Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: be_like_mike

Izlases spēlētāju +/- līdz šim

Katrs grib, lai izlase spēlē cik vien labi var. Vairums apskatu un viedokļu beidzas ar "enerģijām, galvām, motivācijām, bedrēm, tikai pārbaudes spēles" utt. Tikko kritizē kādu spēlētāju, kļūsti par nelieti un nolicēju.
Mans uzskats, vairāki izlases spēlētāji netiek izmantoti pareizi. Man nav nekas pret nevienu basketbolistu, tomēr jāsaprot, ka nepareiza spēlētāja izmantošana, nepareiza 5nieku izvēle iegriež izlases rezultātiem. Un Latvijas basketbola panākumi ir galvenais, ne basketbolistu ego!

Zemāk ir +/- koeficientu apkopojums par aizvadītājām 5 spēlēm. Es atvainojos, bet kā ir iespējams izdomāt tādu pamatsastāvu?!! Un neviens "eksperts" pat ne mazumu neapšauba, tikai noteic "visticamāk tie ies pamatā arī EČ".

Mareks Mejeris +37
Jānis Timma +31
Dairis Bertāns +18
Žanis Peiners +8
Rolands Freimanis +6
Kaspars Vecvagars +3
Haralds Kārlis -3
Dāvis Rozītis -8
Mārtiņš Laksa -15
-Mārtiņš Meiers -16
-Jānis Blūms -25
-Kristaps Janičenoks -31
-Jānis Strēlnieks -41
-Kaspars Bērziņš -48

-Bagatska pamatsastāvs.

{spēlētāji ar niecīgu laiku laukumā}
Ričmonds Vilde -5
Ingus Jakovičs +11
Andrejs Šeļakovs +14


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-18 22:29, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Ne velti, Imperiona Eksperti vairāk ir uzsvēruši Timmas ieguldījumu šim Latvijas modelim, A.God. Skudrinieka k-gs vienā no diskusijām to īpaši izcēla, un arī dažs labs ievērojis, ka Timma spēj un iespēj ne tikai punktus gūt, bet arī melno darbu izdarīt- savākt atlēkušās bumbas, bloķēt un pārtvert, turklāt, lai kā arī citreiz nesekmējas kā gribētos ar mešanu, bet ir arī citi uzdevumi un rādītāji! Ne velti viņu ieraudzīja Memphisa!

Turklāt, Šeļakovs arī ir melnā darba darītājs.
Viss jau labi, tik Timmam mazāk troikas jāmet. Nu nekrīt viņam šie metieni. Neesmu skatijies status, bet nešaubos, ka % viņam ir ļoti zems no troiku līnijas.
Bet citādi ir lab .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-18 23:31, pirms 9 gadiem
Šis apgalvojums ir viena no kaitīgākajām un melīgākajām lietām basketbolā!!!
Jo kā, aiz 3p līnijas vai PF/C tālā izvietojumā vienmēr esi puslīdz brīvs..
Un kas notiek? Tiek žarīts vairākus uzbrukumus no vietas..
tiek sačakarēts uzbrukuma ritms, radītas ātrā pretuzbrukumu iespējas pretiniekam, zaudēt asoda metienu divcīņā, iedots lūzums par labu pretiniekiem - to visu LV izlase ir "veiksmīgi" darījusi ļoti daudz reizes.

paši mēs saucam sevi par "metējiem", bet patiess raksturojums ir 3p-2p mēģinājumu disbalanss un nespēja nosegt aizsardzībā. Šī izlase var labāk!

Redneck rakstīja: Ja ir iespēja, tad ir jāmet..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-08-19 08:25, pirms 9 gadiem
Visiem zināms fakts, ka Mejeris ir "produktīvs" uz laukuma, bet cik reizes katrā spēlē viņš negūst punktus 100% "must score" epizodēs? Tādas epizodes tīri psiholoģiski grauj komandu. Kad viņam jāiedanko, tad viņš ietriec bumbu stīpā, kad jāiemet layups, tad mazliet garām, kad met truļņiku, tad var netrāpīt pat pa groza konstrukciju...

No grupas ir jāiziet ārā kā 2 Nr., bet lieta jau tāda, ka tās pārējās komandas arī uz "papīra" nav švakākas. 80% mūsu izlases sastāva spēlē zem vidusmēra vai vidusmēra eiropas klubos (vai NCAA gūst 3ppg). Un ne jau tāpat vien viņi nespēlē eirolīgā...

Žanis Peiners pēdējā intervijā pareizi pateica. Ja iekļūsim top 8, tas jau būs liels pārsteigums arī spēlētājiem pašiem.
Nevajag no*irst komandu pēc pārbaudes spēlēm, bet lietas ir jāskatās realistiski.
, 2015-08-19 11:54, pirms 9 gadiem
Latvieši vienmēr bijuši metēji, un kāda iespēja, ka Bagatskis, kas pats ir metējs, pēkšņi sāks spēlēt uz groza apakšu? Kāda iespēja? Tas Bagatskim būtu tas pats, kas tēvzemi nodot! Viņš ir kaislīgs mešanas filozofijas piekritējs (labākā piespēle ir metiens), un pie tādas koncepcijas izlase viņa vadībā VIENMĒR spēlēs. Ja pienāks klāt kādreiz Porziņģis jaunākais, vai Bertāns jaunākais vai jebkas, tur arī būs daudz tālmetienu. Jo tāda ir Bagatska spēles FILOZOFIJA! Ja tu nemet no izdevīgas pozīcijas, tad Bagatska acīs tu neesi vecis, bet mīzējs! Un vienalga, vai tā uzbrukuma pirmā vai pēdējā sekunde - brīvs, met! Tieši tā kā Rietumu Vilciens kungs minēja, ja ir pārliecība, tad ir jāmet. Runa ir par to, ka treneru kolektīvam (>10 cilvēku, starp citu) ir jāstrādā vairāk pie pārliecības. Lai spēlētāji zina, ka viņi var iemest.
, 2015-08-19 15:27, pirms 9 gadiem
Bagatska pamatsastāvs nevar apspēlēt 1:1, nevar apspēlēt postā 1:1, nevar nosegt 1:1, nevar nosegt perimetrā 1:1, nevar aizskriet ātrajā uzbrukumā.. vienīgais, ko var, skriet caur blokiem un žarīt 3p vai tālus 2p, vai pick'n'pop (visi aiz perimetra bez reboundu iespējas)

tiklīdz pretinieks piekrampē uz saņemšanu vai izgrūž blokus - totāls tukšums.

Tas viss jau skaidrs, izlasot uzvārdus vien, ja šie spēlētāji ir normāli skautoti.

Es joprojām nesaprotu, kā var izveidot tādu pamatsastāvu?! Tas ir apkaunojums treneru štābam. Vienīgais skaidrojums - viltība atsēdināt veterānu ambīcijas un reāli veikt izmaiņas EČ vai jau šajās pēdējās pārbaudes spēlēs...

Nāks EČ, tad sāks spēlēt, vai ne. Kā visi Latvijā sit plaukstas līdzi!? Fenomenāli..
, 2015-08-19 15:42, pirms 9 gadiem
vai nav dīvaini, džekam +37 super rādītājs ar atrāvienu, bet viņš grauj komandu. Fenomenāli!
Pus komanda nevar apspēlēt 1:1, nevar nosegt 1:1 un pretinieks pieber pilnu grozu, bet Mejeris grauj komandu.
Fenomenāli!

Onslovs rakstīja: Mejeris Tādas epizodes tīri psiholoģiski grauj komandu.
, 2015-08-19 15:42, pirms 9 gadiem
Nevajag neko vērtēt, jo galvenais pacelt enerģiju, viss ir galvās! Pienāks EČ un neatlētisks 1.90m sāks segt un uzbrukumā dominēt pret 2.01m savas pozīcijas spēlētājiem.

Onslovs rakstīja: Nevajag no*irst komandu pēc pārbaudes spēlēm,
, 2015-08-19 18:36, pirms 9 gadiem
Pārbaudes spēlēs tos +/- nav jēgas pat skatīties. Tur ir tik duadz dažādu spēlētāju virknējumi un spēles brīži, kad tie spēlē, ka statistika bezvērtīga.
Bems Adebajo un Demārs Derouzens. Foto: AFP/Scanpix

"Heat" bez Batlera uzvar "Bulls" un pirmajā kārtā spēkosies ar Porziņģi un "Celtics"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) noskaidrota tā komanda, kas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēlēs pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics". Par šo komandu kļuvusi Maiami "Heat", kas, neskatoties uz Džimija Batlera savainojumu, play-in noslēdzošajā spēlē uzvarēja "Bulls" ar 112:91.
Metjū Kostello starp Torniki Šengeliju un Danielu Heketu. Foto: Baskonia
10

Lielisks sezonas sākums, briesmīgas beigas: "Virtus" netiek Eirolīgas ceturtdaļfinālā

ULEB Eirolīgas sezona ar zaudējumu otrajā pārspēlē noslēgusies Lukas Banki trenētajam un Riharda Lomaža pārstāvētajam Itālijas basketbola klubam Boloņas "Virtus", kas izbraukumā ar 77:89 piekāpās Vitorijas "Baskonia".
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.