Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Lauvas 2" uzvar un iekļūst Rietumu līgas finālā

"Lauvas 2" uzvar un iekļūst Rietumu līgas finālā
"Lauvas 2"

Ceturtdien, 15. aprīlī, otro pusfināla spēli aizvadīja „Liepājas Lauvas 2” basketbolisti, kuri visai pārliecinoši ar rezultātu 75:60 atkārtoti pārspēja vietējo „Kuldīgas” komandu, tādējādi iekļūstot Rietumu līgas finālā, kur liepājniekus jau gaida SK „Kandava” komanda.

Atgādinām, ka pirmajā spēlē Liepājā „Lauvas 2” triumfēja ar rezultātu 91:64 un komandu no fināla vairs šķīra tikai viena uzvara. Savukārt kuldīdzniekiem vienīgā cerība iekļūt finālā bija ar nosacījumu, ja liepājnieki kapitulētu ne tikai Kuldīgā, bet pēc tam arī Liepājā.

Kā vēlāk izrādījās, liepājnieki visu nokārtoja jau Kuldīgā un izcīnīja samērā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 75:60, turklāt vairāk kā desmit punktu rezultāta starpība tika iekrāta jau pirmajā puslaikā.

Liepājniekiem rezultatīvākie ar 15 un 14 punktiem bija, attiecīgi, Artis Ate un Artūrs Freimanis. Savukārt pretiniekiem 13 punktus guva Raitis Eida, bet 12 punkti Mārtiņa Dārģa rēķinā.

Līdz ar to pēc šīs spēles noskaidrojās arī fināla dalībnieki. Cīņā par 3. vietu savā starpā tiksies „Kuldīgas” – „Lapmežciems” basketbolisti, bet par 1. vietu spēkiem mērosies „Liepājas Lauvas 2” un SK „Kandava” komandas, kas lielā mērā bija paredzams jau pirms čempionāta sākuma.

Pagaidām vēl nav zināmi precīzi spēļu datumi, taču šobrīd ir informācija, ka pirmā fināla spēle norisināsies Liepājā jau nākošajā nedēļā, 21. aprīlī, pulksten 20:00. Savukārt, atbildes spēle Kandavā nākošās nedēļas nogalē, 25. aprīlī. Precīzāka informācija par spēlēm sekos vēlāk.

Rietumu līgas otrā pusfināla spēle (15. aprīlis):

„Kuldīga” – „Liepājas Lauvas 2” 60:75 (10:14, 18:28, 17:17, 15:16)
„Kuldīga”: Eida 13, Dārģis 12, Pušilovs 11, Otto 8, Osis 5, Kurtišs 4, Roze 4, Hercenbergs 3, Ozolnieks, Laizāns
„Liepājas Lauvas 2”: Ate 14, Freimanis 14, Frīdenbergs 11, Mejeris 10, Sviklis 7, Muskats 6, Helmanis 5, Leiteris 4, Košeļevs 2.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Sīlis


Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
3

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Ife Lundbergs pret Vaņu Marinkoviču. Foto: imago images/Scanpix

Banki ''Virtus'' vai ''Baskonia'': Vitorijā noskaidros Eirolīgas play-off dalībnieci

Šovakar pulksten 21.30 Spānijas pilsētā Vitorijā tiks aizvadīta izšķirošā ULEB Eirolīgas pārspēļu jeb play-in spēle starp vietējo ''Baskonia'' un Lukas Banki trenēto un Riharda Lomaža pārstāvēto Boloņas ''Virtus''. Uzvarētāja tiks pie astotās vietas izslēgšanas spēļu bildē un ceturtdaļfināla dueļa pret pašreizējo čempioni Madrides ''Real''. Mača translācija kanālā ''Go3 Sport 1''.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
2

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.