Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

21. jūlijā Cēsīs “Ghetto Basket” turnīrs un bērnu “Slam Dunk” konkurss

21. jūlijā Cēsīs “Ghetto Basket” turnīrs un bērnu “Slam Dunk” konkurss
Cēsnieks Dāvis Rozītis cīnās "Ghetto Basket"
Publicitātes foto

“Ghetto Basket” 11. sezonas turpinājumā svētdien, 21. jūlijā Cēsu centrā Vienības laukumā notiks “Ghetto Basket” starptautiskais 3x3 basketbola turnīrs. Ar Latvijas, Lietuvas un Polijas pārstāvjiem konkurēs arī cēsnieka Dāvja Rozīša veidotā komanda. Programmā arī tradicionālais “Slam Dunk” konkurss bērniem, kuri nav vecāki par 12 gadiem.

Latvijas 3x3 basketbola Meka atrodas Rīgā, Grīziņkalnā, bet iespēja piedalīties “Ghetto Basket” turnīros ir arī ārpus valsts galvaspilsētas. Šovasar “Ghetto Basket” sacensības notikušas jau Ogrē, Valmierā, Daugavpilī un Ventspilī, bet šīs nedēļas nogalē 3x3 basketbola spēles plānotas 20. jūlijā Krāslavā un 21. jūlijā Cēsīs.

Otro gadu pēc kārtas Cēsu “Ghetto Basket” turnīrs būs vienas no kvalifikācijas sacensībām ceļā uz Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola Pasaules tūri. Pagājušā gada 22. jūlijā notikušajā turnīrā Pro grupā uzvarēja Mārupes “LSA”, kas ieguva ceļazīmi uz “Ghetto Basket Ventspils Challenger”, saņemot iespēju cīnīties par vietu Pasaules tūres posmā. Cēsu turnīra finālā “LSA” pārstāvji – Artūrs Kramiņš, Nils Ozoliņš, Roberts Pāže un Toms Straudovskis – ar 21:16 apspēlēja mājiniekus “Vidzemes bruņiniekus” (Dāvi Rozīti, Ervīnu Jonātu, Mārtiņu Vīņaudu un Ivaru Rihardu Žvīguru), kuri bija spiesti trešo gadu pēc kārtas samierināties ar 2. vietu.

Šoreiz Cēsīs notiks “Ghetto Basket” viens no “Quest” sērijas posmiem, kurā Pro grupas komandas ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas un Polijas sacentīsies par iespēju piedalīties finālsacensībās 15. augustā Rīgā, Grīziņkalnā. Tur jau notiks cīņa par braucienu uz Pasaules tūres turnīru Debrecenā (Ungārija) 27. un 28. augustā.

21. jūlijā Cēsu Vienības laukumā notiks spēles ne tikai Pro grupā, bet arī Amatieru, Sieviešu, U16, U14 un U12 grupā. Amatieru grupā aizliegts piedalīties basketbolistiem, kuri pēdējās desmit sezonās (2009./2010. - 2018./2019.) pārstāvējuši Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas klubus vai pēdējās trijās sezonās (2016./2017. - 2018./2019.) spēlējuši LBL2 klubos. Sieviešu grupā basketbolistēm nav noteikti nekādi ierobežojumi, bet jauniešu grupās spēlētāju dalība attiecīgajā vecuma grupā, ņemot vērā dzimšanas gadu: U16 grupā atļauts startēt 2003. gadā dzimušajiem un jaunākiem, U14 grupā – 2005. g. dz. un jaunākiem, U12 grupā – 2007. g. dz. un jaunākiem.

Pro grupas komandām dalības maksa noteikta 20 eiro apmērā, Amatieru grupā – 15 eiro, Sieviešu un jauniešu grupās – 10 eiro. Vienu reizi sezonā nepieciešams atjaunot vai arī izgatavot jaunu “Ghetto Games” licenci, kas ir derīga arī dalībai “Ghetto Football” turnīros un nodrošina vairākas atlaides pie sadarbības partneriem.

2018. gada Cēsu “Ghetto Basket” turnīrā Amatieru grupā 1. vietu ieguva Salaspils “Bauerfeind”, Sieviešu grupā – Rīgas “Ghetto Lēdijas”, U16 grupā – Rīgas “Mīnus 2”, U14 grupā – Jēkabpils “Fiziķi”, U12 grupā – Rīgas “Daugavas vilki”.

Spēlētājiem, kuri jau nosvinējuši 13. dzimšanas dienu, dalība “Ghetto Basket” turnīros atļauta tikai ar FIBA spēlētāja profilu, kuru katrs pats vienu reizi mūžā var izveidot šajā saitē - https://play.fiba3x3.com/signup.

Pro grupas komandām obligāta reģistrācija līdz iepriekšējās dienas plkst. 23:00 FIBA sacensību vietnē - https://play.fiba3x3.com/. Pārējo grupu komandām reģistrācija sacensību vietā no plkst. 11:00, bet plkst. 12:00 spēļu sākums.

“Ghetto Basket” pēc viesošanās Krāslavā un Cēsīs atgriezīsies mājās, lai 25. jūlijā aizvadītu tradicionālo ceturtdienas vakara turnīru. Pro grupā šim turnīram būs “Quest” sērijas posma statuss. Izcīnīt ceļazīmi uz 15. augustā Grīziņkalnā notiekošo “Quest” finālu būs iespēja arī divas dienas vēlāk 27. jūlijā “Saulkrastu kokteiļa” ietvaros plānotajā “Uno Group Quest Stop”, kur tiks izspēlēts arī 500 eiro lielais balvu fonds.

Aktuālā informācija “Ghetto Basket” sociālo tīklu kontos un oficiālajā mājas lapā “ghetto.lv”.

“Ghetto Basket” Cēsīs partneri: Cēsu dome, “Rīgas Brīvosta”, “Latvijas Nafta”.

“Ghetto Basket” Cēsīs sadarbības partneri: “Maxima”, PF “Ķekava”, “Nike”, “Sportland”, Latvijas Tautas sporta asociācija, “Būvniecības ABC”, “Krown”, “Kreiss”, “Mangaļi”.

“Ghetto Games” informatīvie partneri: “Radio TEV”, “JCDecaux”, izdevniecība "Rīgas Viļņi", “Sporta Avīze”, portāls "Inbox.lv".

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2019. gada valsts budžeta finansējuma ietvaros.


, 2019-07-18 11:02, pirms 5 gadiem
Vai Cēsīs plakāti jau izlikti?
, 2019-07-18 11:28, pirms 5 gadiem
Iespēja izveidot FIBA spēlētāja profilu skan iekārojami, diemžēl 13tā dzimšanas dienā bija tik sen, ka vairs neatceros, vai to nosvinēju. Svinības, cik saprotu, ir obligāts nosacījums. :/
, 2019-07-18 11:32, pirms 5 gadiem
Ā, svinēšana ir nosacījums dalībai Ghetto Basket turnīros, bet FIBA spēlētāja profilu var izveidot arī tāpat.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.
Sandis Bēts. Foto: Aleksander Lustix

"Gulbenes Buki" vēlreiz pasniedz savai pilsētai bronzas godalgas

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā pie bronzas godalgām ceturtdienas vakarā tika "Gulbenes Buku" basketbolisti, kuri trešajā sērijas spēlē ar 84:75 pārspēja "Rīgas Stradiņa Universitāti".
Grieta Taranda 2024. gada 18. aprīlī. Foto: Ritvars Stankevičs

RSU pirmajā finālspēlē 30 minūtes cienījami noturas pret TTT

TTT basketbolistes ceturtdien, 18. aprīlī, viesos uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitāti ar 73:46, Latvijas finālsērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Ieva Pulvere uzvarētāju labā guva 20 punktus. Nākamā spēle 20. aprīlī Daugavas sporta namā.