzhei rakstīja: Krumins diemzel vairs galigi nevelk limeni! Jo atrak atsaks spelet Masters uzvaretaju sastava, jo labak.
Krumins nekad nav vilcis, nesaprotami, kāpēc viņš ir sastāvā ?
Cerams, ka uz OS neņems par tūristu.