Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 vīriešu izlase PK izcīņu sāk ar uzvaru un zaudējumu

Latvijas 3x3 vīriešu izlase PK izcīņu sāk ar uzvaru un zaudējumu
Kārlis Pauls Lasmanis. Foto: FIBA

Ne visai pārliecinoši Pasaules kausa izcīņu 3x3 basketbolā sākusi Latvijas vīriešu izlase. Latvieši pirmajā spēlē krietni pamocījās pret Japānas izlasi, galu galā izcīnot uzvaru nerezultatīvā spēlē ar 14:11, bet otrajā spēlē ar 13:15 atzina Polijas pārākumu.

Latvijas 3x3 basketbola izlasi kā ierasts pārstāv Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš. Pērnā gada Pasaules kausa izcīņā latvieši nepārvarēja ceturtdaļfinālu, piekāpjoties Polijas basketbolistiem. Tieši šovakar latviešiem būs iespēja paņemt revanšu pret poļiem, bet vispirms pirmajā mačā vajadzēja spēkoties ar Japānas izlasi.

Spēles rezultāts tika atklāts vien pirmās minūtes izskaņā, kad sarežģītu pustālo metienu trāpīja Japānas basketbolists Očai. Latvijas izlase savu rēķinu atklāja vien trešajā minūtē, kad precīzs groza apakšā bija Miezis. Latvijas basketbolistiem ar metienu realizāciju pagalam nesekmējās, bet arī pretinieki ar augstu rezultativitāti neizcēlās. Tā pēc trīs spēlētām minūtēm rezultāts bija 2:2.

Līdz spēles laika vidum japāņiem izdevās izvirzīties vadībā ar 5:3, bet tad Lasmanis trāpīja tālmetienu. Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Krūmiņš, bet divu punktu pārsvaru panāca Miezis. Japāņi uzreiz atbildēja ar precīzu metienu no distances, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (7:7). Abas komandas turpināja mocīties uzbrukumā, netrāpot pat no ļoti tuvas distances. Japānas izlase vēlreiz spēja izvirzīties divu punktu vadībā, panākot 10:8, bet tas priekš japāņiem principā bija viss. Atlikušajās trīs ar pusi minūtēs laukumā jau dominēja Latvijas basketbolisti, atspēlējot deficītu un iekrājot četru punktu pārsvaru. Japāņi vēl guva vienu punktu, bet Latvijas izlase svinēja uzvaru ar rezultātu 14:11. Rezultatīvākais ar sešiem punktiem Latvijas izlasē bija Lasmanis.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīja pret Polijas valstsvienību, kas pirmajā spēlē ar 18:16 apspēlēja Austrālijas izlasi. Šajā mačā rezultātu atklāja Latvijas izlase, precīzu tālmetienu realizējot Miezim. Turpinājumā latviešiem ar metienu realizāciju vairs tik sekmīgi negāja, bet arī pretinieku metieni nespēja sasniegt mērķi. Pēc divām spēlētām minūtēm Latvijas izlase bija vadībā ar 3:2. Latvieši īpašu uzmanību pievērsa Maikla Hiksa segšanai, bet viņš tāpat spēja trāpīt traku tālmetienu, pārņemot vadību Polijai.

Pēc četrām spēlētām minūtēm Polijas izlase bija tuvu tam, lai iegūtu četru punktu pārsvaru, bet bumba pēc tālmetiena izvēlās no groza. Hikss turpināja daudz uzņemties spēli, bet tas nedeva rezultātu. Krūmiņam izdevās nopelnīt tiesības izpildīt divus soda metienus, atgriežot vadībā Latvijas izlasi (6:5). Abas komandas apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, kad Hikss izprovocēja Krūmiņu uz pārākumu, bet trāpīja tikai vienu no diviem soda metieniem. Tādējādi spēles otrā puse sākās ar rezultātu 7:7.

Abas komandas turpināja vāji uzbrukt no distances, bet Lasmanis meklēja punktus ar pustālajiem metieniem pēc individuālām darbībām. Latvijai otro tālmetienu trāpīja Krūmiņš nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām, bet brīdi vēlāk ar to pašu atbildēja Hikss (10:10). Miezis izvirzīja vadībā Latviju, bet poļi atkal panāca izlīdzinājumu. Pus minūti līdz pamatlaika beigām Čavars labi pacīnījās par atlēkušo bumbu, izvirzot Latviju vadībā, bet Hikss ar diviem tālmetieniem nogalināja pretiniekus, sagādājot Latvijas izlasei zaudējumu ar rezultātu 13:15. Hikss guva 11 no savas komandas punktiem, kamēr Latvijas izlasē rezultatīvākais ar pieciem punktiem bija Miezis.

Latvijas izlase turnīru turpinās ceturtdien, kad plkst. 17:25 tiksies ar Austrālijas izlasi, bet plkst. 21:05 mērosies spēkiem ar Brazīliju. Ceturtdaļfinālā iekļūs grupas divas labākās komandas. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.


, 2019-06-18 19:30, pirms 5 gadiem
Ļoti švaka spēli mocījās pamatīgi, tik 2pt plivināja no kuriem šķiet tikai 1 iekrita..
Cerams ar Poļiem būs labāka spēle
, 2019-06-18 19:51, pirms 5 gadiem
Vajadzētu raudošos poļus sagraut
, 2019-06-18 21:34, pirms 5 gadiem
Pirmā spēle turnīrā! Lasmanis pēc spēles teica, ka turpmāk būs labāk.
, 2019-06-18 22:34, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Pirmā spēle turnīrā! Lasmanis pēc spēles teica, ka turpmāk būs labāk.
Nekā labāka nav ,zaudēja POļiem
, 2019-06-18 22:47, pirms 5 gadiem
Polijas nēģeris nokārtoja spēli. Mēs arī varam kādu nēģeri varbūt naturalizēt?
, 2019-06-18 22:52, pirms 5 gadiem
poļiem...
nu nu
, 2019-06-18 22:54, pirms 5 gadiem
POļu ni...visu nokārto
, 2019-06-18 22:54, pirms 5 gadiem
Cik ļoti šis turnīrs ietekmē olimpisko reitingu, salīdzinoši ar citiem turnīriem...?
, 2019-06-18 22:58, pirms 5 gadiem
Otrā spēle apliecināja to, par ko man bija aizdomas jau pēc turnīra Maskavā. Večiem ir zināms sportiskās formas kritums. Daudzas darbības nav līdz galam precīzas, Miezis no distances faktiski visu vālē garām, kaut cik sakarīgas darbības izskatījās tikai no Lasmaņa. Saņemas čaļi, vēl nekas nav beidzies. Mēs taču visi zinām, kā Jūs mākat spēlēt!
, 2019-06-18 23:06, pirms 5 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Polijas nēģeris nokārtoja spēli. Mēs arī varam kādu nēģeri varbūt naturalizēt?
Nav nekas jānaturalizē! Mūsējie čaļi jau ir vairākas reizes pierādījuši ka var spēlēt augstā līmenī! Vienkārši nevar būt veiksmīgs vienmēr, ir arī ne tik labās dienas! Bet šīs turnīrs vēl nav beidzies! Tas ir 3x3 basketbols un viss vēl var apgriezties kājām gaisā!
, 2019-06-19 01:00, pirms 5 gadiem
Ni, poļu nigam sakrita zilie ne pa jokam - pirmais pret vairogu, tad galotnē tas no 1 kājas, tai pat laikā mūsējiem praktiski viss garām..
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
1

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Anete Šteinberga 2024. gada 15. martā. Foto: Bourges Basket

Anetei Šteinbergai +10, "Bourges" skarbs zaudējums 1/4 fināla pirmajā spēlē

Ceturtdien, 18. aprīlī, sākās Francijas čempionāta izslēgšanas spēles basketbolā sievietēm. Anete Šteinberga un "Bourges" viesos piedzīvoja sakāvi pret "Tarbes Gespe Bigorre" ar 69:87. Ceturtdaļfinālā uzvarētājas noskaidro divu spēļu summā.