Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Lasmanis un Miezis ieved "Riga Ghetto Basket" Dohas "Masters" finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Lasmanis un Miezis ieved "Riga Ghetto Basket" Dohas "Masters" finālā
Nauris Miezis un Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlases bāzes komanda "Riga Ghetto Basket" Pasaules tūres Dohas "Masters" turnīrā izcīnījusi vēl divas uzvaras pār Filipīnu un Slovēnijas komandām, iekļūstot lielājā finālā.

"Riga Ghetto Basket" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Artūru Strēlnieku sastāvā Dohas "Masters" turnīru sāka ar nedaudz negaidītu zaudējumu Filipīnu komandai "Balanga Chooks" ar 17:19. Filipīnieši uzvarēja arī otrajā spēlē, izcīnot pirmo vietu grupā, bet latvieši cīņā par vietu ceturtdaļfinālā ar 17:12 pārspēja Maskavas "Inanomo".

Ceturtdaļfinālā Latvijas kvartetam vajadzēja mēroties spēkiem ar citu Filipīnas komandu "Pasig Chooks", kurā spēlē dažādu tautību spēlētāji - filipīnieši, serbs un francūzis. Šai komandai izdevās uzvarēt savā grupā, kas nesolīja vieglu cīņu. Spēles rezultātu atklāja Lasmanis, bet brīdi vēlāk Čavars arī realizēja tālmetienu, panākot 4:0. Filipīnas komanda atbildēja ar četru punktu izrāvienu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo.

"Pasig" vienība strauji krāja muļķīgas piezīmes, bet Miezim neizdevās realizēt pāris labus metienus no tuvas distances. "Pasig" izvirzījās vadībā ar 7:5, bet latvieši spēja ātri vien atspēlēties. Pēc trīs spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts (7:7). Strēlniekam izdevās atzīmēties ar precīzu tālmetienu, bet Miezis panāca trīs punktu pārsvaru. Pretinieki atbildēja ar precīzu tālmetienu, bet turpinājumā komandas apmainījās ar vairākiem rezultatīviem caurgājieniem. Galu galā spēles vidū rezultāts bija neizšķirts - 12:12.

Nākamajās minūtēs komandas ar rezultativitāti neizcēlās, rezultātam saglabājoties neizšķirtam (13:13). Trīs minūtes līdz spēles beigām Miezis tika pie iespējas izpildīt divus soda metienus pie viena punkta pārsvara. Viņš trāpīja vienu, bet pēc tam pats izcīnīja atlēkušo bumbu, netrāpot nākamo metienu. Filipīnu komanda spēlēja pacietīgi, bet nespēja trāpīt. Tikmēr Lasmanis panāca četru punktu pārsvaru, kam uzreiz sekoja precīzs atbildes tālmetiens (17:15). Nākamajā minūtē latvieši nerealizēja vairākas labas iespējas, bet pēdējo minūti sāka ar trīs punktu pārsvaru. Lasmanim ar sarežģītu pustālo metienu izdevās panākt arī četru punktu pārsvaru, bet Miezis pus minūti līdz beigām pievienoja arī piekto punktu. Čavars ar soda metieniem varēja noslēgt spēli, ko arī paveica - 21:15.

Līdz ar to "Riga Ghetto Basket" iekļuva pusfinālā, kurā vajadzēja mēroties spēkiem ar Slovēnijas komandu "Piran", kas ceturtdaļfinālā viegli tika galā ar Japānas komandu "Tokyo" (21:15). Pirms pusfināla tālmetienu konkursa finālā piedalījās Lasmanis, bet realizēja tikai trīs metienus. Tā kā citi finālisti arī nespēja uzstādīt labus rezultātus spēcīgā vēja dēļ, tad Lasmanis ar šo rezultātu palika otrajā vietā.

Pusfināla rezultātu pēc caurgājiena un metiena ar pagriezienu atklāja Lasmanis, bet tas arī palika vienīgais gūtais punkts pirmajā minūtē. Nākamajās divās minūtēs komandas veica divas vadības maiņas, turpinot līdzīgu spēkošanos. Pēc trīs spēlētām minūtēm rezultāts bija 4:4. "Piran" komandai izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, bet tad ar skaistu triecienu grozā no augšas izcēlās Lasmanis. Vēl brīdi vēlāk divus tālmetienu pēc kārtas trāpīja Miezis, dodot "Riga Ghetto Basket" trīs punktu pārsvaru (9:6).

Spēles otro pusi komandas sāka ar nerealizētiem metieniem no tuvas distances, bet Lasmanis ar precīzu tālmetienu panāca četru punktu pārsvaru. Problēmas sagādāja piezīmju norma, kas nozīmēja divus soda metienus pēc katra pārkāpuma. Par laimi "Piran" basketbolistiem neveicās ar to realizāciju. Arī brīvie tālmetieni nekrita grozā, kamēr latvieši centās ar metieniem no tuvākas distances audzēt pārsvaru. Beidzot arī slovēņiem bija piezīmju norma, kas Miezim ļāva izpildīt soda metienus un panākt 14:10 savas komandas labā.

Arī pēdējās trīs minūtēs slovēņus turpināja iegāzt soda metienu precizitāte, bet Lasmanis realizēja kārtējo tālmetienu un trieca bumbu grozā no augšas, pietuvojot "Riga Ghetto Basket" uzvarai (17:11). Slovēņi sāka arvien biežāk izmisīgi uzbrukt no tālās distances, bet nesekmīgi. Latvieši gana labi darbojās aizsardzībā, ar ko bija pilnīgi pietiekami. Laiks ritēja strauji uz priekšu, bet pēc Mieža precīzā tālmetiena viss bija skaidrs. Septiņas sekundes līdz beigām Miezis realizēja arī savu metienu pēc caurgājiena, mačam noslēdzoties ar rezultātu 21:14.

Līdz ar to jau šovakar plkst. 20:20 pēc Latvijas laika "Riga Ghetto Basket" cīnīsies par uzvaru šīs sezonas pirmajā "Masters" turnīrā. Pretiniekos būs kāda no Serbijas komandām - vai nu "Liman", vai sīvākie konkurenti, "Novi Sad" basketbolisti.

     [+] [-]

, 2019-04-19 19:25, pirms 5 gadiem

     [+] [-]

, 2019-04-19 20:12, pirms 5 gadiem
Labi cīnās puikas!