Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Valsts prezidents studēs, lai kļūtu par basketbola treneri bērniem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Valsts prezidents studēs, lai kļūtu par basketbola treneri bērniem
Aleksandrs Vučičs un bērni. Foto: Tanjug / politika.rs

Serbijas valsts prezidents Aleksandrs Vučičs izlēmis piepildīt bērnības sapni.

"Otro reizi mūžā kļuvu par studentu. Šoreiz iestājos Augstākajā sporta un veselības skolā un vēlos kļūt par basketbola treneri bērniem. Jūs neticēsiet, cik esmu laimīgs, ka pēc daudziem gadiem tagad sāku realizēt savus bērnības sapņus," informē valsts prezidents Aleksandrs Vučičs, kurš savulaik studēja tiesību zinātni un absolvēja Belgradas Universitāti.

Valsts vadītāja pretinieki lēš, ka lēmums iegūt vēl vienu izglītību saistīts ar masu protestiem pret prezidentu. Savukārt atbalstītāji norāda, ka sports vienmēr ir Serbijas vizītkarte.

Jaunībā viņš spēlēja basketbolu, un tagad ir Belgradas "Crvena Zvezda" aktīvs līdzjutējs. 2014. gadā kļuva par Serbijas premjerministru, bet kopš 2017. gada 31. maija Aleksandrs Vučičs ieņem valsts prezidenta amatu.

Kā zināms, tagadējais Latvijas Basketbola savienības vadītājs Raimonds Vējonis no 2015. līdz 2019. gadam bija valsts prezidents.

Izmantotie resursi:
buducnostsrbijeav / rsport.ria.ru